hesabın var mı? giriş yap

  • öldüğünüzde ne kadar ölü olduğunuzu bilemezsiniz. bu sadece çevrenizdekiler için zordur.

    aynı şey sigara içtiğinizde de geçerlidir.

  • hayatım boyunca yaptığım hiç bir işten vicdanım sızlamadı. en sonunda kendi dükkanımı açtım ve istediğim gibi bir pizza yapıp satmaya başladım. kullandığım tüm markalar sektörün en iyi markaları. istanbul'un gelişmekte olan bir semtinde hem öğrenci hem beyaz yakalı hem de arap yatırımcının bol olduğu bir yerde açtım dükkanı. hiç haksız kazanç elde etmedim ve kar beklentimi de buna göre ayarladım. geldiğimiz noktada artık hiç bir şeyin önemi kalmadığı için 2020 ekim ayı fiyatları ile bugünün fiyatlarını karşılaştırmalı olarak yazıyorum.

    ortalama 36 cm pizzayı 47 tl'ye satarken 74 tl'ye satmaya başladım. başladığım gün bir çuval unu 90 tl'ye alıyorken bugün 230 tl (ova çift geyik), rende mozarella'yı 27/kg'den alıyorken bugün 82/kg (doların ilk zıplamasında yine fiyat artacaktır). en kaliteli şarküteri ürünüm 110 tl/kg 200tl/kg. mantar 8 - 12 tl/kg'den 20 - 25 tl/kg. sucuk 50tl/kg'den 80tl'ye geldi. elektrik kw fiyatı 0,90 kuruştan 2,75 tl'ye çıktı! 40 * 40 baskılı kutu fiyatımız 3000 adet basımda 1,90 - 2,34 - 2,76 olarak değişti en son aldığım fiyat kdv dahil 6,60. bunlar benim sabit maliyetlerim. niyetim esnaf kötü durumda sömürüsü yapmak değil ancak fiyatlar normal eriyen bizim alım gücümüz. tüm sabit maliyetlerim 3 - 4 katına çıkarken pizzanın fiyatını iki katına bile çıkartmıyorum ki insanlar satın alsın ama bu piyasayı nereye kadar sübvanse edeceğiz belli değil.

    bir sene sonra gelen edit: mesaj atan, iyi dileklerini gönderen, dükkanı devretmeden önce dükkana gelen herkese çok teşekkürler. geçtiğimiz yaz başı dükkanı devrettim. çok müşterimden düzgün pizza yiyemez olduk serzenişini duyuyorum. belki beklediğim başarıya ulaşamadım ama işimi düzgün yapmanın rahatlığıyla hayatıma devam ediyorum. hala maliyetleri takip etmeye devam ediyorum. o gün 82 lira yazdığım mozarella kilogram fiyatı bugün 180 lira. hepimize geçmiş olsun.

  • kuşlar havayı iterek uçar. bir cisme etki eden kuvvete eşit ve ters yönde bir tepki oluşur. jet motorlar newton'nun 3 yasasına bağlı olarak geliştirilmiştir.

    jet motorun içeriye aldığı havayı sıkıştırır yakıtla patlama gerçekleştirir ve hızla dışarıya püskürterek ters yönde bir itme gücü oluşturur.jet motorunun uyguladığı kuvvete eş değer etki kuvveti oluşur.

    jet motorlarının çalışması, tamamen hava akışı ile çıkış noktası büyük bir akış hızı elde etme mantığına dayalıdır.jet hızı ne kadar yüksek olursa oluşan itme kuvveti de o kadar fazla olacaktır.

    nasıl çalıştına bir bakalım;

    kabaca 3 bölümden oluşur.(pervaneden arkaya doğru) büyük pervane, sıkıştırma bölgesi(kompresör), türbin.

    motorun ön kısmında büyük bir fan bulunur. havayı içeri çeke. hava kompresöre gider, bir araya gelmiş fanlardan geçer. fanlar büyükten küçüğe doğru dizilidir çünkü fanlar küçüldükçe fan bıçakları havayı daha dar bir alana sıkıştırır. hava jet yakıtıyla karıştırılana kadar burada sıkıştırılır.

