hesabın var mı? giriş yap

  • eksi sozlugu game of thrones dunyasi olarak goruyorum. hatta kafamda kralliklari, grallari ve sloganlarini bile buldum.

    owencanland
    lider: owencan
    nufus: 31.000.000
    slogan: your mum is coming

    cicisland
    lider:ssg
    nufus: 26.000
    slogan: our eyes are so anlamli

    entelia
    lider: otisabi
    nufus: n/a
    slogan: fular is ours

    atayizland
    lider: immanuel tolstoyevski
    nufus: 15.000- 25.000(with gizli atayizts)
    motto: we do not belive

    kanzukland
    lider: kanzuk
    nufus: 12.000
    motto: i see dead entries

    gurinho
    lider:guru
    nufus: 15
    slogan: facebook is ours, zynga- zuckerberg- facebook, facebook is coming, ccc facebook ccc, did i say facebook?

  • ''ttnet müthiş kampanya yapmış. ilk 2 ay para almadan internet hizmeti veriyolar, sonraki 22 ay internet hizmeti vermeden para alıyolar.''

  • kendisinin 8 kasım 2022 tarihinde candaş tolga ışık’a konuk olduğu programı youtube’da önüme düşmesi üzerine bir kısmını izledim. kaçak yayınlarla ilgili onu yayınlanların da izleyenlerin de(bu kişilere bilmeden de olsa diye ekliyor, hakkını yemeyelim) hırsızlık yaptığını, bunun ahlaki bir şey olmadığı şeklinde eleştiriyor. haklı diyebiliriz, tartışacağım şey burası değil.

    yıllar önce kendisinin hayatını anlattığı bir videoya denk gelmiştim. eve yazıcı alıp ders kitapları-soru bankalarını korsan basıp bunu sattığı anılarını güle oynaya anlatıyordu. yaptığımız da ahlaksız bir şeydi, gençtik o zaman vs tarzında bir özeleştiri de yapmamıştı.

    veya spor muhabiri olduğu dönem meşhur olayı, brezilya maçına gitmeyip arkadaşlarına brezilya taraftarı taklidi yaptırma hikayesini de anlatırken de bu yaptığı hakkında bir özeleştirisini duymadım.

    ki bunlar topluma açık yayınlarda anlattığı, mizahi tarafı olduğu için “komikli anı” diye anlattığı anılar.

    geçen de bizim ev sahibiydi blutv kullanıcı sözleşmesini kopyala yapıştır önümüze koyan zaten.

    kendisi şimdi ahlak dağıtıyor. yürü be. milyon doları olmasına rağmen kültürel sanatsal faaliyetlere katılmak, bir kitap okumak, bir film izleyebilmek için hobi olarak korsan yayınları kullanan ahlaksız ve hırsız gençler utansın.

    peşinen not: yayınların kaçak izlenmesini savunmuyorum burada. fikri mülkiyete verilen değer bu ülke sosyolojisinin bir açmazıdır.

    ilk taşı hiç hdfilmcehenneminde film izlememiş olanınız atsın.

  • pahalı olmasının arkasında haklı nedenler olan suv:

    tasarım ve malzeme kalitesi: g-serisi, 1970'lerin sonundaki tanıtımından bu yana nispeten değişmeden kalan, ayırt edici ve ikonik bir tasarıma sahip. araç, konforlu ve lüks bir deneyim sunarken arazi koşullarına dayanacak şekilde üretilmiştir. gövde yapısı sağlamdır ve iç kısım birinci sınıf malzemelerle üretilmiştir, bu da maliyeti artıran yüksek kaliteli bir yapıya yol açar.

    mühendislik ve performans: mercedes-benz, araçları için güçlü motorlar, olağanüstü performans ve ileri teknolojiler yaratmak için araştırma ve geliştirmeye büyük yatırım yapıyor. g-serisi genellikle yüksek fiyatına katkıda bulunan yüksek performanslı motorlara, sofistike süspansiyon sistemlerine, gelişmiş aktarma organı seçeneklerine (4matıc dört çekiş gibi) ve arazi yeteneklerine sahiptir.

    özel marka imajı: mercedes-benz, prestij, zarafet ve statü ile ilişkilendirilen dünyanın önde gelen lüks otomobil markalarından biri olarak kabul edilir. özellikle g-serisi, yıllar içinde kült benzeri bir hayran kitlesi edindi ve genellikle lüks ve başarının sembolü olarak görülüyor. markanın bu albenisi haliyle fiyatları yukarı çekiyor.

