hesabın var mı? giriş yap

  • ileri demokrasinin temsilcisi ve önde gelen uygulayıcılarından istanbul valisi hüseyin avni mutlu'nun beyanatı.

    insanları korkutarak sindirmeye çalıştıkça batacaklarından haberdarlar mı acaba? suç olmayan bir eyleme katılanların peşinde koşacağınıza suçlularla ilgilenseniz nasıl olur sayın vali? siz o kamera kayıtlarıyla başbakana yaranacağız diye uğraşırken mesaisini o işle harcayan memurların işini tam yapamaması dolayısıyla işlenen her suçta katkınız olacağının farkında mısınız? elinizdeki kaynaklar bu kadar mı bol da bu işlerle devletin memurlarını meşgul ediyorsunuz?

    "...istanbul valisi hüseyin avni mutlu, türk telekom arena'nın açılışında protesto eyleminde bulunan kişilere ilişkin görüntü kayıtlarının ellerinde olduğunu belirterek, yapılacak tespitler için bunlar üzerinde çalışıldığını söyledi..."

    http://www.hurriyet.com.tr/…em/16792366.asp?gid=373

  • 3-4 hafta kadar once buyuk bir firtina vardi. eve dondugumde camasirlari iceri aldim ve katlamakla ugrasirken pantolonumun uzerine tutunmus bir tirtil gordum. normalde de bocekleri falan oldurmem, disari birakirim bir sekilde. ama azem`i (hic arkadasim olmadigindan ismini azem koydum) o firtanada disari birakmaya gonlum razi olmadi acikcasi.

    bir nescafe kavanozundan kendisine bir ev yaptim, hava alabilmesi icin uzerine aluminyum folyo yerlestirip bir kurdanla delikler actim,icerisine yemesi icin yaprak ve marul parcalari biraktim. pek hareket etmiyordu, korktugu cekindigi belliydi. bir kac gun sonra cok fazla yemeye ve cok fazla diskilamaya basladi. kendisini bir selpak icerisinde kavanboza koymustum, o kadar dala ve yapraga ragmen onlara sarilmadi ve yemegini yiyip hemen kendini selpagin aralarina sakladi. ben de o selpagi cikarip rahatini bozmak istemedim.

    bir kac sonra azem hareket etmeyi birakti, oldu sandim,selpagin icine gizlendiginden ona cok zor ulasiyordum. sonra ki gun fark ettim ki etrafina ipek oruyor. cok heyecanlandim.

    sonra ki surecte ona hic dokunmadim (kucukken bir kac ipek kozalak haliyle kotu bir tecrube yasadigimdan hic dokunmamam gerektigini dusundum).

    aradan ne kadar gecti bilmiyorum, her gun kendisine bakmak istedim ama selpak buna engel oluyordu. gecen hafta pazartesi aksami bir arkadasim misafirlige geldi, azemin evinin yaninda kalemlerim mevcuttu oradan kalem almak istedi ve fark etmis, azem kelebek olmustu, ucuyor ama cikamiyordu.

    heyecanla kostum, kavanozu alip balkona gectim, hemen aluminyum folyoyu actim ve onu serbest biraktim.

    bugun 7. gunu, bir haftalik oldu o kisa hayatinda azem. eger yasiyorsan bir ugrasaydin be, anlik gordum seni. 7 gunun kutlu olsun.

    debe edit : ilk debeye azemle girmis oldum. mesaj atan herkese iyi dilekleri icin tesekkur ederim :)

  • inanmayacaksınız ama eve misafir gelmese bile kediyi odaya kapattığımız oluyor. keditaparlar hangi evrende yaşıyor bilmiyorum ama bu kadar fanatik olmaya da gerek yok.

    evimizde mutfak kapısı yok ve eğitilemez bir çomar olan kedimiz biz yemek yerken musallat oluyor. gidip salona kapatıyoruz. bakın kör kuyulara, zindanlara atmıyoruz. zaten halihazırda yaşadığı, içinde suyu olan, pencereden dışarıyı seyredebileceği, kanepede uyuklayabileceği, oyuncakları ile oynayabileceği odaya yarım saatliğine kapatıyoruz.

    sizin evinize misafir olarak düşmanlarınız geliyor olabilir ama bizim evimize sevdiğimiz insanlar geliyor. sevdiğimiz insanları da kovmaktan beter etmek gibi huylarımız yok. herkes kedi sevmeyebilir veya alerjisi olabilir, fobisi olabilir ya da temas etmek istemiyor olabilir. o zaman da ne yaparım, kalkar oturduğumuz odanın kapısını kapatırım. kedim de evin kalanında vakit geçirebilir.

    kedim canım ciğerim ama arkadaşlar abartmayalım.

  • bu çıkın dolaşın diyenler herhalde abdde veya bir avrupa ülkesinde yaşadığımızı sanıyor galiba ya da zengin çünkü herkesin gözünde potansiyel bir sapıksın bir selam vermene bakar.

