hesabın var mı? giriş yap

  • burada böyle övüp övüp reelde kadın dediğin uzun saçlı olur diyorsunuz sonra kısacık saçlarla oğlan çocuğu gibi ortada dolaniyoruz. şaka şaka çok rahat ondan kestiriyoruz sizin lafiniza bakıp yola cikilmaz.

  • doğum gününden bir gün önce ablanın evine gidilir, yaş 33.

    abla 8 yıl önce sıradan bir adamla evlenmiştir, kız kardeş anlam verememiştir bu duruma, dünya da bu kadar yakışıklı karizmatik erkek varken neden bu adam diye...
    o sıralarda kendisi çok parlak bir adamla çıkıyordur, ve arka planda onunla sevgili olmak isteyen başka erkeklerde vardır. (kızımız güzel sonuçta)
    halihazırda sevgilisi olan adam kıza evlenme teklif eder, ama kızımız maymun iştahlıdır, sonuçta bir ömür geçirilecek ya ötekiler daha iyiyse...
    yıllar böylece geçiverir daha iyisi daha iyisi derken.

    bir gün kızımız bakar etrafında parlak, karizmatik, yakışıklı erkekler dolaşmaz olmuş, insanlar onu birileriyle tanıştırmaya başlamış kendi yeteneğini kaybetmiş gibi…

    “şöyle bir adam var, ama boşanmış, ama çocuklu” vs. laflarını duymaya başlar kızımız. inanmak istemez duyduklarına, tamam yaş ilerlemiş olabilir ama hala güzeldir, hala ruhu herkesin peşinde koştuğu o kızın ruhunu taşımaktadır.

    gece olur, abla enişte ve iki sevimli çocuk yatak odasına uyumaya giderler, içeriden sohbet ve gülüşme sesleri gelir, sıcacık bir yuvanın gülüşme sesleri...
    kızımız koca salonun kanepesinde gözlerini tavana dikmiş uyumaya çalışmaktadır. daha önce kendini hiç bu kadar yalnız hissetmemiştir.

    gözlerini kapatır, sabah olduğunda geçmişteki güzel günlerine uyanabilmek umuduyla,

    sabah olur, gözlerini açar güzel kızımız; yaş 34.

    edit: güzel kızımız şuan evli ve çocukludur. boş yere ümitlendirdiği için kızanlar olmuş :)

  • edit: herkes chrome eklentisi önermiş ama biz tv'den izliyoruz, laptop ekranından dizi film izlemeyeli çok oldu. :) tv'de eklenti yok maalesef.
    -istediğimiz hızda oynatabilme özelliği. youtube'taki gibi bazı belgeselleri 1,5 ya da 2x hızda izlemek istiyorum. 1 hızla izleyince zaman kaybı gibi geliyor.
    -izledim olarak işaretleme. örneğin back to the future serisini önceden izledim, netflix önerip duruyor. üstüne tıklayıp "daha önce izledim" diyebilmek lazım.
    -ayrı ayrı listeler oluşturabilmek. şu an her şeyi tek bir listeye kaydediyor ama ben dizileri ayrı, filmleri ayrı listelemek istesem bile yapamıyorum.
    -görüntü kalitesini elle ayarlayabilmek. her seferinde başta kalitesiz başlayıp yavaş yavaş kalite artmasından sıkıldım. veya cam gibi izlerken aniden görüntü bulanık bulanık oluyor detaylar kaçıyor. seçelim 1080'i, internet uygun değilse dursun yüklesin devam etsin.
    -orijinal film ve dizi isimleri seçeneği... filmler genelde türkçeye çevrilmiş oluyor. çözüm olarak ing dil yaparsanız bu sefer türkçe içerikler ingilizceye çevriliyor.`
    -birkaç saniye izlenen içeriği hemen "izlemeye devam et" kısmına eklemesin. yanlışlıkla bastığım bir film bile hemen orada görünüyor, kaldırmak için siteden ya da uygulamadan uğraşmak gerekiyor.

  • star wars ve lotr'u, twilight gibi bir şeyle aynı cümle içinde görüp kahrolan kişiden hallicedir.

  • terör olaylarının yıllar sonra istanbul'a sıçradığı gösteren olay.

    ulan ben ne zaman yaya geçidinde yayaya saygı duyulacak diye düşünürken olay nerelere geldi.

    cidden nasıl ah aldıysak belimiz doğrulmuyor.

  • bizim rahmetli bir aile dostumuzu aklıma getiren hede.

    kendisi milyonluk firmayı borcuna karşılık çok iyi paraya alacaklısına devretmişti. ama devirden hemen önce yeni bir şirket kurup tüm müşterileri ona bağlamıştı. firmayı devrettiği adam aldığının ertesi günü müşterilere bir gidiyor. kimse mal almıyor.

    şirketi alan adam da haksız rekabettir, ttkdır, ticaret mahkemesidir uğraşmak yerine bizim tanıdığı vurdu. allah rahmet eylesin.

    ulan şu iş bana gelse ne tazminat çıkartılırdı burdan be*