    fandaki hava sadece kompresöre girmez. sistemin üst kısmında bypass kısmı gerçekleşir. hava üst kısmından da gider.

    hava, yakıt yanma odasında karışır ve ateşleme gerçekleşir. motorun arkasından yüksek bir hızla fırlar. sıcak çok yüksek hızla dürbünü döndürür.

    türbin yer değirmeni gibidir. türbin üzerinde kanatçıkların şeklinden dolayı hava akışı kanatçıklara kaldırma kuvveti uygulamasını sağlar ısınan havadan dolayı enerji çok yüksektir. sıcak ve yüksek derecedeki hava motordan çıkışı gerçekleşir. motor çıkış kısmının daha dar olması çok daha yüksek hızla hava çıkmasını sağlar. yanan sıcak ve yüksek hızlı havadan çıkan enerjinin bir kısmı daha da verimli bir şekilde devamlılığını sağlamak için türbin sayesinde büyük pervaneye bağlı olan mili döndürür.bu fazladan itiş gücü olmasını sağlar daha fazla itiş gücü için öndeki fanın büyük olması dışarıdan daha çok hava emerek artırır.

    kompresör, yanma odası ve türbin eş zamanlı olarak yaptığı işlemler uçakların ileri yönde gitmesini sağlar.

    jet motorlar durmadan gelişiyor. ilerleyen zamanlarda daha az yakıt harcayan daha az gürültü yapan jet motorlu uçaklarla karşılaşabiliriz.

  • aylik 250bin kazanip danismanligi bir profesyonelden degil eksisozluk'ten almak.

    burasi cok acayip bir mecraya donustu yilllar icinde.

  • bir arkadaşım aradı bugün, aklıma düşürdü zamanında yaşadığımız bir olayı.. soyadı berber olan bu arkadaşıma, bir ingiliz tarafından sorulmuştu bu salak sorulardan birisi..

    - ataların barbar(barbarian) olduğu için mi bu soyadına sahipsin?

    bizimki de çok içerlemişti soruya, gelip dert yanmıştı bana..

    - şerefsiz gelmiş bana "senin sülalen barbar" diyor.. berber'i duydu ya, aklı sıra bağlantı kurdu salak..
    - barbar mı? hadi ya.. e sen ne dedin peki?
    - ne diyeceğim? "değiliz tabii" dedim.. bir de bunu bana diyenin soyadı smith!
    - eee?
    - ne eeesi? ben o'na senin baban simitçi mi diye soruyor muyum?
    - hahaha.. yuh!

  • bugüne kadar filmlerde izlediklerimiz doğruysa devre arasında abd soyunma odasında:

    oyuncu 1- lanet olsun, adamlar bizi yendiler!!
    oyuncu 2- hey keller ikinci golü yerken aklın nerdeydi dostum ha??
    keller- hey hey hey sen kendi işine baksana dostum, adam şut çekerken sen napıyordun ha??
    oyuncu 3- hey kavga etmeyi bırakın tanrı aşkına, adamlar resmen kıçımıza tekmeyi bastılar, biz gidelim de evde nba izleyelim...
    bruce arena- hey, siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz tanrı aşkına?? dünya kupası'ndayız. dünya üzerindeki her futbolcunun olmak istediği yerde... iki gol yemiş olabiliriz, bu işi beceremiyor da olabiliriz, çok kötü de oynamış olabiliriz, ama bizler amerika birleşik devletleri milli takımıyız, sahaya çıkıp elimizden geleni yaparız, [ müzik hafiften yükselir ] onlara kim olduğumuzu gösterir, onları evlerine yollarız!!
    oyuncular- [ hep birlikte ] hadi çocuklar onlara kim olduğumuzu gösterelim heyo heyo heey...

    gibi diyaloglar yaşanacaktır

    sonuç ise: 4-0

    (bkz: hayatın amerikan filmlerindeki gibi olmaması)