hesabın var mı? giriş yap

  • cuma günleri bilişim sektörü için "read only" günüdür.

    sen kodunu cuma günü canlı bir sisteme entegre etme riskini alıyorsan, sonuçlarına da katlanırsın.

  • obama bu dizinin son sezon ilk bölümü ile çakışmasın diye konuşma saatini değiştirmiş.
    yapımcılar da kendisine bu bölümü dvd ile göndermişler.

    şimdi obama gerçekten halk adamıysa bunu rapide yükler. bekliyoruz.

  • çok değil bundan 1.5 sene önce rusya'nın ankara büyükelçisi aleksey yerhov s-400'ler hakkında ne demiş beraber bakalım.

    'türkiye'nin bizden satın almak istediği ürünü biz sattık. bu sistemlerin sahibi türkiye'dir. tamamen ülkenin kararına bağlı bir durum. duruma basit bir örnekle bakalım: ben bir aracın distribütörüyüm siz de benden araç almak istediniz. satış yaptık. sizden parayı aldım, aracı verdim. araç sizin. ister plaja gidin, ister patates taşıyın, isterseniz üstüne makineli tüfek monte edin savaşa katılın,onu garajda saklamak sizin doğal hakkınız.'

    kaynak

    bu açıklama ışığında ukrayna isterse sihaların üzerine makineli tüfek takıp taraya taraya bile gidebilir, isterse de marş şarkı yazar ve bundan türkiye'nin sorumlu tutulması gibi saçma bir mantık olamaz.

    (bkz: senin adamın gol diyo)

  • italya ayni zamanda bugunku libya topraklarina da sahipti, dogu afrikada da topraklari vardi. libyanin hali ortada, dogu afrikada biraktigi bolgede somali falan var

    suriye, lubnan, tunus, cezayir ve bati afrikanin neredeyse tamami fransizlarin elindeydi

    irak, misir, urdun, filistin israil ve orta afrika ingilizlerin elindeydi

    2.dunya savasindan sonra cogu ulkelere bagimsizliklari verildi ve bu ulkelerin hali ortada

    eger ataturk ve silah arkadaslari ulkeyi bu dusmandan kurtarmasaydi, bugun en iyi ihtimalle suriye gibi bir ulke olurdun fazlasi da olmazdin ve yine ab'ye giremezdin.

    yani sen o narin beynini boyle seylerle yorma, daha az dusun, daha basit konular dusun..

  • programda aralıksız 20 dakika fenerbahçe'yi konuştuktan sonra "artık galatasaray'dan fenerbahçe'ye geçelim" demiştir. 2 senedir aklı gitti aklı.

  • duygularıyla hareket eden insandır. özellikle kadınsa çok yakın bir zamanda terk edilecek ya da aldatılacaktır. neden? duygusal davranmak her zaman hata yaptırır, kartları açık oynarsan gizemin kalmaz, gizemini kaybetmek demek de çekiciliğini yitirmek demektir. yani bu insan kaybedecektir arkadaş, hiç boşuna övmeyin tercih ettiğiniz kadınlar belli.

  • bu mudur erkeklik? bu mudur delikanlılık? bir adama kaç kişi dalmışlar dövmüşler yuhhajajajjahhhahahaha

    "nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" vecizesinin gerçekleştiği olay

    edit: ilk satırlarda geçen "erkeklik" "delikanlılık" kelimelerinin bir üst entry ile daşşak geçmek için ironi içerdiğini anlamayan dallama yazarlara selam olsun...

    dallamedit : içimin yağlarını eriten görüntülere sahne olan olay

  • gümrük birliği, rekabet kanunu falan yok sayan kredidir. yalnız bu fiyata alınırmış. 2 katına bir kekoya okutana kadar bedava finansman demek. gerçi kredi yüzdesi çok düşük ama olsun. 1.36'dan 12 ay vadeli parayı zaten kredi kartından alabiliyoruz.

    kredi avantajı ve avrupa gümrük birliği:
    "avrupa gümrük birliği (agb) üyesi bir ülkenin ithal ürünlere uygulamadığı kredi avantajını yerli ürünlere uygulaması, agb kurallarına aykırı olacaktır. agb üyeleri arasındaki ticarette, ithal edilen ve yerli ürünlere aynı şartlar uygulanmalıdır. yani, bir agb üyesi ülke, ithal edilen ürünlere uygulamadığı kredi avantajını, yerli ürünlere uygulayamaz.

