hesabın var mı? giriş yap

  • itiraf ediyorum:

    o devlerden biriyim ve mağaraya interneti yeni bağlattım.

    tarihi geçmiş bir konuya sözlükte her el atışımda "kardeş hayırlı olsun mağaraya internet bağlatmışsın" yazan tüm o cüceleri 2023'te çıktığımda ziyaret edicem.

  • konu: kulüp başkanı hakemi arar mı?

    sinan engin: arar kardeşim. ben bile aradım. hocam bizi ezdirme deplasmanda, güzel maç yönet vs.

    ahmet çakar: yemini billah ediyorum, ben bir kez aranmadım.

    sinan engin: hocam sen hakemlik yaparken cep telefonu mu vardı?

    ahmet çakar: mavi ekran

  • "yılbaşı sepetlerinin içinde tütün mamullerinin ve alkollü içkilerin bulunması yasaklanmış. e onları çıkardın mı zaten ramazan kolisi oluyor."

  • hastane kokusunun kaynağıdır.

    iyodoform, karbon, hidrofen ve iyotun birleşimiyle oluşur. formülü chı3 olarak bilinir. hastanelerde ve kliniklerde hafif dezenfektan olarak kullanılır. diğer dezenfektanlar gibi hastaları rahatsız edebilecek derecede ağır kokulu değildir.

    ayrıca, deri enfeksiyonları, yaralar, çürükler, yanıklar için antiseptik olarak kullanılmaktadır. deriye kullanıldığında iyot salınımına neden olur. aslında bakterileri ve fungileri öldüren antiseptik olarak iş gören iyottur. buna ek olarak iyodoform, yanlışlıkla yutulabilecek antiseptikler arasında diğerlerinden daha güvenlidir.

    hastanelerdeki kullanımında son zamanlarda düşüş yaşanmaktadır çünkü antiseptik ve dezenfektanların yeni nesilleri çıkmıştır. gene bakteriyi, fungiyi, böcek larvalarını ve kurtları daha etkili öldürenleri mevcuttur. ayrıca iyodoform kadar kokulu değillerdir. mesela cetrimide (salvon olarak satılır) gibi.

    fakat, iyodoform hala ilaç üretiminde yardımcı madde olarak kullanılmaktadır.

    fazlası için, http://humantouchofchemistry.com/…ospital-smell.htm