hesabın var mı? giriş yap

  • özel dikim takım elbise olmadan da bu konuda yaratıcı çözümler bulabilirsiniz. terzi elinden çıkmış bir takım görünümüne bir kaç püf noktaya dikkat edilerek ulaşabilirsiniz. işim gereği sürekli takım giydiğim için naçizane fikrimi sözlükle paylaşmak istedim.

    1) ceketin kol boyu gömlek manşetini 1cm açıkta bırakacak uzunlukta olmalı.

    2) omuzlar çok önemli. takım seçerken ceketin omuzlarınıza tam oturmasına dikkat edin.

    3) pantolon paça uzunluğu en sık hata yapılan stil hatası. paça uzunluğu bileği değil ayakkabıyı açıkta bırakmalı.

    4) son olarak ceket uzunluğu kalçanızı kapatacak uzunlukta olmalı. bir diğer ölçüt ise ceket uzunluğunun boyunuzun yere kadar olan mesafesinin yarısına kadar olması gerektiği.

    5) kravatınızın genişliği ceketin yaka genişliği ile aynı olmalı.

    6) renk açıklığı koyudan açığa doğru ceket, kravat, gömlek şeklinde sıralanmalıdır.

    7) herkesin bildiğini düşündüğüm kemer ile ayakkabının aynı renk olması gerektiğini de atlamadan ekleyeyim.

    bunlara dikkat ederseniz jilet gibi görünüme sahip olursunuz. dikkat etmezseniz mecbur kalmadıkça takım giymemenizi öneririm.

  • tarihi binalarla kaplı, çok büyük olmayan, yine de çok büyük bir şehre yakın mesafede olan, orta büyüklükte herhangi bir avrupa şehri.

    (bkz: brugge)
    (bkz: gent)
    orta büyüklükteler, birer alışveriş merkezleri var. etrafta kafeteryalar var. birkaç gece klübü de var. kolayca yeşil alan bulunabiliyor. şehir sıkıcı gelince hafta sonu kolayca brüksel'e veya amsterdam'a günü birlik geziler yapabiliyorsun. hatta biraz kasarsan paris'e, köln'e falan da gidebilirsin. şehirde trafik yok, banliyöden şehir merkezine otobüsle 20 dakika, otobüste de kolayca oturacak yer bulunuyor; mis.

    not: fiziksel olarak 20 yaşındayım; ruhum emekli amca kafasında.

  • saka maka derken, saka gibi harbiden. kalkinma nedir, bence once bunu netlestirmek lazim.
    sonra da 4.5g (ozunde 4g'dir) ornegini gorunce nedense direkt somali'de var miymis diye baktim. 2014'ten beri varmis.
    eyorlamam bu kadar.

  • kafalar 300 yıl geriden geliyor dedirten harita. millet mars'ta koloni hazırlığı yapıyor, biz halen daha orta çağ kafasıyla, amerikan ve israil silahlarıyla ıslak fetih rüyaları görüyoruz. devir teknoloji devri. sınırlar kalkıyor dünyada. adam gibi üretip, paranla ve teknolojinle dünyada söz sahibi olmadığın sürece üç karış fazla toprağının olması veya olmaması kimsenin sikinde değil.

  • ''güven testi'' denen zımbırtının yeni moda olduğu ya da bizim yeni duyduğumuz, benimse ''hadi şimdi güven testi yapıcaz seninle, kollarını açıp kendini bırakıcaksın, ben de seni tutucam'' diyen arkadaş sayesinde ilk kez duyduğum zamanlarda, olayı yanlış anlayıp, kollarımı açıp arkaya değil de kendimi öne doğru bırakmak suretiyle kafayı gözü dağıtmak. güven testinde yüz üstü yere yapışan başka biri var mıdır merak etmiyor değilim.

  • --- spoiler ---

    ezel yine kendini ölmüş gösterip estetik ameliyatla eyşan olacak ve cengiz'le mutlu bir hayat yaşayacaklar. baba olmayı beklerken anne olacak ama olsun yine de evlattır yani. sevilir.

    --- spoiler ---

  • 300 liralık siparişimin 150 lirasını yemek firmaları komisyon olarak kesiyorsa, ben senin restoranına kendim geldiğimde neden yine 300 liraya alıyorum aynı siparişi? bunu herkes sorumuş ama cevap yok.

    aynı siparişimi sana kendim gelip 200 liraya yakın mal edeceğimi bilsem söz gelip kendim alacağım.