hesabın var mı? giriş yap

  • okul bahçesinde bir gün geziyordum
    hoca çağırdı "albert buraya gel"
    "buyrun hocam"
    dedi "çıkar kalem"
    cebimden plütonyum-239 çıkardım
    dedi "çıkar defter"
    formul kağıtlarını çıkardım
    dedi "çıkar harita"
    işte güzelim orada senin
    benim vücudumda bıraktığın
    üç beş tane foton yarası varya
    işte onları çıkardım
    hoca dedi "bunlar ney"
    hocam üç beş foton yarası
    sanki sanırsınız ki piskopatın allahı
    ama bilmezsinizki o üçbeş foton yarası
    ela gözlü sevdiğimin hatırası

    sanirim sair ile filozof arasi biseymis einstein.

  • diğer kuşaklar tarafından anlaşılmayacak olmasıdır. tıpkı önceki kuşaklarda yaşandığı gibi.

    ne demiş can yücel;

    20 yaşında ben,
    35 yaşımda ben,
    40 yaşımda ben ve
    bugünkü ben dördümüz.

    birden yirmi yaşımı, otuz beş yaşımın karşısına oturttum.
    kırk yaşımın karşısına da, ben geçtim.
    yirmi yaşım, otuz beş yaşımı tutucu buldu.
    kırk yaşım ikisinin de salak olduğunu söyledi.

    yatıştırayım dedim.
    “sen karışma moruk” dediler. büyük hır çıktı.
    komşular alttan üstten duvarlara vurdular.
    yirmi yaşım kırk yaşıma bardak attı.

    evin de içine ettiler.

    bende kabahat.
    ne çağırıyorsun tanımadığın adamları evine…

  • sözlükte kalabilecek yazarların kriterlerini öğrenir öğrenmez balık haline koşup ahtapot aldım bi tane, vaktim kısıtlıydı pişirmeden yuttum. sörf tahtası pahalıydı, deponun tahta kapağını söküp koltuğumun altına kıstırdım koşarak venice beach'e gidiyorum. allahını seven varsa yerini söylesin bu venice beach'in. sörf yaparken karakter geliştirme dersleri alıcam. lütfen bana bir şans daha ver sözlük.

  • insanoğlunun varoluş içinde geldiği noktayı görmemizi sağlayacak icatlardan bir tanesi. her sabah işe ve okula bu aletle giden binlerce insanı gözünüzün önüne getirin. her sabah havada kuşlarla birlikte binlerce figür... insan heyecanlanıyor. ama bu kadar yaygınlaşması illaki çok zaman alır.

  • canım mustafam.

    umarım iyisindir. beni soracak olursan biraz sırtım ağrıyor.
    memleketi soracak olursan:

    3. köprüyü de açtık çok şükür. geçiş 3 dolar; ama sen ona 10 lira de. bir de osman gazi köprüsü var, izmit körfezine yaptık. geçiş ücretini hatırlamıyorum ama biraz pahalı. zaten geçseler de geçmeseler de para vereceklerdi öyle bir şey...

    aaa darbe oldu sen bombayı bilmiyorsun! yani tam olmadı. bu hani senin kökünü kazımaya çalıştığın dinci cemaatlerden yeni birisi abi, sen palazlan palazlan gel devletin ta başına kadar! yalanım varsa şurdan şuraya gitmek nasip olmasın, yaverim bile onlardanmış; inanabiliyor musun?! yani düşünsene mustafa, kılıç ali ajanmış, hainmiş?! olacak şey mi?! ben bi dellendim; aynı senin gibi çıktım dedim ki, ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum dedim herkes meydanlara dedim... allah seni inandırsın, mermiye kafa attılar, sesten hızlı uçaklara taş attılar valla allah razı olsun hepsinden! seni şimdi daha iyi anlıyorum. nasıl bir millet varmış senin elinin altında valla helal olsun... zaten ertesi gün senin posterini astım hemen parti binasına falan gördün mü?! çok yakışıklısın mustafam... keşke senin gibi olabilseydim. lens takayım diyorum bazen; ama emine istemiyor. emine'yi tanıyorsun? eşim. neyse hadi tamam. öpüyorum. komutan bakıyor sonra görüşürüz... aşkım benim....

