hesabın var mı? giriş yap

  • gündüz vakti dangır dangır türkçe pop müzik çalması.
    bir kafede insanlar birini duyamıyorsa orası kafe değildir.

  • iki sene önce.
    cerrahpaşa'ya yatıyorum.
    teşhis kötü, tanı kötü..

    cerrahpaşa geceleri karanlık, ıssız. aylarca yatıyorum, duvara görünmez çentikler atarak. on adım sayıyorum odamda, ayağa kalkabilsem on adım atarım odadan çıkmak için. ayağa kalkabilsem, şu pencereyi olsun açabilsem, yıldızları görebilsem... oysa odam çamaşırhaneye bakıyor, biliyorum.

    gece ıssız, gece uğursuz gibi sessiz. telefonuma bir mesaj düşüyor, tanrı'nın tesadüfler yoluyla benimle eğlendiğini düşünüyorum. deliler gibi ağlıyorum sonra, sonra gülmeye başlıyorum halime.

    "volkan konak- cerrahpaşa şarkısını xx kontöre cebine indir" diyen bir spam telefona düşen. inanır mısınız indiriyorum sittin kontöre, zil sesi yapıyorum. " cerrahpaşa'ya koydum canımın yarısını " diyecek kimsem olmadığı için o vakit, anamdan başka, daha bir ağlatıyor şarkı...

    orada öyle ince, öyle derinden anladım ki ben bu adamı. acısını acıma karıştırıp öyle bir ağladım ki, kimseler duymadan öyle feryatlar çıktı ki ağzımdan.

    şimdi her halta inat ayaktayım, şükür. cerrahpaşa'da değil, evimdeyim ama.. öyle bir anladım, öyle bir sevdim, öyle bir acısına ortak oldum, öyle bir ağladım ki bu adamla. işte bu yüzden tüm sikko anketlerde, ne zaman kim sorsa "en sevdiğin sanatçı kim?" diye, hep volkan konak derim. içten, yürekten söylerim, öyledir.

    az evvel cerrahpaşa'yı söyledi yine.
    öyle güzel söyledi ki...

  • bireysel silahlanma taraftarları arasında giderek daha popüler hâle gelecek olan silahtır. open source olarak paylaşılan blueprintlerle büyük kitlelerin bu işe girmesinin öncülü olan silah, 2013 yapımı liberator'dır.

    bu silahların nasıl yapıldığı ve ne kadar güvenli olduğu ise kullanılan 3d printer tipine, metoduna göre değişiklik gösterecektir zira baskı metodu değiştiğinde materyaller de değişir.

    baskı yöntemleri kendi içlerinde pek çok alt gruplara ayrılsalar da genel 3d printing klasifikasyonda 3 temel gruptan söz edebiliriz: reçine bazlı, ekstrüzyon bazlı veya toz bazlı. örnek olarak stereolitografi (sla) dediğimiz, 80'lere dayanan teknik reçine bazlıdır. lakin konu daha çok silahlar olduğu için, başlıca sık kullanılan yöntemlerin fdm(fused deposition modelling) ve dmls (direkt metall laser schmelzen) olduğunu söyleyebiliriz.

    fdm ucuz olduğu için çok tercih edilse de, termoplastikleri kullandığı için bir silahın tamamını fdm'den print edilen parçalarla yapmak en optimal seçenek olmayabilir. fdm'de kullanılan popüler termoplastikler ise polilaktik asit ve akrilonitril bütadien stirendir.

    akrilonitril bütadien stiren polilaktik asitten daha güçlü bir materyal olduğundan ötürü zorlayıcı bir kuvvet altında polilaktik asidin yamulma olasılığına karşı akrilonitril bütadien stirenin çatlama olasılığının olduğu düşünülebilir.

    "millet niye dmls kullanıp metalle çalışmıyor o zaman?" diye soracak olursanız da bu sorunun yanıtı dlms'in veya ebm gibi alternatifi olabilecek tekniklerin pahalılığıdır. bu ciddi sermaye sorununu çözseniz, printerları bir şekilde elde etseniz bile metal tozların saklanacağı yerlerin özel olması, havayla mümkün olduğunca temas etmemesi gerekir. yani parayla arası iyi ancak kimyayla arası kötü biriyseniz de bu iş fecaat ile sonuçlanabilir.

    bu yüzden tamamen termoplastik kullanmak istemeyenler de genellikle sağlam silah üretebilmek adına hibrit silah üretimine yönelirler. mesela çerçeve kısmını termoplastikle print ederler, namlu gibi bazı parçaları da dışarıdan temin ederek birleştirirler. böylece nur topu gibi bir ghost gunları olur.

    silahları üretmek için gereken blueprintler ise her ne kadar devletler tarafından yasaklanmaya çalışılsa da internete önüne geçilemeyecek kadar yayılmış görünüyor, bu saatten sonra o iş biraz zor.

