hesabın var mı? giriş yap

  • insanın somatik reaksiyonlarını, davranışlarını ve duygularını etkileyen, aynı zamanda bunlardan etkilenen düşünce türü.

    bilişsel formülasyona göre, otomatik düşünce sistemi yukarıda saymış olduğum birbirini etkileyen dört değişkene sahiptir. yaşadığımız olaylar, düşünmemize sebebiyet vererek duygularımızı ve davranışlarımızı etkiler. bu etkinin sürekliliği ve kendini muhafaza etmesi sonucunda düşüncelerimiz otomatize olarak beynimize kazılır. bir günlük moral bozukluğu bile insan beyninde negatif otomatik düşünce oluşturabilir ve hatta uzun soluklu depresyona sürükleyebilir. depresyondan çıkmanın bu konudaki yolu ise, pozitif düşünceler ile davranışlarınızı ve duygularınızı manipüle etmeye çalışarak depresyonda kalmanıza sebebiyet veren otomatik düşünceyi değiştirmenizdir.

  • pkklilar anasini sikse, "anamin gerillalari zorla yoldan cikarmasi" seklinde savunacak zihniyettekilerin, askere yonelik yapmaya calistiklari dezenformasyondur.

  • maç sonunda beni hüngür hüngür ağlatan yegane maç.

    nasıl bir gün, nasıl bir akşam, nasıl bir maç sonuydu. anlatmak bir hayli zor... maçın uzatmaları bir şekilde bitmiş; ama benim de ömrüm gitmişti. maçı izlediğim odada abdürrahim albayrak gibi bir sağa bir sola koşturuyorum. soluklanmak için ara verdiğimde de arsenal'i, hakemi ve ingiliz seyircileri solo olarak kalaylıyorum. aklımda hem maç hem de kupa var. türk futbol tarihinde uluslararası arenada, kazanmaya en çok yaklaşılan kupa. uefa kupası. boru mu! yok değil. na böyle kafam kadar. yüksekçe ve genişçe...

    penaltılar atılıyor, ben ise bildiğim duaları infinite loopa almış bir vaziyette okuyup duruyorum. galatasaray atıyor; arsenal atamıyor. dua etmemin işe yaradığını düşünerek yeniden dua etmeye başlıyorum. o anlar hıphızlı geçiyor. kendi kendime "ibre bizden yana" derken, "ibne arsenal" lafını da araya katık edip dua okumaya devam ediyorum.

    ve sıra maçın kader penaltısına geliyor. popescu gerilmiş topa vuracak. benim popescu'dan tek farkım yay gibi gerilmem. o an bana dokananı lastik gibi gerecek vaziyetteyim... her neyse, popescu gerildi, topa doğru geldi, vurdu, zaman durdu. ve gol oldu. uefa kupasını ilk defa bir türk takımı, galatasaray, kazandı.

    bir maçın tümünü hayatında ilk kez izleyen annem sevinçle bağırdı, ben bağırdım. balkonun kapısı açıktı, dışarıya kulak kabarttığımda mahalledeki herkesin bağırdığını duydum... bağırmaktan boğazlarım acıdığında duruldum, sonra birden bir şey oldu; anlayamadım. ekrana baktım, galatasaraylı futbolcular popescu'ya kavuşmuş bir o yana bir bu yana delice zıplıyorlar. fatih terim ise onlardan ayrı, çömelmiş tek başına ağlıyor.

    işte fatih hocayı öyle görünce ben de tutamadım kendimi, başladım ağlamaya. fatih hoca ağladı, ben ağladım. o gece inanıyorum ki, pek çok kişi de bizler gibi sevinçten ağladı.

    e uefa kupasını aldık. boru mu!

  • bugün oynanan basketbol felsefesinin antitezi olan shaq'tır.

    hatta şunu da söyleyebilirim birgün tahminim gerçekleşirse ben söylemiştim derim.bugün shaq'in veliahtı denebilecek bir oyuncu ortaya çıkarsa oyun yeniden değişecek.

    bugün gsw ile zirveye ulaşmış basketbol felsefesinin ilk mucidi m.d'antoni'nin 1998-1999 arasında oynattığı d.nuggets idi. (ilk düzgün nba oyunları da o zaman çıkmıştı bilenler bilir. nba live 98,nba live 99) felsefe basit yediğin sayının önemi yok ,yediğinden 1 fazla sayı atmak yeterliydi. 98'de çok yetersiz bir kadroyla ligin ortalama üstü bir hücum takımı ortaya çıkarmıştı ama savunmada ligin en kötü takımı olduğu için takımı sürekli yeniliyordu. rekor sayılar bulup bulduğundan daha fazla sayı yiyen bir takımı vardı ,sonuç vermediği için takımdan gönderilmişti.