    özelleştirme ve kişiselleştirme: mercedes, g-serisi için çok çeşitli isteğe bağlı özellikler, özelleştirme seçenekleri ve premium paketler sunar. müşteriler, aracı tercihlerine göre özelleştirmek için çeşitli iç kaplamalar, boya renkleri, jantlar, döşeme malzemeleri ve ek özellikler arasından seçim yapabilir. bu özelleştirme seçeneklerinin kullanılabilirliği, toplam maliyete katkıda bulunur.

    ileri teknoloji ve güvenlik özellikleri: mercedes-benz araçları en son teknoloji ve güvenlik özellikleri ile donatılmıştır. g-serisi, gelişmiş sürücü yardım sistemleri, son teknoloji bilgi-eğlence sistemleri, yüksek kaliteli ses sistemleri ve bir dizi başka teknolojik gelişme içerir. bu özelliklerin araştırılması, geliştirilmesi ve entegrasyonu, aracın toplam maliyetini artırır.

    üretim süreci: g-serisi, detaylara büyük özen gösterilerek üretilmiştir ve titiz bir üretim sürecinden geçer. belirli bileşenlerin el yapımı doğası, hassas mühendislik ve mercedes-benz'deki katı kalite kontrol standartları, daha yüksek üretim maliyetine katkıda bulunur.

    sınırlı üretim: g-serisi, diğer modellere kıyasla geleneksel olarak sınırlı sayıda üretilmiştir, bu da ayrıcalıklılığını artırır ve genellikle fiyatı yükseltir.

  • benim babam bana kızar ve bir şeyi beceremediğimde bana "çöçe" derdi.
    ağzını çok şapırdatırdı. ama bizden ufacık bir ses duysa çok sert tepki verirdi.
    çok sertti babam çok sert.

    salak bir devlet hastanesinde, salak bir asistan bizi başından kovmak için hastanenin kantinine gönderdi. sonra orada beklerken bir kaç kız ile geldi. hemen yanına gittim. babamın filmleri ne oldu diye. canı sıkıldı kızların yanında ona yaklaşmama. birazdan yanıma gel diye bana emir verdi.

    tostunu çayını bitirip kızlarla muhabbetini bitirmesini bekledim ve iki adım arkasından merdivenle yukarı çıkıyoruz. annemle babam orada kantinde sırada oturuyorlar.

    yukarı çıkarken salak doktorun, salak asistanı, babamın beyninde kocaman bir ur olduğunu 3 ay bile yaşamayacağını, maç skoru söyler gibi söyledi. biraz biliyordum durumu ama böyle de söylenmezdi ki.

    neyse filmleri aldım. annemle babamın yanına gittim. hiç çaktırmadım onlara.

    babam durumu anladı ve

    "size ben doyamadım ki" dedi sadece.

    ameliyatlar kötü günler ve ben "çöçe" ellerimle ona biraz da olsa yemek yedirebildiğimde "şapırdatmasından hoşlanırdım". sadece biraz yemek yedi diye. sadece 3 ay sürebildi zaten.

    yani dediği tüm kötü sözleri kızmaları değil de "bize doyamadığını" söylemesini unutmamam.

    budur.

    ----

    edit: doktorlar kızmasın ama salak olan kişi salaktır. salak olmayan salak değildir. doktorluk teferruattır.

  • yeni yikanmis, yumos kokulu, tertemiz carsaf ve yorgana gomulup yine ayni temiz/mis kokulu pijamalardan giyinmis vaziyette uykuya dalmaya hazirlanmak. tam porsiyon kuzuyum yeminle, misil misil uyurum, beni kimse tutamaz.

  • geçmişe bakmayın. bazı şeyleri boşvermeyi, görmemeyi öğrenin. bir şeyi ne kadar kurcalarsan, güzel de olsa sonunda elbet bir boktanlık, bir pişmanlık bulursun. o yüzden olaylar kişiler hakkında fazla düşünmeyin. "öyle olmuş", "demek ki böyle yapacağı varmış" deyin geçin. çünkü bazı durumlarda umursamaz ya da duygusuz olmak en güzel çözümdür.

  • ezelden beri müteahhitlerin parası bitince ya inşaat durur ya da kaçar giderler milletin parasını toplayıp. buna eylem demeyi hangisi akıl ettiyse tebrik ediyorum çok havalı olmuş.

  • ankara'da bi gece sarhoşken belediyenin önündeki fıskıyeyi kırmıştım yanlışlıkla. sonradan çok tantanası olmuş diye duymuştum.