hesabın var mı? giriş yap

  • cok haklisiniz diyerek bir enkazin altina ittirilmelidir kendisi. bir de pratikte gorelim hanimefendinin soylediklerini, uygulamali olarak.

    edit 1: twitter'da entry'i birebir yazanlardan hicbiri ben degilim, twitter hesabim yok, instagram ve facebook hesabim da yok. birileri kopyala yapistir yapiyorlar sagda solda videonun altina, cok da sorun degil.

    edit 2: populer olayim aman favlanayim diye yazmadim, sinirlendim ve icimden geleni yazdim. hanimefendinin yorumunun anlamı birebir olmasa da seçtiği sözler dolayısı ile ahmakca bir yorum oldugunu dusunuyorum ve ayni ahmaklikta kasitli olarak cevap verdim. benim icin bir sikinti yok hala yani... ulusal tv'ye çıkıp ahkam kesecekseniz sözlerinizi dikkatli seçeceksiniz, şu an bir bölümü zorda olan ve diğerlerinin de içinin kan ağladığı koca bir ulusa gidiyor bu sözler.

  • yunanistanın samos adasında hediyelik eşya olarak satılan bir bardak. söylediklerine göre bu bardağı pisagor dizayn etmis ve eger dogru ise bence bu muazzam bardak milattan oncesinden gunumuze pisagorun biraktigi en degerli eserlerinden biri olmustur. bardagin sekli ters duran bir kilise canina benzer. tam ortasindan orta parmak goruntusunde bir naah isareti cikar. pisagor "azla yetinmeyi bilin, acgozlu olursaniz elinizdekileri de kaybedersiniz " demis ve bu bardakla kanimca soyut felsefeyi gozle gorulen elle tutulan bir somut nesneye donusturmustur. bu noktada sasirmak, isin gizemini ve suprizini yasamak istiyorsaniz , altta yazdiklarimi okumayin ve gunun birinde boyle bir bardak elinize gecerse icine istediginiz kadar suyu doldurup icin..

    --- spoiler ---
    bardagin ozelligi nedir derseniz, altina baktiginizda boyle bezelye eninde bir delik var. bi de bardagin icinden cikan parmagin dibinde iki delik. ve bardagin yarisini biraz gecince bir cizgi. siz bardagi bu cizgiyi asmayacak sekilde doldurdugunuzda hersey normal, herhangi bir bardaktan farki yok. cizgiyi asip bardagi cok doldurdugunuzda ise, asagidaki delikten, bardagin icindeki tum su bosaliyor..
    --- spoiler ---

    ister pisagor ister bir baskasi, her kim dizayn ettiyse bu bardagi, uygulamali anlatiyor adama anyayi konyayi..

  • uzun yıllar bir depresyon halinde yaşadım. hem de belki en güzel yaşlarda yirmilerimde. ve bunu ben dahil kimse farketmedi. benimle aynı evde yaşayan insanlar da.
    hiç saçımı taramıyordum mesela duş almak bile büyük bir meseleydi. ne giydiğimi önemsemiyordum hiç kıyafet almıyordum.
    yolda önüme bakarak ve çok hızlı yürürdüm. ne hiç kimseyi görmek isterdim ne de görünmek.
    şimdi 30 yaşındayım. yeniden doğmaya çalışıyorum bu dünyaya. yeniden yürümeye. en zoru da kendimi sevmeye çalışıyorum. umarım bu sefer başarırım.

  • yıllar boyunca yaptığı gezi programlarında "ben zeytinyağımı yunanistan'dan alıyorum, türkiye'de zeytinyağı yok, kimse kusura bakmasın" diyip diyip durdu.

    kim bilir belki de bu sebeple akhisar'da üretim yapan bir firmayla anlaşıp zeytinyağı şişelerinin üstüne ismini bastırdı ve 3 kat fiyatla satılmaya başlandı bu zeytinyağları. :) link

    bugünlerde açıklanan listede ise dünyanın en iyi 100 zeytinyağı listesine türkiye'de üretilen 14 zeytinyağının girdiği görüldü. novavera 4'üncü, hermus 6'ıncı., asiltane 13'üncü oldu üstelik bu sıralamada. link

    gözlerim sicimoğlu'nun da yağını aradı ama bulamadı listede. mesele tamamen duygusalmış anlaşılan :) ama yine de hastasıyız kendisinin. orası ayrı :)

  • eğlenen bi hatunun şarkısı. hayır kız eğleniyor, am müptezelleri de gelip "zaten vermişsin", "vites topuzuna oturur birazdan", "senin verdiklerin ölene kadar idare eder" vsvs. lan ne meraklısınız oturduğunuz yerden aptal aptal konuşmaya.

  • aslinda her insan bu yanilgiya duser. hatta kendine her seyden bir pay cikarir. bak benim sevdigim resmini facebook profil resmi yapmis, bak bu paylastigi sarki ikimizi anlatiyo vs gibi ama gercekler cok farkli dostum. hic ozlemedi, ozlemiyor ve ozlemeyecek.

    ama belki bi baskasini ozluyodur.. gercekler aci kabullenmeliyim, kabullenmelisin...