    2003-2008 arası suns'ın koçu olup bugün gsw'nin oynadığı oyun tarzına çok benzeyen bir oyun oynattı ama elinde bugünkü gsw gibi oyuncular olmadığı için çok büyük sükse yapan takımları olsa da şampiyonluk kazanamadı.

    gsw ise başka bir koçla bu oyunu kopyalayıp başarılı oldu , m. d'antoni'nin sistemi shaq ve devrinin oyuncularına sökmemişti. gsw bu tarzı tam uygun gelse de 10 sene önce bu tarz suns'ın ilerisine gidemezdi.

    gsw'nin oynadığı oyunun en zayıf yönü pivot pozisyonu. hızlı oyun için her oyuncu bir alt poziyonunda oynuyor.(kısa 5 olayı) guard olabilecek 3 oyuncu , sf olması gereken bir oyuncu pf , pf olabilecek bir oyuncu pivot olarak oynuyor. pota altı zayıf kalsa bile zararı karından daha fazla olduğu için takımlar bunu tercih ediyor. bugün nba'de bunu yapmayan takım nerdeyse kalmadı.

    ya da son iki senede gsw'nin kaybettiği maçlarda en fazla karşılaşılan durum pivot bölgesi zaafiyetleri. son üç sene de toplam 39 kaybettiler bunun yarısından çoğunda karşı takımlar onların pivot zaafını kullandılar.bugün shaq aktif olsaydı normal sezonda onlar gibi dominant bir takım kuramayacak olsalar da muhtemelen her konferans finalinde gsw'i süpüreceklerdi. (shaq, zaza-mcgee gibi oyunculara karşı %60-70 yüzdeyle 50 sayı ortalamasıyla oynar.)

    shaq ve benzerlerinin aktif basketbolu bırakması bugünün pivotlarının yolunu açtı. r.gobert ,h.whiteside savunmasıyla ünlü olan oyuncular .ikisininde benzer hikayeleri var shaq sonrası ortaya çıktılar. r.gobert 27 sıradan , hassan whiteside 33. sıradan seçildi. h.whiteside dünya turu atıp nba'de oynayabildi.ne yıldız olmaları bekleniyordu ne de draftta isimleri anıldı. hatta fiziklerine bakarsanız bir birlerinin kopyası aşırı uzun ve zayıf olmaları yetmiyormuş gibi abartılı kulaca sahipler. ya da bu sene kolej kariyeri olmadığı halde 10. sıradan seçilen t.maker
    fiziksel olarak diğer iki oyuncunun aynısı ve adam 98 kiloymuş.(shaq 150 kiloydu) bu oyuncuların shaq gibi oyuncuları savunma ihtimalleri yok. ya da k. anthony towns adam pota altı oyuncusundan çok sf gibi oynuyor.bugün bu oyun kabul görüyor ama dominant tek bir pivot tekrar ortaya çıkarsa bugünün pivotları nba'den silinir eskisi gibi güçlü, post oyunu yapan pivotlara geri dönülür.

    -konu dışı-

    zamanında güç önemli iken pozisyonuna göre açık ara en güçlü olan oyuncu olan l.james , gücün önemini kaybetmesinden sonra 10 kilo verip hızlanması ayrıca tebriği hakkediyor.

    -konu dışı

  • bunların lağım çukuruna dönmüş ağızlarını misvak değil kezzap bile temizlemez.

    nasıl bir ceza ulan bu aşağılık adamlarla aynı ülkenin vatandaşı olmak, tarihin aynı rezil dönemine denk gelmek.

    ne kadar siyasal islamcı köpek varsa allah belasını versin...

  • biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız...hepimiz heba oluyoruz...bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş...reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz...nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz... bizler tarihin ortanca çocuklarıyız..bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık...bizim savaşımız ruhani savaş... ve bunalımımız kendi hayatlarımız...
    -fight club
    -chuck palahniuk