hesabın var mı? giriş yap

  • (sonuna kadar okursan minnettar kalırım) son gelen zamlarla beraber özel okullardaki öğretmenler asgari ücretin altında çalışır hale geldı. kendı bulundugum okulla 2 saat maaş zammı kavgası verdim, resmen çocuk gibi dilendim ve mdr. dayanamadı 100 lira daha zam yaptı. evet çaycı abladan 500 lira daha fazla para alıyorum. bu platformda zamanında dokror maaşı az bulundu, devletteki öğrt.maaşı az bulundu ki hepsının de haklı talepleri vardı ancak özel okullarda çalışan öğretmenlerin durumu inanın en berbatı. geçen gün berber bile bana istinaden "yaa ıyı kı de okumadım yoksa arabamı hayatta alamazdım" diyor. adam bana bakarak halıne şükrediyor. bize verilen ekstra angarya işler;mesela haftada 2 gün nöbet tutuyorum, veli aramaları, mesela çocuk evde kitap okumuyor veli fırçayı bana atıyor. bunun gibi yüzlerce durumu sayabilirim. yemin ederim çopten karton toplasam daha mutlu olurdum ama lanet olsun ki bu sıfatı üstünden de atamıyorsun. çevremdeki insanlardan utanmasam vallahi de bilahi de çöp toplarım. yurt dışına işçi olarak 10 defa girişimim oldu ama maalesef hep sonuçsuz kaldı. değerli arkadaşlar destek istiyorum lutfen bu paylaşımı yukarda tutun. bizi bu hale getiren başta akp hükümeti olmak üzere belki biri bizim de sesimizi duyar. artık dayanacak gücümüz, metanetimiz kalmadı.

    not:bazı arkadaslar başlıga ya da imla ya takılmıs. arkadaşım haklısın ama lütfen meselenin özüne bak, o daha vahim!

    zorunlu açıklama: yukarıda yazdıklarıma bakarak kalıtemle ilgili fikir beyan etmiş arkadaş. bu kanıya nasıl vardın? hadi ben vasatım ulan tüm öğretmenler de mi vasat? sorun şu ki bu olayda bile sen başkasının mağdurıyeti üzerinden mastrubasyon yapacak kadar ahlaksızsın. sen kötüsün hem de en saf halinden.

  • askeri ceza kanunu 117 118 119 maddeleri asta yapılan yaralama, öldürme ve kötü muameleden ve bunun karşılığında alınacak cezalardan bahseder.

    kısa dönem, uzun dönem olun fark etmez. üstün emirlerini yerine getirdiğiniz ve ast olarak üstünüze yapmamanız gereken şeyleri yapmadıktan sonra kötü muameleye maruz kaldıysanız siz haklısınız. fakat kötü muameleden kasıt hizmete ve askerliğe dair kusur ve hatalardan dolayı üstünüzün sizi tenkit ve azarlaması hakaret sayılmaz. (hemen öyle ben haklıyım bana böyle bişey diyemez diya atarlanmayın, canınız yanar)

    sanırım oluşan algı kısa dönemlerin hakkını aramaya daha yatkın olmalarından kaynaklı. bundan dolayı bu efsane türemiş olabilir.
    mesela haklı kısa dönem ile haksız uzman çavuş vakti zamanında askeri mahkemeye gitmiş ve uzman çavuş suçlu bulunmuşsa eğer, bu zaman içerisinde;
    "oğlum uzmanın biri kısa dönemle askeri mahkemeye çıkmış uzman suçlu bulunmuş."

    iş askeri mahkemeye gittiğinde kanunlar karşısında sizin haklı olmanız, yedek subaylıktan falan değil, kanunlar çerçevesinde üstünüzün haksız olduğundandır ve gereken ceza verilir. komutanlar bu durumu bildiği için genelde iş askeri mahkemeye gitmeden bulunulan birliğin içinde komutanın arkadaşları veya daha bir üst komutan tarafından çözülmeye çalışılır.

    117-118-119 maddeler de şöyledir:

    maduna müessir fiiller yapanların cezası
    madde 117 – 1. madununu kasten itip kakan, döven, veya sair suretlerle cismen eza verecek veya sıhhatini bozacak hallerde bulunan veyahut tazip maksadiyle madunun hizmetini lüzumsuz yere güçleştiren veya onun diğer askerler tarafından tazip edilmesine veya suimuamelde bulunulmasına müsamaha eden amir veya mafevk iki seneye kadar hapsolunur.
    2. (mülga: 31/1/2013-6413/45 md.)

    müessir fiillerle madununun vücudunda tahribat yapan veya ölümüne sebep olan mafevka verilecek ceza
    madde 118 – 1. 117 nci maddede yazılan fiiller madunun vücudunda tahrıbatı mucip olmuş ise amir veya mafevk beş seneye kadar hapsolunur.
    2.daha ziyade vahim hallerde amir ve mafevk altı aydan beş seneye kadar hapsolunur.
    3. fiil taammüden yapılmış ise amir veya mafevk on seneye kadar ağır hapis cezasiyle cezalandırılır.
    4. fiil ölümü intaç etmiş ise fail on seneden az olmamak üzere ağır hapis cezasına mahkum olur.

    mafevkin cürüm sayılmıyacak olan fiilleri
    madde 119 – (değişik: 27/6/1932 - 2034/5 md.)
    1 - bir madunun fiili taarruzlarını defetmek yahut mübrem ve müstacel bir zaruret ve tehlike halinde verdiği emirlere itaat ettirmek için bir mafevk tarafından yapılan müessir fiiller makam ve memuriyet nufuzunu suistimal telakki edilmez ve suç sayılmaz.
    2 - bu hüküm harbde veya eşkıya müsademeleri ve isyan yahut askerlik harekatı ve mücrim takıbatı gibi vazifeler başında mübrem surette elzem bir itaati temin için başka vasıtalar bulunmadığı takdirde bir subayın madunun ısrar ve mukavemetine karşı silah kullanmaya mecbur kalması halinde de caridir.
    3 - mafevkin, hizmete ve askerliğe dair kusur ve hatalardan dolayı madunu tenkit ve muanaze etmesi hakaret sayılmaz.

