hesabın var mı? giriş yap

  • hanım bel fıtığından ameliyat oldu evi ben süpürüyorum çamaşırları ben hallediyorum ağır işler bende

    kurutma makinesi yoktu çamaşır asma toplama kurutma mesaisi süpürmekten daha fazla olduğu için önce kurutma makinesi aldım.

    sıra robot süpürgede.

    evli çift olarak bizim de merakımız bu yönde

    edit: lan ne kadar dangalak varmış şu platformda söven mi dersin, sen niye süpürüyorsun ameliyat olduysa oldu diyen mi dersin.. nasıl ailelerde yetiştiniz böyle bu kafalar ne böyle hastalıkta sağlıkta yan yana duramayacağınız insanlarla evlenmeyi bırak sevgili bile olmayın allah iyilerle karşılaştırsın

    bu arada iyi mesajlar da var onlara ayrıca teşekkür ederim

    edit2 bu post u unutmuştum güncelleme yapayım. robot süpürgeyi alalı 1 yıl oluyor. elektrik süpürgesini haftada bir iki koltukları süpürmek için açıyorum sadece. halıları ve yerleri çok güzel süpürüyor. evde yaşadığımız konfor arttı bütçe varsa tavsiye ederim

  • kediyi kurt sanıp sanmadıklarını bilmediğimiz/bilemeyeceğimiz koyunlardır.

    belki kediyi aslan/kaplan sandılar.
    belki de kediyi hiçbir şey sanmadılar ama içlerinden bazılarının kedi fobisi vardı.

    yok yani bu olayda sağ kalan koyunlardan ifade mi aldılar da kedinin kurt sanıldığını öğrendiler?

  • aşk bitmeden ayrılanlar için:

    ayrıldıktan sonra ne onun canını yakmaya çalışın, ne de onun sizin canınızı yakmasına izin verin.

    ayrılık yeterince kötü- bir de çocukça oyunlara girişmeyin. haber almaya, haber göndermeye çalışmayın.

    büyük ihtimalle duyduklarınızın, gördüklerinizin yarısından çoğu, sizin canınızı yakmak için olacaktır.
    zira kendi canı da yanıyor.

    biraz zaman verin..kızgınlıklar zaman aşımına uğrarsa, daha nesnel bakarsınız her şeye.

    siz de olmadığınız gibi görünmeye çalışmayın, o'nun bir zamanlar ciğerinizi en iyi bilen kişi olduğunu unutmayın.
    acınızdan utanmayın. siz sevdiniz.

    size kazık atmışsa bile-zira acı çeken kişiler için sevdiceğin yaptığı her şey kazık gibi görünür- kin gütmeyin.
    büyüklük sizde kalsın.

    çirkin sözler etmeyin, kırmak insanca değildir. etrafa karşı da büyük büyük laflar etmeyin; çocukça görünüyor.
    asil davranın, acınızı yaşayın. son da size yakışır olsun.

    içinizden geliyorsa, oturup konuşmak için arayın. pişmansanız arayın. tekrar denemek için arayın. iletişim kurun bir şekilde.ne diyeceginden korkmayın, önemli olan sizin arama büyüklüğünü göstermeniz.

    dünyaya bir kere geliyoruz ve ömür dediğin mutlu anlardan ibaret.

    ama iş olsun diye aramayın. amacınızı, niyetinizi bilin, bildirin.

    sevgiline nasıl sahip çıkıyorsan, ayrıldıktan sonra da eski sevgiliye laf getirmeyin. yaşadıklarınıza sahip çıkın. ona gelen laf, size gelmiştir. döneklik etmeyin.

    efendi olun. artislik yapmayın.
    ----------------------

    taraflardan birinin aşkı bittiği için ayrılanlara:

    yukarda yazılanlardan aramak dışındakilerin hepsi geçerli.

    not: bir ayrılığın sorumlusunun hiç bir zaman tek kişi olmadığını unutmayın. insan dediğin hata yapar. affetmesen de, bil.

    bilmem ne kadar zaman sonra gelen edit: bu konuda tavsiyeye ihtiyac duymayacak, insanlarin tavsiye vermeye calismayacagi biri olun.

  • yuma treni'nin 1957 yapımını yeni izledim. 2007 yapımını da 2-3 kere izlemişimdir. şahsi oyum 2007 yapımınadır.

    2007 yılında çekilen film western film döneminin bitmesinden sonra çekilen ender iyi yapımlardan biridir. günümüz sinema tekniğine göre aksiyonu daha bol, draması daha fazladır. ayrıca vermek istediği mesaj da değişmiştir.

    amerika film sektörüne devletin tavsiyelerini 2007 tarihli filmde de görebiliriz. amerika'da yalnız yaşayanların çoğalması ve aile kavramının unutulmaya başlaması sonucunda özellikle 2000'lerden sonra ailenin önemini vurgulayan filmler ağırlık kazanmaya başlamıştır. ortalık yalnız yaşayan ve hiç yenilmeyen süper kahraman filmleriyle dolu. oysa gerçek hayat böyle değil. bir süper kahramanın yenildiği tek konu eş ve çocuklardan oluşan bir aile ortamıdır. öyleyse aile yüceltilmelidir.

