hesabın var mı? giriş yap

  • tweet

    kapak gibi cevap vermiştir. şimdi aktroller ve bunların siyasi kanadı düşünsün. hahahahha

    --- spoiler ---

    1-kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk.

    2-şahsım hakkında herhangi bir ınterpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.

    3-ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. aydınlık gazetesi’nde yazan sat timlerinin ve mit timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir.

    4-zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.

    5-süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız.

    6-tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim.

    bir umuttur yaşamak
    --- spoiler ---

  • günaydın, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük saçmalığı. lan sen binlerce yıl evrim geçir en üst yaşam formuna dönüş ama hala yaşamak için çalışmak zorunda kal. hadi çalışmasını da geçtim, en azından metrobüse binmek zorunda olmasaydık arkadaş en azından buna insan gibi bi' çözüm bulsaydınız. yoksa binlerce yıl önce sabah uyanıp mağarasından tarlasına yürüyerek gidip buğday tohumu eken atalarımızdan ne farkımız var allah aşkına, aradaki en büyük fark yürüyerek değil de metrobüsle gitmemiz mi? yazıklar olsun. evet.

  • "avrupa'da yaşasam beni dinlemek için evime misafir olarak gelip dinlemek isterler" kısmından sonrasını okumadım. okumuş cahil gerçekten bir başka oluyor.
    piyanoya da klasik müziğe de bayılırım ama herkesten aynı yaklaşımı bekleme hakkınız yok. apartmanda yaşıyorsanız apartman hayatı kurallarına uyacaksınız ya da buyrun müstakil eve geçin.

  • valla kökeninin arabistan mı olduğu, hindistan mı olduğu beni çok ilgilendirmiyor. sonuçta elimizin altında var mı? var.
    köktencilik yapmadan rahatlıkla söyleyebilirim ki; hurma diyet yapanların ve diyabetiklerin baş tacıdır. olması gerekir.

    öncelikle içinde hem demir, hem b12, hem a vitamini olan tek meyvedir kendisi. diyet yapanların sıklıkla yaşadığı yetersiz beslenmeye bağlı vitamin eksiklikleri için birebirdir.
    sonra kalorisine gelelim. ortalama olgunlukta bir hurma 15-16 kaloridir. tadı bu kadar güzel olup, bu kaloride başka hiçbir şey yok canlarım. 55 kilo vermiş ve hala vermeye devam eden bir insan olarak araştırmalarıma güvenebilirsiniz.

    gelelim glisemik indeksine. hurmanın glisemik indeksi çok düşüktür ve kan şekerinizi hayvan gibi zıplatmaz. kana geç karışır, delicesine insülin ihtiyacı doğurmaz. bu yönden de hem diyettekiler, hem diyabetikler, hem şekeri düşenler için mucizedir. aynı zamanda direk glikoza değil dekstroza dönüştüğü için de ayrıca ayrıca avantajlıdır.

    diyettekilerin ve diyabetiklerin sıklıkla başına gelen şeydir tatlı aşerme. bunun sebebi temelde kan şekerimizin hızla düşmesidir. bunu komplike bir diyetle aslında kontrol altına alabiliriz ancak diyelim diyetiniz harika, yine de şeker atağı yaşadınız. evinizde-işyerinizde bir minik kase hurma sizi dünya kadar kalorili atıştırmalıklardan kurtaracak ve en yakın arkadaşınız olacaktır. (bir baklavanın 250 kalori, ortalama 1 stick gofretin 78 kalori olduğunu düşünürsek hurmaya olan sevgimi sanırım anlayabilirsiniz.)

    diyet yapanların fazla bilinmeyen bir kabusu da kabızlıktır. allahım o ne fena şeydir, çeken bilir. hurma burada da imdadımıza koşar ve lifli bir yiyecek olduğu için bağırsaklarımızı çalıştırır.

    ayrıca ayrıca şu an öğrendim ki anne sütünü de arttırıcı etkisi varmış.

    dışarıdaki pazarlama tarzına lütfen takılmayın. domatesin kökenine bakıyor musunuz? hayır. bunu da önemsemeyin zira hurma; gerçekten de insanlığa armağan tadına bir meyvedir.
    ay lav hurma, ay veri veri love hurma! <3

    edit: yaş hurma değil arkadaşlar, kuru meyve olarak tüketilen hurmadan bahsediyorum elbette. ramazan hurması olarak bilinen şey yani. :)
    önemli edit 2: rasyonel kupaj 145 uyardı. piyasadaki hurmaları daha güzel gözüksün ve daha tatlı olsun diye glikoz şurubuna bulayıp paketleyebiliyorlarmış. en iyisi organik marketlerden ya da emin yerlerden alın.

  • ilk kez ise sütyen açıldığında hayalleriniz büyük ihtimalle yıkılacaktır, hazırlıklı olun.
    sütyende durduğu gibi durmuyo meret...

