hesabın var mı? giriş yap

  • teknik tabirleri bir kenara bırakırsak en basit haliyle, kameranın ileri ve ya geri hareketi esnasında, ters ve eşit oranda zoom yapılarak kadrajda bulunan konu büyüklüğünün sabit tutulmasıdır.

    fantastik bir çekim tekniğidir. sahne atmosferine gerginlik, tedirginlik ve korkunun hakim olmasını sağlar ve ya destekler.
    öte yandan hafta içi her akşam yayınlanan fatih portakal ile fox t.v. ana haber bülteninde hareketli yan kameradan bu efekt rahatlıkla görülebilir. ancak sunucunun konumu ile kamera hareketi son derece yavaş gerçekleştirildiğinden sinematik etkiyi vermez. her ne kadar kullanım amacı farklı olmuş olsa da uygulanan teknik kısmen dolly zoom'dur.

    film endüstrisine imza atmış en başarılı dolly zoom derlemesi için buyrun

  • futbol takımı bu sezon şampiyonlar ligini eksi 15 averajla kapattı. 1 puanı son dakkada qral'ın attıığı gol ile anderlehe karşı buldular (isminin nasıl yazıldığına bakmaya üşendim)

    taraftarının dalga geçtiği fenerhbahçe sıfır çektiği sezonda bile eksi 9'da kalmıştı.

    ve bir arkadaş daha uyardı, o sene gruptaki diğer takımlar fransa'nın iplendiği zamanlardan lyon, o senenin finalisti bayer leverkusen ve son olarak yarı final oynayan barcelona. açıkçası bunların arasına 2014 gs'sini koysan cibili cibili şak şak şak.

    yazar arkadaşların uyarısı ile ekliyorum; lyon da o sene lig şampiyonu olmuş. şans olacak gerçekten...

  • otobüs içinde bile arkaya ilerlemeyip ortada kümelenmesiyle ünlü bir millet hakkında uydurulan yalan.

  • "örneğin erkek yanarken, kadın donar; erkek dışarda vakit geçirmeyi severken kadınlar evde oturmayı sever."

    ben kadınmışım lan! hem çevremdeki kadınlardan daha fazla üşüyorum hem de evde oturmayı çok seviyorum.

  • kedi insanoğluna layık olduğu muameleyi yapan hayvandır. istisnalar kaideyi bozmaz

  • " beyler; yanınızdaki bir kıza iki dirseğini de kullanarak göbek deliğine dokunamayacağını söyleyin. izleyin, keyfini çıkarın, bana sonra teşekkür edersiniz. "