    2007 yılındaki yapımda kanun kaçağı rolünü oynayan ben wade ( russell crowe) süper kahramandır. para, şan şöhret fazlasıyla vardır. hatta kanun adamları bile birer birer kendisinden kaçar. fakat o babasız ve annesiz büyümenin ve hayat şartlarının kendisini kötü adam olmaya itmesinin etkisiyle olsa gerek topal, looser, fakir bir aile babasına saygı duyar ve çetesini yok etmek pahasına olsa da bu sıradan adamı kahraman yapmaya çalışır. belki de kendi babasının da böyle biri olduğunu hayal eder.

    1957 yılı yapımında ise kanun ve adaletin üstünlüğü vurgulanmıştır. kanun kaçağı rolündeki glenn ford, kendisini trene bindirmeye çalışan fakir adama yardım etme sebebini kimseye borçlu kalmak istemem diye açıklar.

  • konuşmasından, hal ve hareketlerinden anlaşılabilen bir olay. son birkaç ayda kılıçdaroğlu siyasette level atladı diyebilirim. ulan adam hiçbir şey bilmiyorsa bile efendi efendi konuşmasını dinlemesini biliyor. mantıklı şeyler söyledi ve samimiydi. iletişimini ve siyaset dilini geliştirdiği çok açık.

  • kuyruklu yıldızı hariç tutarsak genellikle diğerleri birbiriyle karıştırılır. aslında birbirlerinden ayrılan küçük farklara veya durumsal farklara sahiptirler.

    kuyruklu yıldız: asteroidlerin aksine donmuş su buzundan oluşan kirli bir görünüme sahiptir. ortalarında sürekli katı olan bir buz katmanı bulunur. bu katman kuyruklu yıldızların çekirdeğidir. asteroidlerin aksine güneşin etrafında çok uzun yörüngeler çizerler. yörünge konumları güneşe yaklaştıkça su buzu erimeye başlar ve arkalarında kuru buz, su karışımı bir şerit bırakırlar. bu da kuyruğunu oluşturan şeydir. ayrıca ısınmadan kaynaklı, kuyruklu yıldızın etrafını saran gaz ve toz bulutu da oluşur. buna koma denir ve kuyruklu yıldızlar bu yüzden bulanık görünürler.

    asteroid: bunlar kuyruklu yıldızların aksine su buzundan oluşmazlar, daha çok kayalık bir yapıya sahiptirler. güneş sisteminin oluşumundan kalmış kırıntılardır ve neredeyse hepsi mars ve jüpiter arasında sıkışmıştır. buraya asteroid kuşağı denmekte olup, belli bir yörüngeyi izlerler. kuşağın içinde kalan kısımlar iç güneş sisteminin, dışında kalan kısımlar ise dış güneş sisteminin sınırıdır. türlerine göre metalik, kayalık ve silika olarak 3 gruba ayrılırlar. yaklaşık 700.000 asteroid bulunmaktadır ve dünya'ya çarpma olasılıkları jüpiter'in kütle çekimi nedeniyle düşüktür.

    meteor: atmosfere girmeyi başarmış asteroid veya kuyruklu yıldızlara meteor denir.

    göktaşı (meteorit): yeryüzüne ulaşmayı başarmış gök cisimlerine göktaşı, orjinal adıyla meteorit denir.

    yani aslında meteor ve göktaşları farklı cisimler olmayıp, kuyruklu yıldız ve asteroidlerin dünya'ya girdikten sonraki akıbetlerine göre aldıkları yeni isimlerdir.

  • kazının yeni yeni başladığı, kazı alanına arkeologların serbestçe girebildiği günlerdi.. ismini hatırlamadığım genç bir arkeolog, kazının aşama aşama fotosunu paylaşıyor, kazının ilerleyişi hakkında bilgiler veriyordu. arkeolog'un son tweeti, kelimeleri tam olarak hatırlamamakla beraber " sasani hükümdarı shapur'un kişisel serveti olduğu tahmin edilen, içlerinde envai çeşit değerli mücevher, dönemin ünlü pers büyücülerine ait değerli büyü kitapları ve el yapımı özel işlemeli savaş aletleri ve zırhlar bulunan çeşitli büyüklüklerde sandıklar bulundu" şeklindeydi. tweet aynı gün, atıldıktan birkaç saat sonra silinmişti. yanlış hatırlamıyorsam arkeolog da birkaç gün sonrasında hesabını kapatmıştı. hesabı kapattıktan bir süre sonra da bölge tamamen koruma altına alınmıştı.

  • çakı attık, meşale attık, kapıyı kırıp attık, direği söküp attık, bir büyük rakı attık, üstüne sabri'yi saldık, melo çükületosuyla gol attı, sneijder ile iki tarafa selam verdirdik. ne dedin de ayının zoruna gitti söyle bağıralım.