  • düşlediği şeylere ulaşmasında ona destek olun:

    - ya offf alpr ya, of ya!!
    + sakin ol canım, ne oldu? neye sinirlendin?
    - ya btn gn otbslrde insnlrn bna bkmsndan bktm! kot gyrm bkarlr, etek gyrm bkarlr! kpalıda gynsm bkyolr!
    + canım bu çok doğal, sen güzel bi kızsın, bakacaklar tabii.
    - ne dmk bu şmdi?!!!
    + nasıl yani, ne ne demek?
    - ne dmk alpr bu?!!
    + anlamadım haya...
    - sn bni ksknmıyomsn?! ne yni erkkler bna bknca hç gocnmckmısn?! bksnlar mı orama brama yni?!
    + hayatım, baksınlar demiyorum da...
    - eeeeee?!!!
    + ...güzel bir kadına erkeklerin bakması da çok fazla önlenemez yani.
    - alpr sn aptlmsn?!!! aptlmsn sn?!! inanmyrm sna!
    + ??!
    - bnu bna nsl sylrsn! sn nsl bi insnsn?! o zmn dmkki sn bni svmysn!
    + tt..t.tamam hayatım, ne yapmamız gerekiyor? sakin ol, yapabileceğimiz bir şey var mı, onu söyle.
    - bna yzk al!
    + yzk mü?
    - yzk al bna!!
    + yüzük? ama...
    - hrksn vr yzüü! o slk rhyna ble devvvvvvvv gbi yzk almş svglsi kcmn! kcmnn!!
    + ama hayatım, biz nişa...
    - alpr erkklr bkıo diyrm!!!
    + ...peki hayatım. peki... alalım.
    - ollleyy!!!! ajkısını yrm bnn! *cop!* btnmsn bnm!
    + sen d...
    - ay hmn plnleri aramm lzmmmm!
    + t..
    - ajkısı!! *copp!* alooo, plnnn! ayyy spr yaaa! alıooo!!!! evvett oleyyyy! alıooooo!
    + .

    yzk, bir kezban için önemlidir.

  • yaklaşık 10 saat kadar oldu aşıyı olalı. herhangi bir yan etki, ağrı, acı olmadı. aşılar bize bilimin sunduğu en büyük nimetlerden biri. %10 bile fazla koruma ihtimali olsa yine de olurdum. aynı oy vermek gibi sırası gelen herkesin aşıyı olması hepimizin ülkeye, topluma ve insanlığa borcu.

  • şu ülkedeki milyonlarca insana başka ülkelerin takımlarını desteklemesini reva gören ruhsuzlar topluluğu.

  • sözlük formatına uygun olmayan başlıktır. tıklanmak için yazılan uyduruk haber başlığı gibi başlık atmak nedir? videoyu açmadım, açmayacağım da.

    bir yer ''sözlük''se objektif olmak zorundadır. kişisel görüşlerinizi ekleyerek başlık açmayın lütfen. mevcut başlık, bilmem nerede yaşanan balkon kavgası diye açılırsa objektif olur. bu da sözlük formatına uygun olur. kişisel görüşünüzü girdinizde belirtin.

    ek 1: bu başlığın ilk hali ''sonunda oha diyeceğiniz balkon kavgası'' idi. sözlük duruma el atmış ve yukarıda bahsettiğim şekilde başlığı tarafsız hale getirmiş.

    ek 2: bu kadar beğenilmesini beklemiyordum; demek ki bu tip durumlardan rahatsız olan birçok kişi daha var. girdinin ilk iki paragrafında bahsettiğim durumu açıkladığım başlığı da buraya bırakmak istiyorum sevgili okurlar: (bkz: kişisel görüş belirterek başlık açmak)

  • arada böyle boş bomboş entrylere denk geliyorum. hani vardır ya uyku öncesi ne var ne yok.

    iki dakika boş vaktim var; iki sorum var cevaplarsanız sevineceğim;
    1) bu varoş kadın kim?
    2) siz bu varoşları neden takip edip, her söylediklerini ve her yaptıklarını sanki önemli bir insan yapmış gibi sözlüğe taşıyorsunuz?

    (forum mode off).

    bir adet varoş kadın sözü. herkes ister sen alırsın. alırsııınnnnnn evet evet alırsınnnnn.

  • gini katsayisi ile zamanlararasi hatta ulkeler arasi karsilastirma yapilirken cok dikkatli olunmasi gereklidir cunku bu katsayi nufusun yuzdelik dilimlerindeki degisimleri dikkate almaz. bir ulkenin 2011 yili icin 0.50 olarak hesaplanan gini katsayisinin 2012 yilinda 0.45 olmasi bu ulkede gelir esitsizliginin kesinlikle azaldigi anlamina gelmez. 2012 yilinda nufusun %20'sinin gelirden aldigi pay azalmis olmasina ragmen lorenz egrisi diyagonala yakinlasmis olabilir. bu durumda azalan gini katsayisina ragmen ulkenin en fakir %20 si daha fakir hale gelmistir.