hesabın var mı? giriş yap

  • ttnet'in yeni reklamında kullandığı slogan. sanırım "daha fazlasını vermeyeceğiz, bununla yetinin" gibi bir anlamı var.

  • bi keresinde bir kiza tanismak amaciyla yanasmistim, "sik gelirmisin bu bara? seni daha once hic gormemistim" demistim.. kiz da bana "hayir, bir daha goremiyeceksin tadini cikar" deyip arkaasini donup gitmisti...
    benimde bir kedim var...

  • sahibi, istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu'na hırsız demiş bir kimsedir. kaynak

    ayrıca trt world çalışanıdır. kaynak

    bunun yanında rakip restoranların menüsünde domuz etli yemekler sunduğuna dair kara propaganda yapmaktadır.kaynak

    tipik bir islamcı yani. ama çok ilginçtir ki küfrettiği modern, seküler ve demokrat kesime bir şeyler satmaya çalışmaktadır. bu kafayla yallah bağcılar’a...

  • eski link ölmüş yeni linkler:

    https://youtu.be/vwny46rauci

    https://youtu.be/cvieu_c-99w

    ön edit: videoyu izleme zahmetine girmediği için olayı yanlış yorumluyanlara: adam bir sitenin kapıcısı. apartman sakinlerinden aldığı eski kıyafetleri de topluyor fakirelere dağıtıyorum diyor. apartmanda yaşayan bir öğretmen de bu durumdan rahatsız oluyor, "sen dağıtmıyorsun, satıyorsun kesin bunları" diyor. bunun üzerine kapıcıyla araları bozuluyor. bir gün kapıcı otoparkta iken öğretmen otoparka geliyor, arabasından kızını da indirip müzik açıp dansetmeye başlıyor. ve bağıra çağıra "zenginliğinin tadını çıkar kızım, bizim dedelerimiz bile zengin, fakirlik iğrençliktir, fakirlerin çocukları özürlü doğar, mezarda ölüleri kokar, bizim mezardaki dedelerimiz bile zengin" gibi laflar ediyor... amacı kapıcıya laf sokmak. çünkü kapıcının konuşma engeli olan bir kızı var. ve sonunda kapıcı da öğretmeni mahkemeye veriyor ve 5 ay hapis cezası almasını sağlıyor.

    başlığı ben açmadım ama sanırım birisi yazıp entrysini silmiş..

    sabah sabah sinirlerimi alt üst eden öğretmendir. yahu sen nasıl bir yaratıksın, senin çocuklarla aynı havayı soluman bile yasaklanmalı..

    mezardaki deden bile zenginmiş nasıl olsa, görevden alınıp evde oturursan bir şey kaybetmezsin, ama o çocuklar çok şey kazanırlar..

    ayrıca o nasıl cırtlak bir ses tonudur yahu.. allah'ım onun öğrencilerine sabır versin..

    edit: bu öğretmeni görünce aklıma; rencide olmasın diye fakir bir öğrenciye aldığımız montu kura çekerek, sanki o öğrenciye çıkmış gibi yapan ilkokul öğretmenim emine taşdemir geldi.. nerdeeennn nereyee...

    https://youtu.be/bvgdinbpadw

  • annemin birden bire yaslandigi yaz.
    uc kardesiz. annem gundelige gidiyor. babam kumarbaz. evden annemin pazara gidip en ucuzundan haftalik sebze ve para kalirsa da biraz meyve alalim diye biraktigi parayi bile alip kumara yatiriyor. evin kuytu koselerinde sabahlari annem, ogleden sonra babam; biri surekli bir sey sakliyor, digeri surekli onu bulup, kumara yatiriyor. sonra annem, paralari karsi komsu melahat teyzelere birakmaya basliyor.
    o arada, annem surekli bizimle pazarlik halinde: ''okuyacaksiniz, meslek sahibi olacaksiniz. bizim gibi olmayacak hayatiniz.''
    ''tamam anne'' diyoruz. tamam anne. yeter anne. yeter baba. yeter baba! bunu en cok kucuk abim soyluyor. ben pek sesimi cikaramiyorum. korkuyorum.

    buyuk abim o yaz askeri okulu kazaniyor. yazili sinavdan sonraki diger sinavlara girsin diye annemle babam, bizi birakip bursa'ya gidiyorlar. spor ayakkabisi olmadigi icin yalin ayak kosarak kazaniyor kosu sinavini. babam gururlu: "ciplak ayakla bile gecti butun cocuklari." sonra diger sinavlari da kazaniyor ama annem fikrini degistiyor. ''askeri okula gonderemem daha cok kucuk'' diyor komsulara. ama lıseye yazdirmak icin ceket lazim. okul ceketi cok pahali. para yok. hic mi yok? hic yok. sonra kapi kapi dolasiyor tum akrabalari: cocugunuza kucuk gelen lıse ceketi var mi? kimsede yok. hic mi yok? hic yok.