  • senin çocuklarının finansal bilgi ve becerilerini geliştirmek için bilmen gereken 7 önemli bilgi

    görsel

    cambridge üniversitesi'nden david whitebread ve sue bingham birçok finansal alışkanlığın 7 yaşına kadar belirlendiğini gösteriyor.

    kira ödemelerinde geride kaldığınızda veya kredi kartı borcunuzla başınızı aştığınızda olabilir. çocuklarınızın aynı tuzaklardan kaçınmasını istiyorsanız, finansal okuryazarlığı bir an önce öğretmeye başlamalısınız.

    1- çocukların harçlıklarını ev işleri yoluyla kazanmaları, onlara sadece para kazanmanın ne kadar zor olduğunu öğretmekle kalmaz aynı zamanda hayatlarının ilerleyen dönemlerinde ihtiyaç duyacakları özgüveni geliştirmelerine yardımcı olur.

    2- bir tasarruf hesabı veya çocuk dostu bir banka kartı açmak, tasarrufun değerini öğretir ve bankacılık sistemine bir giriş yapmalarını sağlar. finansal sistemin bir iş yerine gidip çalışmak ve para kazanıp marketten alışveriş yapmaktan çok daha komplike ve çok değişkenli bir sistem olduğunu anlamaya başlarlar. en azından meraklı ve öğrenmeye açık zihinleri sistemi tam olarak anlayamasa bile merak etmeye başlar. bu bile çok önemlidir.

    3- çocuklarınızın bütçe tartışmalarını gözlemlemelerine izin vermek, onların nasıl sorumlu bir şekilde harcama yapacaklarını ve işbirlikçi çözümlere nasıl ulaşacaklarını öğrenmelerine yardımcı olabilir.

    4- yaşları ne olursa olsun, çocuklara aşılayabileceğiniz en önemli derslerden biri, paranın sınırlı bir kaynak olduğudur. paraları için çalışmak zorunda kaldıklarında – parayı daha dikkatli kullanmayı öğreneceklerdir.

    bir çiftçi kış aylarında karnı acıktığında bir sonraki baharda tohum olarak kullanacağı buğdayları yememesi gerektiğini bilir.

    ne kadar aç kalırsa kalsın tohumluk buğday yenilmez.

    ama çoğu insan geleceğini güvence altına almak, daha az çalışarak daha konforlu yaşamalarını sağlayacak tohumluk yatırımları için ayırmaları gereken parayı günlük ihtiyaçları için harcarlar.

    evet sen onlardan birisin. fakat çocuğun senin gibi olmaması için bunu ona çok erken yaşta öğretmelisin.

    5- çocukların bütçeleme becerilerini öğretmeye yardımcı olmak için haftalık harçlık sağlama alışkanlığı faydalıdır. fakat bunun daha iyisi bu parayı ev işlerini yaparak kazanmalarını sağlamaktır.

    en azından odasını toparlamadığında geçimini sağlayamayacağını öğrenmelidir. bisiklet almak istediğinde ise odasını toplamaktan çok daha fazlasını yapması gerektiğini de!

    kişisel çaba arasındaki zihinsel bağlantıyı kurmak, büyüdüklerinde ve kümesten uçtuklarında büyük kazançlar sağlayacak bir şeydir.

    6- satın almalara katkı isteyin

    onun için birşey satın almanız gerektiğinde, yeni bir spor ayakkabısı, boya takımı seti, oyuncak ya da başka birşey

    alınacak şeyin yüzde 10'unu ya da belirleyeceğiniz bir kısmını ondan talep edin.

    bu hem alınan şeye daha fazla değer vermesini sağlar hem de isteklerinin bir kısmını istemeden önce bir durum düşünmesini sağlar.

    bu çok önemli

    herşeye sahip olan kişi mutlu kişi değildir.
    istediği şeyi elde etmek için mücadele eden ve bunu elde eden kişi mutludur.

    7- para ve gelir durumunuzla ilgili çocuklarınıza dürüst olun

    çocuğunuzun finansal okuryazarlığını artırmak için yapabileceğiniz belki de en önemli şey, ailenizin mali durumu hakkında açık ve dürüst olmaktır.

    ebeveynler genellikle çok açık sözlü olmanın yalnızca endişeye yol açacağından endişelenirler, özellikle de iş kaybı veya başka stres faktörleri yaşıyorlarsa.

    gerçek şu ki, ileride bir yerde çocuklarınız kendi zorluklarıyla yüzleşecek. nasıl tepki vereceklerini bilirlerse, onlarla başa çıkmak için ölçülemeyecek kadar daha donanımlı olacaklardır

    çocuklar, ebeveynlerin fark ettiğinden çok daha fazla algılayıcı olma eğilimindedir. sağduyulu kararlar aldığınızı görürlerse, bu davranışları daha sonra yaşamlarında taklit etmeleri muhtemeldir.

    özet

    iyi para alışkanlıkları yoktan var olmaz - öğrenilmeleri gerekir.

    instagram hesabı

  • yakın zamanda hem yunanistan hem de ukrayna'ya gittim. hiçbirinde turist çıkacak yerlisi eve girecek diye bir şey göremedim.

    anavatanımızda gördüğümüz muameleye bak.