  • son zamanlarda en cok vakit harcadigim site. o kadar guzel buluslar, dizaynlar var ki kendimi kaybediyorum diyebilirim, disarda bos seylere para sarfetmek yerine bu siteye girip (bkz: emege saygi) adina birseyler bulan, dizayn eden insanlara katkida bulunabilirsiniz bence. isin uzen tarafi ozellikle de dizayn konusunda onca emek harcamis insanlarin buluslarinin piyasaya ciktiktan sonra cin mali olarak milyonlarca kopyasinin da bir zaman sonra piyasaya cikmasi sanirim. dusunsene o kadar ter dokuyosun, kim bilir ne zorluklardan ne engellerden geciyosun birseyler uretebilmek bulabilmek icin, sonra bir sekilde basariyorsun da ama belli bir zaman sonra, benzerleri senin sattiginin yarisindan az fiyata pazarda cin mali olarak yerini aliyor, neyse konuyu saptirmayalim ve kickstarter nedir onu da birkac adimda tanimlayalim bilmeyenler fikir edinsin en azindan:

    1. projen/bulusun/dizaynin ne dersen de birseyin var diyelim ve videonu cekiyosun artik (bkz: prototype) mi olur gercegi mi olur bilemem, bu siteye yukluyorsun.

    2. kendine bir (bkz: fund) hedefi belirliyosun bu projeni gerceklestirebilmek icin, orn. 100 bin dollar

    3. sonra kendine bu fund'a ulasabilmek icin bir (bkz: deadline) giriyorsun, orn. mayis 2013 gibi.

    4. sonra siteye uye olan herhangi biri senin bu projeni begenirse sana senin onceden belirlemis oldugun fund cesitlerinden birini secerek sana yardimda bulunuyor, bunu aslinda bir karsilik beklemeden yapiyor, yani ne sirketin ortagi oluyor ne de baska birsey ama sen en basta fund cesitlerini koyarken (ornegin, 1 dollarlik fund, 5 dollarlik fund, 100 dollarlik fund gibi dusun) bu fund'lar karsiliginda da sana koltuk cikanlara sen de onlara ufak ufak seyler vaat ediyorsun. ornegin, 1 dollar icin diyosun ki isminizi kendi sitemde yayinlicam, 50 dollar icin diyosun ki (eger bir urun cikaricaksan mesela) bu urunu ilk alanlardan olucaksiniz diyosun ve onlara yolluyorsun urun cikinca piyasaya.

    5. fakat onemli nokta su ki, o en basta bahsettigim hani fund hedefi ve deadline'i var ya, o ikisini birlikte gerceklestiremedigin takdirde, sana para yatirannlar da parasini geri almis oluyor, yani sitede basari saglayabilmek daha dogrusu hedef koydugun fund'in hepsini cebe atabilmek icin hedefine zamaninda ve eksiksiz ulasmak zorundasin, aksi takdirde (bkz: avuc yalamak)

    6. diyelim basarili oldun, gerisi hakkinda bir bilgim yok malesef, ama paran cebinde artik, o projeyi gerceklestirmek icin cebinde guzel ve sicak bir paran oldugunu dusun, ustelik (bkz: investor) larin kurdugu gibi bir baski da yok ustunde rahat sayilirsin.

    umarim anlatabilmisimdir, kisaca cok guzel bir site bence.

  • moğolistan / 2011

    harhori (karakurum)- orhun abideleri.

    moğol çadırlarında konaklıyoruz. çadırların az ilerisinde derme çatma da olsa wc olarak kullanılan ufak barakamsı bir yer var. kapı yok.

    ben :-neden kapı yok ki burada?

    yerel rehber :-neden olsun?

    ben : ımm!!? wc yahu burası

    yerel rehber : ee?

    ben : ee si, kimse hacet giderirken görülmek istemez, o nedenle kapı olması gerekir

    yerel rehber : evet kimse hacet giderirken görülmek istenmez, o nedenle burada kimse hacet
    giderilen yere bakmaz, kimse bakmayacağı için de kapı yoktur.

  • fenerbahçede 50 sene oynayıp anca volkan demirel kadar efsane olacakken futbolcu olarak bol para kazanmış, ingiltere, almanya, katar ve hindistan görmüş. deli paralar kazanırken harika kültürler tecrübe etmiş, gençliğinde hayatını yaşamıştır.

    emekliliğinde de gelir televizyon efsanesi olur çok lazımsa. ne sikime yarıyorsa efsane olunca.