    ''daha ceketi bulamiyorsun, nasil okutacaksin ki'' deyip vazgeciyor. ve abim bursa'ya bir daha goturuluyor. donus yolunda annem yaslaniyor. 3.5 saatte genc bir kadindan yasli bir kadina donusuyor. geri dondugunde cok sasiriyorum. ama soramam. kizabilir.
    kayit icin bir kontrat imzalamamiz gerekiyormus. eger olur da abim okulda duramaz, mezun olmadan once ayrilmak isterse taahhütnamede belirtilen miktarda parayi odemek zorundaymisiz. iki de kefil istiyorlar. kefillerden biri annemin yegeni: imam. digerini bulamiyoruz. sonra bir komsumuz ''ben imzalarim'' diyor. onlar da fakir ama ''imzalarim ben'' diyen ali abi itfaiyeci. memur oldugu icin imzasi gecerli. sonra ali abi cok genc yasta kalp krizinden oldu. ailece hala dua ederiz ona. sonra...sonra daha baska bir suru hikaye.

    o yazin sonunda abimi gormeye gidiyoruz. cok guzel bir bahcedeyiz. heyecanla bekliyoruz. kapilar acilacak. ogrenciler bahceye cikacak. ve iste aciliyor tum kapilar: birbirinin ayni yuzlerce cocuk. hangisi abim anlayamiyorum. hepsi ayni kiyafet icinde. saclari ayni sekilde kesilmis. sonra kalabik arasindan yavas yavas yaklasiyor abim. onu gorunce neden bilmiyorum agliyorum. abim degil sanki. pazardan alinma ayakkabilarimdan birinin numarasi kucukmus: o gun ilk kez giydigimden daha once anlamamistik. ayagimi acitan ayakkabiyi cikariyorum. beyaz corabimda kan.

  • 3 kere baştan sona bitirdiğim, dünyada en çok kıskandığım karakterin dizisi.

    "kim ne der korkusu sıfır bir insan olmak
    mesleğinde en iyisi olmak
    kimseye ileride işime yarar mı diye yalakalık yapmamak"
    bütün bunlar house'un çizilen karakteri ama bunun dışında bir özelliği ise ayrı bir hayranlık konusu

    ilk olarak cameron, "beni neden işe aldın" diye sorar. uzun süre kızı süründürür ve sonunda açıkça söyler "çünkü güzelsin". cameron hemen triplere girse de baktı ki saçmalıyor daha da açıklar. "güzelsin, istesen zengin bir koca bulurdun, vücudunu sergiler dünya para kazanırdın, hayat boyu insanlar peşinde koşabilirdi ama sen bu güzelliğine rağmen okuyup doktor oldun" bu repliği ezberden öyle yazdım ama ana fikir bu.

    bu açıdan bakınca foreman ve chase için de mutlaka benzer bir fikri olduğu açık.

    foreman siyahi, sabıkası olan, okulunu dereceyle bitirmiş bir adam. house, ırkçı değil ancak karşısındaki insanın bir şeyleri başarmış olmasına saygı duymuyor, başarmaması için bir sürü olumlu olumsuz sebep arıyor ve bu sebeplerin onu tatmin etmesi gerekiyor.

    chase, babası çok zengin ve yakışıklı bir doktor. yine onun da doktor olması için bir neden yok. ömür boyu kız peşinde ferrari binecek bir adam. bunun yerine doktor olmayı tercih etmiş ve house, bu sebepleri tatmin edici buluyor.

    bütün insanlık olarak hep şunu hayal ediyoruz "ay inşallah ihtiyacı olana gider". house ise ihtiyacı olana değil ihtiyacı olmadığı halde onu isteyene imkan veriyor. bu fikir kimin fikriyse büyük hayranlık duyuyorum.

  • lakabı "iron dog" (demir köpek).

    alman imparatorluk donanması'nın en ünlü savaş kruvazörü. dreadnaught döneminde inşa edildiğinden, o dönem hızla ilerleyen teknolojiye yanıt olarak, kendisinden henüz 7 yıl önce inşa edilmiş olan sms von der tann hızla eskimiştir. o sırada hızla gemi inşasına girmiş olan alman donanması sırasıyla sms moltke, sms goeben ve sms seydlitz'i suya indirmiş, ancak hala ingilizlerle rekabet edebilecek güce sahip olmadıklarından yepyeni ve modern bir savaş kruvazörü tasarımına yönelmişler, bu yetmediği gibi bundan 3 adet yapmışlardır. işte bunların ilki, aynı zamanda bu sınıfa adını veren sms derfflinger'dir. (diğerleri sms lützow ve sms hindenburg)