    agb kurallarına göre, üye ülkeler arasındaki ticarette herhangi bir ayrımcılık yapılmamalıdır. agb üyesi bir ülke, diğer agb üyesi ülkelerin ürünlerine karşı ayrımcı tedbirler uygulamak yerine, serbest ve adil bir ticaret ortamı sağlamakla yükümlüdür."

    vergi dilimleri ve avrupa gümrük birliği:

    "eğer bir ülke avrupa gümrük birliği (agb) üyesi ise, bu ülke agb kurallarına uygun olarak ticaret yapmakla yükümlüdür. agb kurallarına göre, üye ülkeler arasındaki mal ticaretinde herhangi bir tarife uygulanmaz. bu nedenle, bir agb üyesi ülke ithal ürünlere ek vergi uygulayamaz.

    ancak, agb üyesi bir ülke içinde üretilen ürünlere vergi uygulanması mümkündür. bu vergiler, yerel üreticilere karşı rekabet avantajı sağlamamak için ithal edilen ürünlere uygulanan vergilerle aynı seviyede olmalıdır. bu nedenle, bir agb üyesi ülke ithal edilen ürünlere ek vergi uygulayamazken, yerli üreticilere aynı seviyede vergi uygulayarak rekabetin adil bir şekilde sağlanmasını sağlamalıdır.

    eğer bir agb üyesi ülke, yerli ürünlere vergi uygulamazken, ithal edilen ürünlere vergi uygularsa, bu agb kurallarına aykırı olacaktır. bu durum, diğer agb üyesi ülkelerin ithalatına yönelik bir engel oluşturabilir ve bu ülkelerin agb üyesi ülke ile yaptığı ticareti etkileyebilir. bu nedenle, bir agb üyesi ülkenin agb kurallarına uygun olarak hareket etmesi önemlidir."

    rekabet kanunu ve faiz indirimi:

    "sadece bir üreticinin ürününe vergi ve kredi faiz indirimi vermek, rekabet kanununa aykırı olabilir. rekabet hukuku, adil bir piyasa rekabeti sağlamayı amaçlar ve haksız rekabeti önlemek için bir dizi kurallar ve düzenlemeler içerir.

    sadece bir üreticinin ürününe vergi ve kredi faiz indirimi vermek, o üreticiye diğerlerine göre ayrıcalıklı bir rekabet avantajı sağlayacaktır. bu, diğer üreticilerin pazar payını kaybetmesine ve haksız rekabete neden olabilir.

    bununla birlikte, bazı durumlarda, vergi ve kredi faiz indirimleri, belirli bir sektörde tüm üreticilere verilir. bu durumda, verilen ayrıcalık, sektördeki tüm üreticilere eşit bir şekilde sağlanır ve adil bir piyasa rekabeti sağlamak amacıyla düzenlenir.

    ancak, sadece bir üreticiye özel vergi ve kredi faiz indirimi sağlamak, diğer üreticilere göre haksız bir avantaj sağlayabilir ve rekabet hukukuna aykırı olabilir. bu nedenle, her durum özelinde incelenerek, adil bir piyasa rekabeti sağlamak amacıyla, rekabet hukukuna uygun olarak düzenlenmelidir."

    kaynak: chatgpt

  • -sakın depresyona girme. gireceğin varsa bir uçak bileti al, tüm kayıtlarını dondur, gazete aboneliklerini iptal et, arkadaşlarından birine evinin anahtarını ver, ve ivedi şekilde ailenin yanına git, orada gir.
    -telefonu ve kapıyı açamamak gibi bir hataya sakın düşme! alışkanlık yapıcıdır bunlar.
    -açlıktan mide ağrısı çekiyorsan sakın ama sakın kahveye talim etme. seni doyurmayacaktır, aksine mide ağrılarını işkenceye çevirecektir.
    -çöplerini düzenli olarak at. git kocaman bir çöp kutusu al, içine en büyük boy torbalardan koy ve tüm çöplerini oraya at. evin içinde yürünmeyecek kadar çöp birikebilir yoksa, aklında bulunsun.
    -sakın bilgisayarını yatağına alma. o yataktan bir daha çıkmak istemezsin, kıçında başında yatmaktan yaralar oluşabilir.
    -sakın ama sakın mmorpg oynama hatasına düşme. bırak mutlu ve güçlü insanlar oynasın o oyunu. bağımlı olur bir daha hiç çıkamayacak şekilde batarsın.