hesabın var mı? giriş yap

  • filmin baş tarafındaki yanık bölümün geçilmesi amacıyla ilk bir kaç pozun çok da gerekli olmayan çekimlere harcandığı, film makarasının sonunda ise "hadi yaaaa!.. bitti!.." diye hüzünlere gark oldunduğu zamanlardı. geziye gidildiğinde yanına bir kaç makara fazladan boş film almaktı. başkalarının pozlarını çektiğinde kendine de kalsın diye fotoğrafçıya "kafa + 1 sayıda basılacak usta!.." diye tembihlendiği, manzara pozlarında ise bazı şaşkın fotoğrafçıların "ulen kafa yok ama iyisi mi iki tane basayım bundan..." diyerek hesabı şişirdiği günlerdi. okul gezilerinden sonra fotoğraflar dağıtılırken para toplama ya da para verme telaşıydı. önce birer tane örnek baskı alınıp daha sonra çoğalttırılırken, "ulen bu da falancanın filanca kuzeniymiş, nerden görecem herifi bir daha?!?" deyip sayıya dahil edilmediği, sonra da o falancanın "aaaa, kuzenim için yok mu?!?" diye arıza çıkarttığı bir dönemdi.

    hey gidi hey.

  • bölük komutanının* tam bir star wars fanatiği çıkması, kol komutanı* asteğmene*, bestler-dereler'de * operasyon sırasında koluyla beraber a&t faaliyetine, tepeye emniyet almaya falan gönderirken, emir verme aşamasında yoda gibi devrik cümlelerle konuşup, "my young padawan" diye hitap etmesi. benim de "yes, master", "acknowledged, sir", "roger, roger" gibi karşılık vermem.

    düşünüyorum da iyi ki öyle yapmış. yoksa kafayı sıyırmamak elde değil, aylarca hemen hemen her iki operasyondan birinde mutlaka çatışmaya girdiğimiz, her seferinde mutlaka bir kaç tane mayına denk geldiğimiz o bölgede. kucağımda şehit olan askeri mevziden taşıdığım, üç gün boyunca silah sesinin dinmediği, 22 tane teröristi ölü ele geçirdiğimiz o acayip coğrafyada. a&t faaliyetinde, bir pkk'lıya arkadaşı tarafından gönderilmiş bir fotoğrafın arkasında "benim için de bir kaç tane tc askeri gebert" yazılı albümü bulduğumuz dere yatağında. çocukların operasyon dönüşü bizi "en büyük asker bizim asker" diye bağırarak karşıladığı, kumanyamızdan artan şeker, bisküvi, çikolatayı dağıttığımız, bana "abi, biz de büyüyünce sizin gibi şehit olacaz" diyen veledin bulunduğu köyde.

    ne öğretti konusuna gelirsek: bana dua etmeyi öğretti. ordaki askerlere, o garibanlara, ve de rütbelilere, yıllarca ailesinden uzakta, savaşın ortasında olan o subay, astsubay, uzman çavuş ve onbaşılara, bitirip gelince her gece "umarım o dağlarda şu an yağmur yağmuyordur, soğuk değildir, umarım sis, pus yoktur, gece görüşler güzel gösteriyordur, inşallah hepsi kazasız belasız birliğe, sonra da evlerine dönerler" demeyi öğretti, tanrıyla çok da işi olmayan bana.

  • kış indirimlerinin bitmesine üç günden az kalan platform.
    50 lira altı 50 adet oyunu şuraya bırakayım.
    (video olarak isterseniz şöyle bir indirim videosu

    listeye başlamadan önce, paradox interactivein oyunlarına yüzde 300den fazla zam geleceğini hatırlatayım. cities skylines, stellaris, hearts of iron vs oyunları seviyorsanız bir bakın derim. bu firma cogunlukla strateji oyunlarının yayıncılıgını yapıyor ve bu zam konusunu resmi olarak acıkladılar.

    - valve complete pack %96 indirimle 44 lira

    indirim oranı %90 olan oyunlar
    - submerged 3 lira
    - sniper elite 4, 8 lira ( tüm se serisi indirimde)
    - payday 2, 2 lira
    - unravel 2, 12 lira - unravel bundle 19 lira
    - limbo 4 lira
    - ınside 8 lira
    - erzurum 1 lira
    - ken follet's the pillars of the earth 7 lira
    - battlefield v 49 lira (tüm bf serisi indirimde)
    - strange brigade 7 lira
    - sid meier's civilization vı 21 lira

