hesabın var mı? giriş yap

  • m.h anlatıyor (emekli bir rallici):
    arkadaşın annesinin cenazesi, babasının yanına gittim. hal hatır sorduktan sonra "hatice teyze nasıl?" diye sordum. aldığım cevap da "iyidir arkanda yatıyor"

  • faiz düşünce neden yerel paranın değer kaybetmesini bekleriz?

    normalde merkez bankası faizi düşürünce, ülkedeki tüm diğer faiz oranları da düşüş gösterir. sermaye hareketlerinin kısıtlanmadığı bir ülkede, faiz düşünce, yabancı yatırımcı için parasını yurt dışında değerlendirmek daha karlı hale gelir. yurt dışına döviz çıkışı olunca da yerel para değer kaybeder, yani dolar fiyatı artar.

    bu mekanizma türkiye'de neden çalışmadı?

    türkiye'deki finansal ortamdan korkan yabancı zaten ülkeyi terk etti. döviz piyasasını daha çok yerli yatırımcı etkiliyor. aylardır türkler çılgınlar gibi döviz alıyor. bankalardaki döviz hesapları sürekli yükseliyor. boğazımıza kadar dövize batmış durumdayız. ancak yerli yatırımcı dövizi para kazanmak ya da kar etmek için almıyor. döviz almasının sebebi, parasının değerini korumak. yani vatandaş agresif bir amaçla değil, kendisini güvenceye almak için dövize rağbet ediyor. faiz düştüğünde parasını yurtdışına çıkarmak gibi bir tepki göstermiyor. dolayısıyla faiz ile döviz fiyatı arasındaki beklenen ilişki kırılmış durumda.

    ayrıca: #95240469

  • ben yaklaşık 7 yıllık birikimim olan 37.000$'ımı, bankalara güvenmediğim için evdeki çalışma masamın tablasının altına özel olarak yaptırdığım gizli çekmecede saklıyorum.

    güldere mahallesi, zindanlı caddesi, kaman sokak, numara 17, daire 5, zeytinburnu adresinde ikamet ediyorum. yalnız yaşıyorum ve haftaiçi saat 07:30-19:00 arası evde olmuyorum.

  • z kuşağıdır.
    henüz ideolojisi oturmamış olsa bile ülkede olup bitenlerin bilincinde olması, gündemi takip edip çıkarımlar yapabilmesi bile gelecek için umut vaadediyor. ben 18 yaşındayken dünyadan haberim yoktu.