hesabın var mı? giriş yap

  • beni adamdan sayıp alacak örgüte zaten ben girmem.

    edit:
    yukarıda yer alan repliğin ferhan şensoy'un efsanevi pardon filmine ait olduğu her ne kadar sözlük camiasınca anlaşılmış olsa da, bazı yazarlar yine de filme atıfta bulunmam gerektiği yönünde uyardılar.
    düşündüm ve haklı buldum.
    işte o repliğin geçtiği sahne
    bu muhteşem filmi hala izlemeyen varsa hemen izlesin diyorum.

    debe edit:
    çok sayıda yazar arkadaş, özelden mesaj yazarak bu repliğin groucho marx'a ait olduğunu belirtti.
    zaten sözlükte de daha önce yazılmış.
    (bkz: #22508435)
    woody alllen'da annie hall adlı filminde bu repliği kullanmış.
    bilmiyorduk, öğrenmiş olduk.
    bilgilendiren yazar arkadaşlara teşekkür ederim.

  • italya'dan parayla iki prototip alıp otomobil pazarına hakim olmak gibi dahiyane bir hamleyi hiçbir devletin düşünmemiş olması ne tuhaf değil mi? yine balına dünya hakimi oluyoruz desenize.

  • o tarihte uçan arabalara binip ev işlerini robotlara yaptıracağız diye hayal ederken başımıza gelenlere bak ammuna koyyim.

  • üste ki sayın yazarında dediği gibi "muhalif olacağım diye gerizekalılık yapmaya gerek yoktur."

    ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili cennet bir vatan. ege denizinde son günlerde yunanların deniz millerini 12'ye çıkartması cesaretinden tutun, akdeniz de yaşanan petrol arama krizi ile birlikte (karadenizde beklendiği gibi bir hareketlilik yok.) ülkemize ait güçlü bir donanmanın kurulması için rahmetli (bkz: özden örnek) çabaları ile tekrardan başlatılan (bkz: milgem) projesinin tepe noktalarından birisi tcg anadolu. kendisi ilk olarak bir uçak gemisi değil, bir amfibik çıkarma gemisidir. üzerinde bulunan pisti sayesinde dikine iniş kalkış yapan uçaklara helikopterlere, ve ihalara ev sahipliği yapması onun tam anlamı ile bir uçak gemisi olacağı anlamına gelmiyor. bir uçak gemisi için yanlış hatırlamıyorsam 1 tam hava filosu taşıması gerekiyor. tcg anadolu sayesinde özellikle akdeniz ve ege de ciddi gözdağı vereceğiz. sürekli bu tarz bir gemi geliştirmediğimiz için yerlilik oranı %65 olarak sınırlanmış. sonuç olarak (bkz: mavi vatan) için son derece gerekli ve yapımı ile ciddi derecede üstünlük sağlayacak bir gemi tcg anadolu. bir muhalif olarak sonuna kadar destekliyorum. kaynak işçisinden, mühendisine kadar herkesin ellerine sağlık şimdiden.

  • orta okul yıllarımdan kalma bir anımdır. zoraki minibüse binilmiştir. şoföre yakın ayakta gitmekteyim. para uzattım, olaylar gelişti.

    şoför- tamam kalsın, sen verme.
    pomolilik- niye abi?
    ş- karıştırma işte sen verme tamam.
    p- iyi öyle olsun.
    ş- sen ahmet'in yeğeni değil misin?
    p- hayır.

    bütün minibüs bize gülüyor.

    p- ee, para veriyim mi şimdi?
    ş- yok, hadi sen de verme.
    p- sağ ol abi.

  • evimde temizlik yaparken kosede bi orumcek ağı farkettim. ufakta bi orumcek var uzerinde. normal sartlarda alip disari birakirdim ama dursun dedim bi zarari yok.
    bi sure sonra unutmustum varligini. gecenlerde eve bi sinek dadandi. gece ortaya cikip kafamı sisiriyor. isigi yakiyorum kayboluyor serefsiz. bi ara sesi kesildi, dedim heralde cikti gitti. ertesi gun tekrar temizlik yaparken kosedeki ağa gozum ilisti ve bingo! orumcegim sinegi bi guzel paketlemisti. basında bekleyip “ ben hallettim patron” dercesine duruyordu.
    artik bu evin bi ferdisin aslanım, sen gidene kadar dokunmayacağım sana.

  • "anneme aşure yapsana diyorum, bekle bi kaç güne komşudan gelir diyo, ben şimdi annemi yaşlanınca araba fırçasıyla yıkamıyım da napıyım??????"