hesabın var mı? giriş yap

  • aklını allah'a ibadetleriyle, iyi bir insan olmakla bozacakları yerde; üstlerine hiç vazife olmayan ateistlerle bozmuş kamera görünce 'kraldan çok kralcı olan'ları barındıran video. merak ettim acaba bu yorumları yapanlardan kaçı beş vakit namaz kılıyor?

  • tüm pilotlar hoşgelmiş.

    genelde 3 pitot bulunur. kaptanınki ayrı f/o nun ki ayrı ve bir adette yedek. ayrıca uçakta gps, irs gibi sistemlerde bulunur.

    pitot size ias diye bir hız verir ve havadaki dinamik ve statik basıncın farkından mekanik olarak hesaplanır.

    ias i alıp bir kaç ufak ayarlama düzeltme yaparlar ve elinezde cas olur.

    ama hızınız çoktur (200kt üstü) bu yüzden hava pitot un önünde sıkışır. artık bunuda düzeltip eas elde edersiniz.

    ama hava her yükseklikte farklı sıcaklık ve yoğunlukta olur. bu da düzeltilince artık elinizde tas bulunur. ((bkz: true air speed) (gerçek hızınız)

    ancak tüm bunlar dahi yetmez. çünkü ucağın bulunduğu irtifadaki ses hızının, gerçek hızınıza oranıyla mach elde edersiniz. ((bkz: mach) çünkü uçaklar eğer ses hızına yaklaşırsa kanatlar duvara çarpmış gibi olur.

    mesela boeing tipi bir uçağa bindiniz istanbul'dan van'a uçuyorsunuz. yolcu kabininde de uçuşu takip ediyorsunuz. irtifanız 34bin ve ground speed iniz 400kt. ancak kokpitte pilotlar mach hızını tutarlar. atıyorum 0.78m. çünkü bilirlerki o irtifa da 0.84 ü geçerlerse overspeed ten ölecekler. 0.7 dan düşerse uçak havada tutunamayacak ve ölecekler. uçak ankara semalarında ve siz artık 360kt görüyorsunuz. allah allah diyorsunuz neden yavaş gidiyoruz. ama hala pilotlar 0.78m görüyorlar.

    işte en basit olarak bu şekilde anlayabilirsiniz. pitot un basitliğine karşı önemini. hepsi birbirini takip eden basit bir döngü.

    havada pitot ta bir sıkıntı olursa da bunu check list ile çözebilirsiniz ancak gps hiç bir zaman çözüm olamayacak.

  • uydurma bir hikaye değilse gerçekten üzücü ve garip bir hadise. hukuki yollar aklıma geldi direkt, bilemedim ne kadar doğruluk payı var bu hikayenin...

    özet geçiyorum*: üniversitede aşk,babasının işleri kötüleştikten sonra evde beslenmeye başlanan bölüm birincisi bir tecavüzcü, 3.sınıfta çocuk haberi, evlilik-iş bulma, seneler geçer, adam video tehditlerini görür, silaha sarınılır, her şey film şeridi gibi geçer, adam bayılır sonra ayılır, kadın yok. üzüntü, üzüntü...

    edit: novemba, başka bir entry'si üzerinden (bkz: #48718567) kurgu olduğuna beni inandırdı.

    o yüzden hikayeye yorumum: (bkz: yaşından başından utan)(bkz: bre işsiz pezeveng)*

  • şu şartlarda yapılması en doğru olan eylem. bakın anadolu'da bulunan bir devlet olarak ormanlar, gıda ve et bakımından sıkıntı yaşamamamız gerekiyor.

    eğer dolara müdahale etmek yerine odun ve et üretip bunları at arabalarıyla ticarete salıp altın ile dengede tutup sınırsız sayıda paladin basarsak ortadoğu ve balkanlar'daki bütün ülkelere tek atabiliriz. tek attığımız ülkelerin kaynaklarına da çöküp ayasofya kilisesini wonder olarak kullanırsak dolara molara ihtiyacımız kalmaz elhamdülillah.

    çare paladin.

    düzenleme ile @bz isimli yazarın uyarısı: hazır et ve odun varken halberdier ve skirmisher basalım ki doğu'dan persler fillerle girince "benim halberdierim işini bilir" diyebilelim.

    ikinci düzenleme: arkadaşlar dolar kurunun yükseliş hızı yüzünden elim ayağıma dolaşmış şimdi fark ettim. başlık "dolara müdahale etmek yerine paladin basmak" olarak düzeltilirse daha iyi olur. ha böyle iyi akarı kokarı yok denirse beni bağlamaz.

    7 mayıs 2020 edit: başlığı açtığım gün yani (tam diyebiliriz) 2 sene önce dolar kuru 4.59 imiş.

  • burda 120 liraya masa donatacağını sanan bir genç ile karşı karşıyayız. o paraya bir porsiyon pattes tava yersin delikanlı

  • böyle durumlarda ikinci bir araç daha olacak. iki tane görevli koşarak gelen kadını deli gömleğine sarıverip atacaklar içine. sokaklar hem köpeklerden hem delilerden temizlenecek. bir taşla iki kuş.