• yemeksepeti'nde geriye doğru ilk siparişine kadar gidebilirsin space tuşuna yeterince basarsan.

    1.5 liradan lahmacun yemişiz. good old days.
  • bu getir götür uygulamaları da fiyatların artışına sebep olmuştur.

    misal; uygulama 20 tl indirim veriyor. ben 60 liralık sipariş verip 20 tl indirimle 40 liraya aldığıma seviniyorum. sipariş gelince içinden fiyat listesi de çıkıyor ve bi bakıyorum benim siparişi telefonla versem 35 liraymış. yani sözde indirimi kullanıp yine de 5 lira fazla vermişim.

    bunu yaşadığım için yazıyorum.
  • yemek sipariş uygulamalarından uzak durulması tavsiye edilir. dükkandaki fiyatlar ile farkları oldukça artmıştır. onun dışında evet her şeyin fiyatı arttığı gibi yemeklerin de fiyatı arttı neye şaşırıyorsunuz? adamın kirası, elektriği, doğalgazı, unu, eti, personel maliyeti 1-2 senede 2-3 katına çıkmışken neye şaşırıyorsunuz? her ürün için ayrı ayrı başlık açılacak heralde.
  • fiyatı 25 tl olan kebabın 2 senede 54.50 tl'ye yükselmesidir.
  • google maps, foursquare vs. uygulamalarda yorum yapan tipleri görünce anlaşılan fiyatlardır.

    türkiye’de yazılan yorumların %90’ı arapça ya da ingilizce(arap yazmış), az biraz da diğer diller var. doğal olarak fiyatlar da müşteri kitlesine uygun olarak belirleniyor. ülkeye doldurulan afgan, suriyeli yanında oluk oluk katar, bae, iranlı, suudi vs. taşınıyor turizm adı altında. iş turizmden, mülteciden çıkalı uzun süre oldu, gayriresmi istila altında topraklar.

    bu şekilde ülkeye para girip cebi dolunca mutlu olan insanlar şimdilerde hayat pahalılığından yakınıyor. unutmayın, tatlı tatlı yemenin acı acı sıçması olurmuş.
  • markette sıradan dondurulmuş pizzayı 59 tl olarak gördüm. şaka gibi. (dr. oetker)
  • aslında acı olan tüm fakirliğimizin bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmış olması.

    bize pahalı gelen fiyatlar avrupalı, amerikalı için 1-2 avro/dolar.
  • yemek sipariş uygulamalarından uzak durun diyenleri anlayamıyorum.

    çoğu zaman uygulamadan sipariş verince restoran kendi broşürünü de gönderiyor ve fiyatlar uygulamadan farksız.

    hatta bir kaç defa beğendiğim restoranlara destek olmak adına telefondan sipariş verdim. maksat uygulamaya komisyon ödemesinler falan. hem uygulamadaki indirimden faydalanamadığıma hem de daha özensiz bir servisle karşılaştığımla kalmama neden oldu.

    kısacası doğrudan restorandan sipariş vermek de çözüm değil.
  • yemek pişirmenin ne kadar kolay ve makul olduğunu hatırlatır. 2 tane kereviz 6-7 lira. yarım saatte portakallı, zeytinyağlı mis gibi bir sebze yemeğiniz olur. soğanı, yağı, bulaşığı derken 2-3 kişi 15 liraya sağlıklı beslenebilir gayet. dışarıdan söylediğim tek yemek pişmiş balıktır. ve pizza ile kıyaslayınca balık her zaman makul geliyor.
  • 2 tane orta boy pizza 144 tl, içecek falan yok bunun içinde, vay aluminyum arkadaş, her şey lüks oldu artık, geleceğe dair çok karamsarlaştık, harcamaya, borçlanmaya korkar olduk, esnafın işi giderek zorlaşacaktır, millet iyice korumacı hale dönecek ve durgunluk başlayacaktır, enflasyon ne lanet bir şey anlıyoruz iyice.
hesabın var mı? giriş yap