hesabın var mı? giriş yap

  • kendisi beni affetsin ama, şu rockçı serpil'in ilk sahne aldığı gün yaptığı bir hareketi gördüğümden beri gif'ini yapmak istiyordum. gece gece dayanamadım yaptım; artık uyuyabilirim:

    [bye bye link]

    edit: ya ben bunu gecenin bir yarısı yaparken inci sözlüklere kadar falan uzanacağını hesap etmemiştim. zuhal hanım, affınızı rica ederken meğer ne kadar haklıymışım.

    edit2: yıllar geçtikçe domain hoarding problemim geçiyor mu nedir, link shortener domainlerim öle öle sonunda link açık haline kadar geldi. zuhal hanım, aslında gerçekten hiç bunu burada tutmaktan da mutlu değilim ama bizi aştı durum. yapacak bir şey yok. öksüz mü kalsın bütün o verilmiş linkler...

    edit3: kalsın.

  • çobanın biri dere kenarında koyunlarını otlatıyormuş.. yanına bir cherokee yanaşmış. cerruti ayakkablar giyen, ray-ban gözlüklü bir sürücü aşağıya inmiş ve çobana sormuş:

    - eğer kaç tane koyuna sahip olduğunu bilirsem, bana onlardan bir tanesini verir misin?

    çoban bir adama, bir de koyunlarına bakmış..
    - pekala anlaştık, diye cevap vermiş..

    genç adam arabasını park etmiş, telefonunu bilgisayarına bağlamış google earthe girmiş, gps'ini kullanarak yeri taramış, bir database ve logaritma ile doldurulmuş 60 excel tablosunu açıp ve 150 sayfalık bir rapor basmış ve çobana dönmüş;
    - tam olarak 1586 adet koyunun var, demiş..

    çoban da;
    - doğru, koyunu alabilirsin; diye cevap vermiş..

    genç adam bir tane almış ve cherokee'inin arkasına koymuş..

    bu sefer çoban genç adama dönmüş;
    - eğer ben senin ne iş yaptığını bilirsem, koyunumu bana geri verirmisin? diye sormuş.

    adam güvenle;
    - evet neden olmasın, diye yanıtlamış..

    çoban;
    - sen dünya bankası'nda danışmansın demiş..

    adam, çobanın bildiğini görünce, şaşırarak sormuş;
    - peki nasıl oldu da bildin?

    çoban;
    - çok basit, diye cevap vermiş..

    birincisi; buraya çağrılmadan geldin..
    ikincisi; benim bildiğim bir şeyi, bana söylemek için benden bir koyunumu istedin..
    üçüncüsü ise; yaptığın işten bir bok anlamıyorsun, çünkü koyun yerine köpeğimi aldın..

  • son yıllardaki yazılanlara baktım da çoğunlukla kendisini döneminde takip edememiş gençler yazmış. size şöyle örnek vereyim bugün yaşasaydı mültecilerin ve yasadışı göçmenlerin ülke için ne kadar faydalı olduğundan bahsederdi. oradan anlayın durumu.

  • polinomlar ile tanışılan andır. o günden sonra matematik ile sadece merhaba merhaba.

    bu arada şimdi hatırladım o polinomlarla degil fonksiyonlar ile tanışılan an olacak, polinom nedir hiç bir fikre sahip değilim, buraya neden yazdım onu da bilmiyorum.

    edit: (bkz: taban carpi yukseklik bolu iki) polinomlar ile fonksiyonlar aynı şeymiş. artık matematiğe ne kadar kafam basmıyorsa, konuları bile anlayamamışım.
    editin editi: polinom ile fonksiyonlar aynı şey degilmiş, polinomlar lineer fonksiyonmuş.

    cahillik editi: lise 1 de fonksiyonlarla tanıştıgım anmış.

    isabetli karar editi: bu entry üzerine aldıgım mesajlardan sonra, anladım ki, matematiğe veda etmekle çok isabetli bi karar almışım.

  • madem muhendis, bir tane üniversite arkadaşı çıkıp da benimle aynı sınıftaydı dememiştir.

  • kendi canlandırdığı iki karakterden, birinin diğerini oynayamayışını da ayrıca oynayan adam. helal olsun.

  • - marlee beth matlin .. oscar ödülü kazanan ilk ve şu ana dek tek engelli (sağır) oyuncu .. aynı zamanda kategorisinde de en genci (en iyi kadın oyuncu dalında) .. ödülü aldığında 21 yaşındaydı .. film : 'children of a lesser god' .. filmin çekimlerine başlandığında ise yalnızca 19 yaşında .. bu filmden önce hiçbir şekilde film, televizyon tecrübesi yok .. görsel

    - filmde başrolü paylaştığı 'william hurt' ile bir süre birlikte yaşadılar .. tartışmalı beraberlikleri süresince alkol ve uyuşturucu duvarını aştıkları biliniyor .. aynı zamanda hurt'ün şiddet uyguladığı da .. görsel

    - matlin, daha 18 aylıkken duyma yetisini kaybetmiş .. görsel

    - 4 çocuğu var .. ilkini dünyaya getirdiğinde 30, ikincisinde 35, üçüncü doğumunda 36 ve dördüncüsünde 38 yaşındaymış .. kocası bir polis memuru .. görsel

    - otobiyografisi olan 'i'll scream later'da, 11 yaşındayken evlerine gelen çocuk bakıcısı (kadın) tarafından ve lisedeyken de bir öğretmeni tarafından tacize uğradığını yazıyor ..

    - los angeles times'a verdiği röportajda, kendi ödül aldığı törene kadar hayatında hiç oscar ödül töreni izlememiş olduğunu söylüyor ..

    - işaret dili tercümanı jack jason .. 'children of a lesser god' (başka tanrının çoccukları) filminin çekimlerinde başladıkları işbirliği, sonrasında da iş ortaklığı olarak devam ediyor .. ortak olarak işlettikleri 'solo one' adında bir yapım şirketleri var .. marlee matlin'in çocuk yaşlarda sahibi olduğu köpeğinin adı solo .. bu arada 'jack jason'ın işaret dilinde uzmanlığı, anne ve babasının sağır-dilsiz olmalarından dolayı .. ödül konuşması

    - jack jason'ın marlee matlin'e tercümanlığındaki performansı harikulade .. beraber katıldıkları bir radyo programı

    kaynak : huffpost, imdb, en.wikipedia, marleematlin.net, latimes

  • belki blackberry, iphone gibi akıllı telefon kullanmıyorum ama benim telefon da aptal sayılmaz. mesela otomatikman saati geri almış bugün.kafa zehir.