hesabın var mı? giriş yap

  • evet bence her akademisyenimiz de her yeni makalesininin altına asker selamlı fotoğrafını koysun. hakimlerimiz dava bitince çakıversin bir selam. hatta ve hatta her işçimiz mesai sonunda asker selamını versin öyle çıksın fabrikadan.
    edit: ben mesela her entryden sonra çakıyorum selamı.

  • aslında bir şey dinlemiyor, dinliyormuş gibi yapıyor ve kendini gereksiz muhabbet ve gürültü kirliliğinden soyutlamaya çalışıyor olabilir.

  • kokusu hafızayı güçlendiren bitki. ingiltere'de 66 kişinin katıldığı bir testte katılımcılar iki gruba ayrılıyor, birinci grup biberiye kokulu odada ikinci grup kokusuz odada bir hafıza testine tabi tutuluyorlar. yapılan testte biberiye kokulu odadaki katılımcılar biberiye kokusu olmayan odadaki katılımcılardan daha iyi bir sonuç alıyor.
    rosemary test

  • evdeki kadın ve çocukların mutlu ve korkusuz olması. her an kavga çıkacak huzursuzluğunu yaşayan bilir. huzurlu ev birçoğumuz için lükstür.

    ekleme: gelen mesajlardan anladım ki, bundan muzdarip çok arkadaşımız varmış maalesef. ben doğduğum ailede böyle şeyler olduysa da kurduğum ailede çok mutlu ve huzurluyum artık.

  • biri de çıkıp yazmamış ki hatay.

    dünyada camisi, kilisesi ve sinagog'u yan yana başka hiçbir kent yoktur.

    tarihi uzun çarşı 'da her din ve mezhepten esnafı görebilirsiniz; yan yana.

    ramazan dayakları yok denecek kadar azdır; (hiç duymadım, belki ufak tefek sürtüşmeler vardır diye az dedim)

  • (bkz: fiziksel dil çevirici)

    dili hiç bilmemenize rağmen duyduğunuz yabancı kelimeleri türkçe algıladığınızı bir düşünün. dil öğrenme derdi yok, toefl yok * dünyada ki her insan ile iletişim kurabiliyorsun, istediğin ülkeye düşünmeden seyahat edebiliyorsun. hayali bile müthiş lan.