  • 2015 haziran ayının ortalarından itibaren otomobil severlerin yüzleştiği acı gerçek.

    http://i.imgur.com/ygovpqo.png

    95.100 liraya dayanan fiyatı ile premium olmayan bir markanın c segmenti aracı neredeyse 100 bin lira bandına oturmuş durumda. 2 bin lira maaş alan bir insanın tam 48 ayına tekabül ediyor. 48 ay fotosentez yapan bir insan, bu 4 yıllık süre sonucunda 1200 kg dolaylarında bir metal yığını elde ediyor. daha iyi ihtimalle düşünürseniz 4 bin lira maaş alan bir insan 24 ayda fotosentez ile bu aracı satın alabiliyor. fotosentez yerine yemek falan yemeyi tercih ederse bu süre 3000 yıla kadar çıkabilir.

    insan gerçekten hayret ediyor.

  • dikkat çeken takımlara bakacak olursak:

    golden state warriors: green curry thompson durant 4'lüsünü korudular. zaten şampiyonluk için bu fazlasıyla yeterliyken, sanki üç sayıda sıkıntı yaşıyorlarmış gibi bir de nick young'ı kadroya kattılar. söylenecek fazla bir şey yok, yine şampiyonluğun en büyük adayı.

    cleveland cavaliers: warriors'ı yakalamak adına bazı hamleler yaptılar, ama başarılı olamayacaklar. kyrie irving sanıldığından çok daha iyi bir oyuncu, ve gitmekte de sonuna kadar haklıydı. karşılığında gelen isaiah thomas 2018'e kadar yok.

    bu ne demek şöyle açıklayayım. geçen sene final oynayan, iyi bir uyum yakalamış (en azından öyle görünüyordu) bir takımsınız. kilit üçlünüzden bir oyuncu lider olmak istediğinden dolayı takımdan ayrılıyor. yerini geçen sezonun en skorer 3. oyuncusu ile dolduruyorsunuz ve kendisi sakat. devamında ve öncesinde yaptığınız diğer hamlelerle de takımın kimyasını alt üst ediyorsunuz. bakın bu nokta sandığınızdan daha önemli. sezon ortasında bir takımın o kimyayı sağlama ihtimali çok çok düşük. sırf bu nedenle takımın doğu birincisi bile olacağına inanmıyorum.

    şunu da ekleyeyim, wade ve rose'a inanmayın gençler. crowder'ın onda biri kadar katkı veremeyebilirler. artık bu oyunun bir parçası değiller.

    boston celtics: kyrie irving yıllar sonra bir takımın lideri pozisyonuna geçiyor. iki yıldız gordon hayward ve al horford, bir de yanında genç yetenekler jaylen brown ve jayson tatum ile iddaalı bir kadro kurdular, ve sağlık sorunları yok. bu iskeleti kurmak adına bazı önemli yan parçaları kaybetmiş olabilirler, (avery bradley ve jae crowder) ama başarılı olacaklardır. bana göre doğu birinciliğinin en büyük adayı. ha, playofflarda doğu şampiyonu olurlar mı, şu an için kestirmek güç, çünkü lebron faktörü her zaman var.

    philadelphia 76ers: draft'ten sonra heyecanımız tavan yaptı. markelle fultz, joel embiid ve ben simmons. 3 süperstar adayı. ama geçen haftalarda yapılan bir açıklama hevesimizi biraz da olsa kursağımızda bıraktı. embiid hala hazır değil. bu sene o sene değil tabii ki, ama yine de umut vaadediyorlar, ve izlemesi çok keyifli bir takım olacaklar.

    houston rockets: keşke carmelo anthony'i alabilselerdi. alsalar batıdaki warriors hegemonyasının en büyük tehdidi olabilirdi. ama şu an için pek de mümkün görünmüyor. öte yandan chris paul ve james harden ile yılın en iyi pozisyonlarını yaratacaklar. izlemesi çok keyifli olacak takımlardan bir diğeri.

    oklahoma city thunder: russell westbrook, carmelo anthony ve paul george. kağıt üstünde kusursuz görünebilir, ama aslında öyle değil. evet, westbrook geçen sezon triple-double ortalamasıyla oynadı, ama bunu yaparken takımın hiçbir iddaası yoktu, ve de takım arkadaşları 4-5 seviye altındaydı. westbrook mükemmel bir basketbolcu, ama bir takım oyuncusu değil, ve takım olmadan şampiyon olamazsınız. ha, umarım westbrook beni yanıltır, 2016 playofflarındaki westbrook'a geri döner ve yanındaki 2 süperstarla topu paylaşır da küçük de olsa bir şampiyonluk şansları olur.

    devam edecek...

  • mukavemet sinavindan 35 puanlik 3. soruyu yapmadan erkenden cikip aman chelsea macina gec kalmayalim diye kosa kosa dolmabahce'den kabatas vapurunu yakalamak icin nefes nefese kalan bir tribun fanatigi idim 2007'de. deivid'in attigi golden sonraki 15 dakika tamamen hafizamdan silinmis, ama o gol olmustu ya varsin komaya gireyim diye dusunen bir sari lacivert asigi idim.

    bugunse melo haric galatasaray'i kutlarken zerre uzuntu ya da sinir hissetmiyorum.

    galatasaray'i surekli yenerek onlara ogrenilmis caresizlik kavramini yasatmistik ya hani, aziz yildirim da bizim, sari lacivertli camiamizin ogrenilmis caresizligidir.