hesabın var mı? giriş yap

  • 50 li yaşlarda günde 2 paket sigara tüketen bir abimiz var.10 yıldır tanışırız,bir kere bile sigarayı bırakacağım,bırakmayı düşünüyorum dediğini duymadım.son zamdan sonra 1 haftadır sigara içmiyor.dev araştırmanın sonuçlarına katılıyorum.

  • bu matematik çok çılgın bi şey lan. tamam 2014 olarak ikisiyle de aramızda 16 sene var ama yani ne bileyim. 2030 lan i-k-i-b-i-n-o-t-u-z dile kolay. şunun şurasında kaç sene geçti 98 dünya kupasından. nasıl eşit olabilirler. yaşlanıyor muyuz ne? söyleyin algımla oynamasınlar.

  • yasaklanır - 13.5
    yasaklanmaz - 1.65
    peşkeş çekilir - 1.15

    bu hafta sürpriz arayanlar için "yasaklanır" oranı son derece iyi. sürpriz sevmeyen arkadaşlar için "yasaklanmaz" güzel bir alternatif. 1.15 oranı ile "peşkeş çekilir" ise banko kuponlarda yerini alabilir.

  • amerika hep ürettiğinden çok tüketen bir ülke oldu. şimdi abd, cari açığını yeni gümrük vergileriyle dengelemek ve kendi lehine değiştirmek istiyor.

    ek gümrük vergisi ithalatı azaltır, azalan ithalat cari açığı da düşürür. aynı durum bizde de var. cari açığı düşürmek için büyümeden fedakarlık edilip, ithal ürünlere ek vergi getirilip; ithalatın düşmesi sağlanır. trump'ın hedefi başarılı olacak mı göreceğiz?

    ek gümrük vergisi muaf tutulan 4-5 ülke dışında tüm dünyayı kapsıyor ve en çok da çin'i kapsıyor. iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2017'de 520 milyar dolar olmuş. çin'in abd'ye ihracatı 385 milyar dolar iken abd'nin çin'e ihracatı 135 milyar dolar. abd'nin, çin ticaretinde 250 milyar dolarlık açık vermesi trump'ın çok üstünde durduğu bir konu.

    trump'ın önce amerika diyerek başlattığı kanada, meksika gibi komşularını, ab ülkelerini ve nato üyesi ülkeleri karşısına aldığı ticaret savaşının bazı önemli notları ve gelen karşılıklar;

    trump önce 23 mart'ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla % 25 ve % 10 ek gümrük vergisi getirdi.

    nisan ayında ise çin, abd menşeli 128 ürüne % 15-25 arası ek vergi koydu.

    meksika, abd'den ithal edilen birçok gıda ürününe % 15-25 arası ek vergi koydu.

    aynı hafta abd, çin'in, amerikalı şirketlerin teknolojilerini ve fikri mülkiyetlerini ele geçirmeye yönelik usulsüz faaliyetleri gerekçesiyle 50 milyar değerindeki bini aşkın çin menşeli ürüne % 25 ek gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

    çin'in ise abd'den ithal edilen 50 milyar dolar tutarındaki 659 ürüne % 25 gümrük vergisi getirdi.

    türkiye ise değeri 300 milyon doları bulan birçok abd ürününe % 5-70 arası ek vergi koydu.

    trump, çin'in açıkladığı tarifelere misilleme amacıyla 200 milyar dolarlık daha gümrük vergisi uygulanması talimatını verdi.

    6 temmuzda ise abd, çin'den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800'den fazla ürüne % 25 ek gümrük vergisi uygulamaya resmen başladı.

    kanada, abd yapımı çelik ve alüminyum ürünlerine % 25 gümrük vergisiyle yetinmeyip, 120 ürüne daha % 10 tarife uygulama kararı aldı.

    çin, trump'ın tüm tehditlerine rağmen ithal ürünlere yönelik ek vergi artışının yürürlüğe girdiğini duyurdu.

    23 ağustosta ise abd, 16 milyar dolarlık çin menşeli ürüne daha ek vergi uygulaması başlattı.

  • birisi de tivitır'da malum fotoğrafı paylaşıp altına;
    "murat yeğenini sert bi dille uyarıyor beyler ne var bunda" yazmış, ona üç saat güldüm*

  • benim.
    kızmadan önce bir sorun niye diye.

    dün gece 2 buçuk yaşındaki kızımla yatarken "biliyo musun sen çok güzelsin" dedi bana. bir de yanağımdan öptü. bırak en güzel türk kızı olmayı, kainat güzeli gibi hissettim kendimi. o yüzden en güzel türk kızı benim gün itibariyle. kafamda tacımla dolaşırım artık.

  • habere bakıyorum da , alakasız şeylere çağrışıyorum ,

    şöyle ki ; mevzu bahis kendi arabası olunca hırs yapmış abi eliyle koymuş gibi 3 günde bulmuş aracı , ah da mesela vatandaşın arabası olsa kim bilir ne zaman bulunurdu ya da bulunur muydu acaba dedirten hadise.