hesabın var mı? giriş yap

  • "kürt oğlu kürdüm seni burada yaşatmam"diyor adam. şırnak'ta değil hem de. balıkesir akçay'da. türkiye'nin 30 sene sonrası için önemli veriler içeren bir haber.

  • allah düşmanımı bile buna mecbur bırakmasın, olay karşılıklı flörtle çözülsün. valla bak. normalde cesurumdur, dışa dönüğümdür, lafımı da kimseden sakınmam ama şunu yapabilmek için 9 ay düşündüm, söylemeden . baktım olmuyor, çevremden de duyuyorum "bir şeyler olacak gibiymiş x'le y arasında.", eski kız arkadaşı sürekli konuşmaya çalışıyormuş bilmem ne, belki iki üç hafta sırf konuşmamı planladım ama nasıl stresliyim, nasıl gerginim. neyse en sonunda üç saniyeliğine beynimi kapatarak düşünceleri, endişeleri bir kenara ittim ve "konuşmamız lazım" dedim, doğru zamanı falan da beklemedim. planladıklarımdan aklımda kalabilenleri söyledim. arada düşünmüyor değilim, "bunu da söyleseydim, bunu da bilseydi, bana böyle dediğinde ben de şöyle deseydim ikna ederdim belki" diye ama sonra diyorum ki, ne değişecekti?insanların kalbini yarım saatlik bir konuşmayla veya bir cümleyle elde edemezsiniz sonuçta.

    o hayatına devam edip başka kızlarla çıktı, ben ise hep kendimdeki eksikliği merak ettim.

    2018 editi: ya siz ne güzel insanlarsınız, sene olmuş 2018 bana hala "kardeş kendinde eksik arama, onun kaybı" diye mesajlar geliyor. hızlı özet geçeyim, ondan sonra da hoşlandığım erkeklere açılmaya devam ettim. devam ettikçe daha kolay geldi, daha da devam ettim. ve yaşım ilerledikçe de daha kolay olumlu yanıt almaya başladım. olay ergenlikteymiş.

  • yıllardır fırlatılacağı söylenip tekrar ve tekrar ertelenen, hubble uzay teleskobunu işinden etmesini dört gözle beklediğimiz, uzayın hiç görülmemiş taraflarını ve kimine göre sonunu(ya da en azından ışığın gelebildiği en uç noktayı) görebileceğimiz son teknoloji uzay teleskobu.

    gezegenlerin hiç bir kuvvetinden etkilenmeyip tertemiz görüntüler için gezegenimizden birkaç milyon kilometre uzaklıkta, nispeten boş denilebilen ve teleskoba zarar verebilecek çoğu etkiden uzak bir bölgeye yerleştirilme planı mevcuttur.

    2021'in kasım ayında fırlatılması planlanmaktadır.

    hubble teleskobunun aksine oldukça uzak bir bölgeye yerleştirileceği ve ne kadar çok gözükse de nasanın aslında çok büyük bir bütçeye sahip olmadığı için bu milyar dolarlık bütçeli projede hata olmaması gerekiyor, çünkü dediğim gibi maliyeti çok yüksek olup herhangi bir sorunda düzeltme imkanı bulunmuyor.

    nasa, hubble uzay teleskobunun camında yapılan bir hata yüzünden astronotları, üstüne ikinci bir cam taktırıp tamir ettirmek üzere yörüngeye yollamıştı.

    bu gibi sebeplerden ötürü mükemmeliyetçi bir çalışma prensibine sahip olup teleskobun vaat ettiği şeyler düşünüldüğünde, fırlatılması için james webb uzay teleskobunun bu kadar uzun bir süredir bekletilip geliştirilmesi oldukça makul görünüyor.

    edit: fırlatıldı sonunda dostlar!!

  • beklemede olandır. okuyun. online olarak okuyun, sözlüğü her gün ziyaret edin ve hesabınıza giriş yapın. entry'lere şukela verin. bunların çaylak olarak bekleme süresini azalttığını ve sıranızı hızla düşürdüğünü düşünüyorum.

  • şaka maka bir yana, aylık gelirim ile ne bir hayat kurabilirim ne de ev araba sahibi olabilirim. bu yüzden elimdeki ufak miktarı kriptoya yatırma kararı aldım. tabi battı çünkü hiçbir bok bilmeden bodoslamasına girdim. sonuç; yine bu maaşla ev, araba ve bir yuva sahibi olamayacağım.
    işin ilginç tarafı ise okuduğum yorumlarda herkesin kripto işine girenlerin bir işte çalışmadığını zannetmesi. ulan çalışıyoruz da yetmiyor hiçbirşeye. riske girdik battık elhamdülillah.

    edit; amacım kesinlikle kolay yoldan para kazanayım köşeyi döneyim olmadı. üniversite okumuş ve atanamamış bir birey olarak tek isteğim sıradan bir yaşam sürmek, fazlasında gözüm yok. şuan ki türkiye şartlarında asgari ücretin bir tık üstünde maaş alan biri olarak bunu yapmam imkansız. yaptığım ufak birikimi de kaybederek daha da imkansız hale getirdim. iyi olmuş senin gibi enayilere diyen var. sizden vicdan ya da teselli bekleyecek değilim ama merak ettiğim birşey var; neden bu kadar kötüsünüz?