hesabın var mı? giriş yap

  • aynı olay beşiktaş'ın başına gelse, haftalarca gündemde tutacak galatasaraylı yazarların geçiştirmeye çalıştığı olay.

    başka zaman her olayda avrupa'yı kıstas olarak alırlar, ama şimdi diyorlar ki " bizdin kırkın ilgilizlir ". lan ölü arsenal geldi 4 attı gitti 4 attı, ne korkacak?

  • bayraklar hakkında bilmiyor olabileceğiniz bazı şeyler:

    1) bayrak ve bayraklarda kullanılan amblemleri inceleyen bilim dalının adı veksilolojidir. modern dünyada bayrakların oynadığı önemli rolü anlamaya ve açıklamaya çalışır. tarihi ya da modern bayrakların tasarım aşamalarını ve anlamlarını inceler.

    2) dünyada, önü ile arkası aynı olmayan 3 bayrak bulunur. bunlar moldova, paraguay ve suudi arabistan bayraklarıdır.

    *moldova bayrağının sadece ön yüzünde arma bulunur. arka tarafı boştur. görsel
    *paraguay bayrağının ön yüzünde ulusal arma, arka yüzünde hazine arması bulunur.
    * suudi arabistan bayrağının üzerinde kelime-i tevhid bulunur. bu yüzden normal şartlarda arka yüzü ile ön yüzü birbirini tutmaz. bunu önlemek için iki bayrağın birbirine dikilmesi ile üretilir.

    3) guiness rekorlar kitabı'na göre, şimdiye kadar yapılmış en büyük bayrak, 349 x 227 metre ölçülerindeki romanya bayrağıdır. 5 ton ağırlığındaki bayrak, bir futbol sahasının yaklaşık üç katı boyuttadır. yapımında 70 kilometre uzunluğunda iplik kullanılmış, 200 kişinin bayrağı açması birkaç saat sürmüştür. görsel

    4) dünyanın en pahalı birleşik krallık bayrağı 21 ekim 2009'da 384.000 sterline satılmıştır. bayrağın, trafalgar muharebesi'nden (1805) günümüze kalan tek birleşik krallık bayrağı olduğu düşünülmektedir. görsel

    5) abd'de her yıl 14 haziran'da (flag day) sergilenemeyecek kondisyondaki bayraklar yakılarak imha edilir. yasa bu bayrakların "onurlu bir şekilde" (yakmak gibi) imha edilmesini emreder.

    6) buckingham sarayı üzerinde her zaman dalgalanan bir bayrak bulunur. kraliçe saraydayken bu bayrak kraliyet sancağı'dır. kraliçe sarayda değilken kraliyet sancağı birleşik krallık bayrağı ile değiştirilir. görsel

    aynı kurallar windsor kalesi ve sandringham houseda dahil tüm kraliyet konutları için geçerlidir.

    7) dünyada dörtken (dikdörtgen ya da kare) olmayan tek bayrak nepal bayrağıdır.

    bayrak himalaya dağları'nı ve hinduizm ile budizm'i temsil eden üstü üste binmiş iki üçgen şeklindedir. güneş ve ay, ülkenin bu gök cisimleri kadar uzun yaşayacağı umudunu temsil eder. görsel

    8) dünyada sadece iki tane kare şekilli ulusal bayrak bulunur. bunlar isviçre ve vatikan bayraklarıdır. görsel

    kaynak: flagmakers

  • neo liberalizmin tabii sonucudur son 20 yılda yaşadığımız şeyler. önemli olan ne vatandaş, ne insan önemli olan tek şey para.

    sayın bakan isterse 80 milyon olarak yaz aylarında ülkeyi terk edelim turistler rahat rahat tatilini yapsın hiç kalabalık yapmayalım. hatta ülkedeki herkesin kafatası ölçülsün vücut ölçüleri alınsın uygun olanları turistler görsün aman sıradan vatandaşları görürler de göz zevkleri bozulur.

    edit: okumadım ama mavi golge adlı yazarın tavsiye ettiği, entry de geçen neoliberal politika pratiğinin sonuçlarını anlatan brown'ın iki kitabını buraya bırakayım.
    1-)halkın çözülüşü
    2-)neoliberalizmin harabelerinde

  • yanarak ölmek mi? yoksa 500 metreden çakılarak ölmek mi ?

    hayat koşullarının, sonu ölüm olan yolda insanı bu iki durum arasında tercih yapmaya zorlaması bana hep küstahça gelmiştir.olayın öznesi olan kişinin son dakikalarında kafasında ki psikolojik harbi o kadar merak ediyorum ki, son on senedir düzenli olarak, ölüm arefesinde olan bu kişiyi izleyerek empati yapıyorum.her seferinde dehşete düşüyorum.

    ölmekten korkmuyorum hayatın doğal akışında var olan hatta kanıksanan bir durum.fakat birazdan öleceğini bilmek ve bunun şekil itibari ile nasıl olacağına karar vermek oldukça ürkütücü.

  • başlık: ntvsporu arayıp bi dilara gönder

    1. desem ne olur lan acaba.

    2. güntekin onaylar

    offf.

  • bir kaz olarak devletime teşekkür ediyorum, tam ihtiyacım olan şeydi.

    böyle millet varken yüksek katma değerli ürünler üretmeye veya akılcı ekonomik politikalar ortaya koymaya ne gerek var! para mı lazım, vergi artıralım, olsun bitsin.

    t: devletin milleti uzun zamandır yolunacak değil, sikilecek kaz olarak görmesi eyleminin sonucudur.