hesabın var mı? giriş yap

  • bu satın almada şirketin kurucusu ve sahibi sidar şahinin hesabına sadece 384 milyon dolar girecek diğer miktarın tamamı çoğu yine avrupalı ve amerikalı olan yatırım firmalarına gidecek. bizim ülkemizde para çok yanlış insanların elinde bakın bizim kurduğumuz şirkette bile onlar parayı kazanıyorlar neden ? çünkü bizim ülkemizde yatırımcı diye bir kavram yok. para vizyonsuz insanların elinde. bu ülke bu yüzden teknolojide gelişemiyor çünkü teknolojiye yatırım yapacak akla ve vizyona sahip zenginlerimiz yok. bakın earlybirds adında avrupalı yatırımcı şirket peak gamese 5 milyon dolar yatırım yapmış ve şirketin yüzde 23 ünü satın almış 2011 de. kaynak bu yüzde 23 hisse şu anki satın almayla 417 milyon dolar ediyor yani adamlar 5 milyon dolar koyup parasını tam 83 kat katlayarak 417 milyon dolar aldılar. bizim zenginlerimiz de teknolojiye yatırım yapmak yerine gidip tarla, arazi, ev, altın satın alıp yatırım yapsınlar ajhshdnndjdjd

  • içeriğini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama ülkedeki enflasyonu sallamayan bir ücret politikasıyla hizmetini sürdürmesi övülmeye değer. darısı diğerlerinin başına.

  • gunun kutlanmasindaki amac ve kutlanma biciminin dayandigi kaynak meksikalilarin yerel inanclarina gore hayatin olumden sonra da devam etmesi.
    yani binlerce yildir suregelen bu kulturun inancina gore olum, hayatin sonu degil. hayat olumden sonra da devam ettiginden oluler icin hazirlanmis hersey aslinda beklenen misafir icin yapilmis hazirliklardir.
    amerikan kulturundeki, issiz kalmis kabak ureticilerinin desteginde palazlanan cadilar bayrami ile karistirilmasi, kutlanma gunlerinin 2 gun ara ile olmasi ve abd'nin her yerde oldugu gibi asagisindaki meksika uzerindeki suphe goturmez kultur hegamonyasidir.
    meksikalilarin rituellerinin temelinde yatan oluye saygi var iken, cadilar bayramindaki amac eglencedir.

  • mesele 1 milyon bisikletin dağıtılması değil, bu bisiklete binecekler için yollar yapılması, etrafından geçecekler için farkındalık yaratılmasıdır. sağlık bakanlığı bu konu ile ilgili olarak güzel bir iş yapmaya çalışıyor ama bu süreci başlatmadan daha çok yol alınması gerekiyor.

    40 ülkeyi gezip, türkiye'ye geldiğinde trafik kazası sonucu ölen fransız bisikletçinin haberi daha tazeliğini koruyor. hazır sağlık bakanlığı da bu konuda bir adım atıyorken bu tip durumların tekrar yaşanmaması için radikal kararlar da almak gerekiyor.

    fransız bisikletçi hayatını kaybetti

  • adamın biri bir gün psikolağa gitmiş. başlamış derdini anlatmaya: "geceleri uyuyamiyorum efendim, sürekli yatağın altında biri varmış gibi geliyor. yatağın altına iniyorum bu seferde sanki yatağın üzerinde birileri varmış gibi geliyor."

    doktor "altı aylik bir çalisma sonucu bu sorunu hallederiz." demiş.

    adam: peki vizite ücreti ne kadar ?

    doktor: seans başı 50 dolar haftada üç seans.

    tabi adamin gidis o gidiş. doktor bir kaç ay sonra sokakta hastaya rastlamis gicik bir şekilde gülerek ;
    - ne oldu hastalıktan kurtulabildin mi?

    adam da gülerek;
    - evet hemde bir şişe şaraba hallettim.

    doktor çok sasirmis ;
    - nasıl yani ?
    adam: sizden çıktıktan sonra birahaneye ugradim, birami içerken yanımdaki berduşla dertleştik, ona bir şişe şarap ısmarladım o da bana karyolanın bacaklarını kesmemi tavsiye etti!

  • balkan türklerini, arap bedevilerle karşılaştıran zihniyetine sokayım. açacağın başlığa da ayrıca sokayım.

  • babamdır. bıçağa takıp, al diye emreder, yer misin asla yoktur. meyve alır kilolarca, yenmeyip çürüyünce ayıklar onları kızarak, bir daha size meyve almayacağım diye. sonraki bir ay her gün sadece kendine yetecek kadar meyve alır, bir elma, iki portakal atıyorum. sonra unutur bir gün, elinde beş kilo meyveyle çıkagelir kurban olduğumun adamı nası yiyelim o kadar meyveyi biz tropikal hayvan mıyız? diyemezsin. canım benim, nane gözlüm.