    * * *
    ps: "ben böyle işlerle uğraşmayı sevmem." diyenler için: (bkz: silah alırken dikkat edilecek hususlar/@highpriestess)

  • hiçbir zaman hikâyenin tamamını anlatamayacağını; anlatamayacak kadar büyük parçalarında saklı olduğunu bilmek.
    çok konuşmanın hiçbir faydasının olmadığını görmek.
    olgunlaşmak.
    kaliteyi çokluğa tercih etmek.
    yorulmak.

  • synthol, en cok tartisilan urunlerden birisi olabilir, chris clark, alman mucit ve vücutçu, geliştirmistir. bu ürün ilk ciktigi zaman genis merak uyandirmistir. en cok ahlaki olarak tartisilmistir. kasların haciminde ani-çabuk buyume saglayan synthol yapay bir gelisime imza atar. synthol ne guc artisi ne de gercek kas hacmi saglar. tamamiyle yapay bir urundur. yapilan olcu oyuncak bir ayinin icini doldurup sisirmek gibidir.
    synthol’un içinde aktif-etken bir ilaç yoktur, vücut tarafından pek tolere edilemeyen yağlı bir solusyondur.

    nasil calisir?
    synthol herhangi bir kasa enjekte edilir ve kasin icinde uzun muddet kalir, kasin genel yapisini ve metabolizmasini bozar. tekrar tekrar enjeksiyon sonucunda kas fibrilleri etrafinda bir tabaka olusturmaya ve boylece hacim saglamaya baslar. vucut acisindan yabanci bir malzeme oldugu icin tamamiyle zarar vermektedir.

    icerisinde c8-c12 yağ asidi (medium-chain triglycerides-mct) karışımıni icermektedir. icinde bir de lokal anestezi sirasindaki agriyi azalticak bir anestezik malzeme bulunur.

    su anda farkli olarak yapilmis 3-5 tane synthol piyasada bulunabilmektedir.
    synthol buyuk kas gruplarinda enjekte olarak kullanilirsa daha buyuk deformasyon ve sekil bozuklugu ortaya cikartir. omuz , kol, belki baldir ve bilege uygulanabilir.

    uygulanacak kasin tam orta yerine enjekte edilir ve hergun surdurulur. 10 gun kadar devam eden enjekteden sonra dozaj arttirilir. bu sekilde ortalama 10 gunluk periyotlar halinde olcu istenilen seviyeye ulasana kadar dozaj arttirilarak enjekteye devam edilir. belli bir sureden sonra ara verilir ya da haftada bir enjeksiyona kadar dusurulur. kas olcusu ne kadar kalmasi isteniyorsa o surec icinde enjeksiyona devam edilir.

    synthol cok zararli bir malzemedir, eger enjekteyi damara yaparsaniz ciddi bir problem yaratir ve olume sebeb olabilir. synthol kastan cikartilacak olursa eger kas dokusuna ve fibrillere yapismis olacagindan cok ciddi sorun yaratir enfeksiyon olusmaya meyilli ortam yaratir.

  • yetimin hakkını yedirmeyeceği sözü verdiğini belirten ancak mahkeme onaylı diploma hırsızlığı ile tanınan ve akp tarafından sayısız makama haksız yere yerleştirilen hamza yerlikaya'nın tweetidir.

    ''bendeki de merak sanırsam herkeste vardır.
    hesabı kim ödedi?
    hesap ne kadar tuttu?
    fatura kim adına kesildi?
    şahsi mi yoksa belediyeye mi fatura edildi?''

    link

    hamza hesap soruyor arkadaşlar. hamza utanmıyor arkadaşlar. hamza'da arlanmanın zerresi yok arkadaşlar. hamza'nın diploması sahte arkadaşlar. hamza hiç değişmiyor arkadaşlar.

  • zeki olması, şiir sevmesi, keman çalabilmesi, tango yapabilmesi, espri yeteneğine sahip olması,.. değildir, kendimden biliyorum.

    esnek çalışma saatlerine uyumlu, takım çalışmasına yatkın, yoğun tempoda çalışabilecek, askerlik hizmetini tamamlamış erkekler tercih edilir bence. yoksa bu kadar insan yalnızken bu kadar insan yalnız kalmazdı. neyse konu daha fazla dağılmadan gideyim ben.