hesabın var mı? giriş yap

  • çocukluk dönemlerinde aşırı derecede ihmal edilmiş olmaları, ebeveynleri tarafından sürekli eleştirilmeleri vb.

    çünkü mutluluk çocuklukta öğrenilen bir şeydir.

  • bu bahar aylarında bu detayı anımsamak ve böyle bir nesilden olduğunu bilmek gülümseten ve hüzünlendiren bir haleti ruhiyeye sokuyor insanı.

  • espri anlayışı olmayan, mutsuz halkımın bir ferdini çileden çıkartmış gelin. ulan orası cenaze evi ya da devlet dairesi değil, senin düğünün, nedir bu kadar kasıyorsun? sen de çal bir parça pastayı gelinin suratına, beraberce eğlenin gitsin. bu kendini çok ciddiye almalar yüzünden çekilmez, mutsuz bir millet olduk çıktık.

  • işte o anne yüzünden kıçıma kaçan çorabı çıkarmaya uğraşmaktan ders bile dinleyemedim ben adam gibi, yoksa var ya çok okurdum ben.

  • "eveyi ci vocce" dir dogrusu.

    hatta sözlerini de yazayim da tam olsun:

    eveyi ci vocce, eveyi ci vocce
    aya vocce yeri
    yulbin hilbe, yulbin stok be
    es muut a mut..!

    eveyi ci vocce, vigi tanis, aya vocce
    dada sana dada window, deri tokyu
    a ya vocce yeri

    aynen böyle... 20 senedir neden unutmadim, nasil bir bilincaltidir, ne ayaktir bilinmez.

    maykil sarkicisina minik dimaglari taciz ettigi gerekcesi ile dava bile acilabilir, aliskin nasilsa...

    edit: maykılımı ölüm almış, entry yetim kalmış. huzur içinde yat çocukluğumun son kalesi...

  • everton kurulduğu yılarda maçlarını mercyside bölgesinde boş bir arsada oynamaktaydı.daha sonra arsanın sahibi kendi takımını kurup everton'u arsadan kovması ile everton,günümüzde halen maçlarını oynadığı goodison park'a taşınmıştır.böylece iki takım arasındaki ezeli rekabet başlamıştır.

    ezeli rekabetin en üzücü ve utanç verici sonucu ise hillsbrough faciası olmuştur.1989 yılında iki takım arasındaki fa cup yarı final maçında 96 liverpool taraftarı hayatını kaybetmiştir.bu olay geçici bir süreliğinede olsa iki takım arasındaki anlaşmazlığı bir süre rafa kaldırmalarında etkili olmuştur.hillsbrough facıasında ölenlerin cenaze törenine ellerinde çiçekler ile katılan bir grup everton taraftarı düşmanlığın bir süreliğine unutulmasını sağlamıştır.

    everton'un liverpool'a karşı en büyük üstünlüğü ise taraftar sayısının daha fazla oluşudur.bu durum koyu liverpool fanatikleri tarafında bile kabul görmektedir.hatta liverpool'un efsanevi oyuncularından biri olan graeme souness şöyle demiştir:"everton kesinlikle liverpool'dan daha fazla taraftara sahiptir.liverpool'da nereye giderseniz gidin karşınıza everton formalı biri çıkar."

    ezeli rekabette everton'un en büyük şanssızlıklarından biride koyu everton taraftarı olan oyuncuları rakibi liverpool'a kaptırmasıdır.bu oyuncular arasında michael owen ve robbie fowler,steve mcmanaman gibi liverpool'un kaptanlığını yapmış ve birer liverpool sembolü olmuş oyuncular bile var.

  • doğalgaz faturası az gelsin diyorsan hp al evde kalorifer petekleri benim hp loptopum kadar sıcak olmuyor. ben yandım siz yanmayım hp falan da almayım.

  • inancım gereği alkole mesafeli biriyim. içilen ortamda bulunmamaya çalışırım. fakat bu yasak beni oldukça rahatsız ediyor. beni ilgilendirmiyor gibi görünebilir ama, birilerinin tercihi mantıksız bahanelerle engellenebiliyorsa yarın bir gün benim de yapmaktan haz duyduğum bir eylemin saçma sapan gerekçelerle kısıtlanabilmesi muhtemeldir. eğer ben bugün , bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersem yarın da benzer mağduriyette farklı görüşlerden beni savunacak kimse bulamam. burada önemli olan , hak ve özgürlüklerin kimi muhatap alındığına bakılmaksızın engel ve kısıtlamasına karşı çıkmaktır. ülkenin yıllardır içinde bulunduğu makus zihniyetten kurtulmasının en temel gerekçesi de budur.

  • güzel çiçeklerin, hava kararıncaya dek sokakta oynamış çocukların, annelerimizin pişirdiği akşam yemeklerinin, sevimli sokak hayvanlarının ve yazın tatlı sıcağında kalabalıklaşan sokağın kokusunu ihtiva eder yaz akşamı kokusu..

    toprağın sıcağının kokusu dahi dolar burunlarımıza. koyu yeşil yaprakların, minik minik açmış bahar dallarının salınan naif kokusu da yazın habercisidir illaki. hepimiz bir defa solusak tanırız seni yaz akşamı kokusu..

    ah yaz sen ne güzelsin, keşke hep kalsan bizle.

  • durakta, elinde bir kagit tutarak bekleyen bir insani ilan dagitiyor sanip, elindeki kagidi alip uzaklasmaya baslamak.

    adam arkamdan bagirinca farkettim ne kadar sacma bir sey yaptigimi. ama geri donup bakacak cesareti de bulamadim kendimde. bacaklarim gotume vura vura kactim. halbuki el ilani almaktan nefret eden biriyim. almam ama sonra da merak ederim icinde ne oldugunu, bu kez zincirleri kiracam, alacam demis idim, nereden bileyim boyle olacagini.