    star wars jedi fallen order %88 indirimle 33 lira

    indirim oranı %85 olan oyunlar
    - batman arkham collection 15 lira
    - tekken 7, 17 lira
    - code vein 37 lira
    - darkest dungeon 5 lira
    - shadow of war 10 lira, definitive edition 12 lira
    - deus ex mankind divided 11 lira
    - outlastın ilk oyunu 4 lira ikinci oyunu 7 lira
    - aragami 4 lira

    ace combat 7 skies unknown %84 indirimle 31 lira
    titanfall 2 %84 indirimle 31 lira
    ı zombie %81 indirimle 0.76 lira

    indirim oranı %80 olan oyunlar
    - conarium 6 lira
    - dead ısland definitive edition 6 lira
    - witcher 3 complete edition 14 lira
    - this war of mine 24 lira
    - a way out 39 lira
    - mortal kombat 11, 16 lira
    - dying light definitive edition 19 lira
    - cat quest ıı 5 lira

    little nightmares ı ve 2 %78 indirimle 45 lira
    the forest %77 indirimle 7 lira

    indirim oranı %75 olan oyunlar
    - disco elysium 15 lira
    - darksiders genesis 16 lira
    - hellblade senua's sacrifice 12 lira
    - bad north 7 lira
    - metal gear solid 5 phantom pain 13 lira
    - what remains of edith finch 13 lira
    - celeste 7 lira
    - alan wake 7 lira

    slay the spire %66 indirimle 13 lira
    late shift %62 indirimle 8 lira
    hades %50 indirimle 20 lira
    hollow knight %50 indirimle 12 lira
    tribes of midgard %50 indirimle 16 lira
    lake %40 indirimle 19 lira

    iyi eğlenceler

  • başıboş köpek saldırısına uğrayan, köpek sebebiyle kaza geçiren veya başıboş köpek sürüleriyle karşılaşan vatandaşların konum bilgisi ve fotoğraf paylaşabilecekleri bir site. sağolsunlar artık ıssız yerlerde yürümem gerektiğinde önceden bu siteye bakıp köpek tehlikesine karşı karar veriyorum, ne hallere düştük, özgürce yürüme özgürlüğünü bile elden aldılar

    https://havrita.com/

    edit: bu sitede paylaşım yapanların amacı o köpekleri birileri öldürsün diye değil. zeka özürlü müsünüz kardeşim? köpek öldürmek isteyene hedef göstermeye mi gerek var, sokaklar köpek kaynıyor. kimsenin köpekleri hedef gösterdiği yok, güvenli bir şekilde yaşamak istiyor insanlar sadece.

  • ülkenin büyük sinemacısı, sinema oyuncusu. kendisi sinema eleştimeni atilla dorsay'a şöyle diyor:

    "sen zaten benim adımı hala bilmiyorsan, baba sen zaten bırak sinema köşesi yazmayı..."

    bu adam 3 tane recep ivedik filmi çekti diye türk sineması'nın duayeni sanıyor kendini. atilla dorsay senin adını bilse ne olur, bilmese ne olur?

    abicim bu egonun kaynağı nedir, nedir bu özgüven? çektiğin filmler alt tarafı recep ivedik be... atilla dorsay emek sineması'nın yıkılmasını protesto ederken bu adam o'na laf sokmanın derdinde.

    bazen kendini bile aşıyorsun şahan.

  • blokflütünü alıp ona yedirmek isterdim. ki zannedersem bu o kadar da zor olmazdı; zira helvacıoğlu markaydı flütü. parçalarına ayırıp ayırıp, temizleme çubuğuyla boğazından aşağı ittire ittire yedirmek isterdim ona.

    çünkü bu komşu çocuğu ne zaman canı sıkılsa blokflüt çalışırdı. çalardı demiyorum bakın, hakikaten "çalışırdı". ve ben onun bir kat üstünden, seneler senesi ılgaz anadolu'nun sen yüce bir dağısın'ı dinledim. süper baba'nın müziği millet için nostaljik ve hoş bir hatıra olarak kalmışken sinir yaptı bende, stres yaptı hep.

    flütünün içinin ne zaman tükürük dolduğunu bile anlar hale gelmiştim, sesin o ıslak, detone ve kontrolsüz kayışından...

  • tayyip'in edebini aşacak kadar ne hareket yaptıklarını merak ettiğim kadınlardır. gerçekten merak edilesi bir hareket yapmış olmalılar.

  • fbtv güzeli. müzik box isimli bir klip programı sunardı bir ara*

    5 yıl sonra gelen edit: kendisi artık yeteri kadar meşur olduğundan foto linki vermeye gerek yok. endamını her gün ntvspor'da görebilirsiniz. kaldı ki google ve yandex bir tık ötede. (ne dilara gönder miş arkadaş 5 kişi mesaj attı "foto ölmüş" diye. biri ssg.)