    sms derfflinger ingiliz kraliyet donanması da dahil, zamanının en modern savaş gemisiydi. 1. dünya savaşı'nda almanların ingiliz kıyılarına yaptığı bombardıman sortilerinde ve dogger bank deniz savaşı'nda savaşmış, en son olarak da jutland deniz savaşı'nda şov yaparak bu gelmiş geçmiş en büyük deniz muharebesinin yıldızı olmuştur. burada derfflinger, kızkardeşi sms lützow ile birlikte alman donanmasındaki en büyük ve modern gemi olduğundan ingilizlerin başlıca korku kaynağı ve hedefi olmuştur. bundan ötürü çok ağır hasar almasına rağmen geri gekilmemiş ve korkuturcasına ingilizlerin üstüne üstüne giderek direnmiştir. ingilizler bu inatçı dirençten ötürü "iron dog" lakabını takmışlardır.

    savaş esnasında sms lützow ile birlikte ingiliz amiral beatty'nin komuta gemisi hms lion'u top atışına tutmuş, özellikle sms lützow ingiliz gemisine çok ağır hasar vermiştir. bu sırada hms lion tıpış tıpış kaçıp gözden kaybolunca başroldeki gemimiz derfflinger birden kendini boşta bulmuş, sağa sola az biraz bakınınca toplarını etrafta en yakında bulunan ingilizlerin o dönemki ünlü savaş kruvazörü hms queen mary'ye yöneltip salvolarına devam etmiştir. ancak o sırada sms seydlitz de aynı gemiyi salvolamaktadır ve hms queen mary, adeta bir hedef tahtası gibi bu iki alman canavarından gelen 4 salvodan üçünü yemiş ve atomik bir patlamayla havaya uçmuştur. bu patlamanın resimleri efsanedir, internette bulunabilir.

    derfflinger bununla da yetinmemiş, savaşın kırılma noktasında karşısında ingiliz ana filosunu görünce geri döneceğine o sırada birden çok sayıda isabetli inen ingiliz salvolarına maruz kalan kızkardeşi sms lützow'un yardımına koşmuş, sms lützow ile beraber lützow'a o sırada en çok top isabeti yapan ingiliz savaş kruvazörü hms invincible'ı 6 dakika içinde orta taret cephaneliklerini havaya uçurarak patlatmış ve iki parça halinde denizin dibine yollamıştır. bilmeyenler için, bu savaşta almanların batırdığı 3 ingiliz gemisinden ikisi olan hms indefatigable ve hms invincible, henüz adları sms goeben ve sms breslau iken bizim yavuz ve midilli zırhlılarını tunus'tan çanakkale boğazı'na kadar kovalayan iki gemidir ve çok ünlülerdir.

    sms derfflinger, jutland deniz savaşı'nda en çok mürettebat kaybı yaşayan, ve buna rağmen en başarılı ve dirençli muharebeyi yapan alman gemisi olmuştur. savaş esnasında 17 adet ağır top mermisi yemiş, buna rağmen 385 tane ağır top mermisi atmıştır. 157 mürettebat kaybıyla en çok ölümün yaşandığı alman gemisi olmuştur ve buna rağmen bu performansı göstermesi açısından almanların gururu olmuştur.

    alman kraliyet donanması, versailles anlaşması'nı imzalanmasını beklemek için ingilizlerin gözetiminde scapa flow açıklarında demirli beklerken, o zamanki amirali ludwig von reuter ingilizlerin gemilere el koyacağını anlayınca tüm mürettebatlara gemilerini batırma emri vererek ingilizlere tarihin en büyük golünü atmıştır. o sırada birkaç mil ilerde tatbikat yapan, gemileri gözetlemekle görevlendirilmiş ingiliz komutan haberi alır almaz geri dönmüş, ancak dönene kadar nerdeyse bütün gemiler batmıştır. sms derfflinger bizzat 14:45'te sulara gömülmüştür.

    buna en çok, o dönem ingiliz donanması'nın gücüne hayran olup alman gemilerine daha da hayranlık duyan ve versailles anlaşması gereği bir umut derfflinger'in kendilerine teslim edilmesini hayal eden fransız ve italyanları üzmüştür.

  • nba yakın tarihinden efsane oyuncu.
    yaptığı muazzam asistlerin en az yarısını ilk izleyişte anlayamazsınız. bir sihirbazdan tek farkı videosunu yavaşlatarak izlediğinizde ya da mükerrer izlemelerde hilenin görünmesidir.
    top kidd' de ise sen de koş gerideki adam. çünkü büyük ihtimalle sayıyı sen atacaksın.
    basketbolun boş kaleye gol attıran abisidir o.
    90ların sonundan 2000lerin ortalarına kadar gece gece uyanır bu adamı ders diye izlerdim.
    özledik reis, bizden büyüktün, abimizdin. şimdiki çocuklar senin verdiğin zevki vermiyor. ellerinden öper, yengeye hürmetlerimi sunarım.