• gelen balkan mültecileri zamanında osmanlı'nın oralara yerleştirdiği türklerin torunlarıdır. bazen aralarından aşırı dincilerin de çıktığı görülse de, genel olarak türk olmakla, türk bayrağıyla ve türkiye cumhuriyeti'nin rejimiyle bir sorunu olmayan, cihat ilan etmeye kalkmayan, etrafındaki insanları rahatsız etmeyen kendi işinde gücünde insanlardır.

    edit: ufak tefek imla.

    edit2. ayrıca, 6-7 eylül olaylarıyla ilgili hiçbir şey okumamış olsanız, hiçbir şey bilmiyor olsanız bile, sırf o olaylar sırasında çekilmiş fotoğraflara bakarak bile kamyon kamyon gelen insanların balkan göçmeni olmadığını anlayabilirsiniz. dahası, 6-7 eylül olaylarıyla ilgili sorununuzu, olayların arkasındaki isim olduğu artık net bir şekilde bilinen adnan menderes'in siyasi mirasçısı olduğunu iddia edenlerle çözmeye çalışınız.

    hızımı alamadım editi: özellikle siyasal islamcıların tapınırcasına savunduğu osmanlı, kendisini avrupalı bir devlet olarak tanımlıyordu. balkan topraklarını çorum'dan ankara'dan daha fazla kendinden görüyordu.
  • balkan türklerini, arap bedevilerle karşılaştıran zihniyetine sokayım. açacağın başlığa da ayrıca sokayım.
  • osmanlı torunu türk evlatları oldukları için onları da hor görenler olmuştur.
    (bkz: erdoğan'ın 1989 bulgaristan göçmenleri konuşması)

    bugüne gelindiğinde bursa ve çevresinin sanayinin merkezi oluşunda büyük emekleri vardır. aynı çalışkanlık ve uyumu diğer gelenlerden görebilir miyiz bilemiyorum.
  • bazen bu tarz başlıkların sadece küfür yiyip orgazm olmak maksadıyla açıldığını düşünüyorum.
    balkan mültecisi dediğin senin kanından, senin canından adamlardır.
    oradan buraya geldiklerinde ne karının, ne kızının gotünü çekmediler,
    ellerinde pala cihada geldik hilafeti kuracağız demediler,
    kimseye el açmadılar, uzun vadede yük olmadılar.
    adapte olmakta sıkıntı çekmediler çünkü zaten bizim birer parçamizdılar.
    önce kendi tarihini öğren, soyunu sopunu tanı, ondan sonra afganlarla, pakistanlilarla balkan göçmenlerini kıyasla.
  • adam kendi vatanına dönerken sana mı soracaktı aslan parçası
  • balkan multecisi türk oğlu türk bu vatanın evladıdır senden benden fazla hakkı var onların bu topraklarda. elin afgani arabi pakisiyle bir tutmayın
  • balkanlarda ki yaşayanlar ve buraya gelenler mülteci değildir . oralarda hala türkiye'ye anavatan gözüyle bakılmaktadır ,bunun en büyük kanıtı geçtiğimiz aylarda bulgaristan cumhurbaşkan'ı ile türk partisi başkan'ı arasında ki sürtüşmedir . (sizin vatanınız neresi) hatta şunu demek yanlış olmaz osmanlı imparatorluğu esas itibari ile bir balkan imparatorluğudur ve doğal olarak çoğu türk 120 yıl önce balkanlarda yaşamaktaydı yani balkan göçmenleri mülteci değil aksine bu vatanın öz be öz evlatlarıdır . bir diğer noktada ülkemizde şu an sayıları 1 milyonu bulan ve avrupa vatandaşlığı bulunan bulgaristan göçmenleri ısrarla ülkeden göç etmiyorsa sebebi sizi sevmeleri değil bu vatanın evlatları oldukları içindir.
  • özü türk olan kişilerle vatansız işgalcileri bir tutan fikrinize tüküreyim. balkan göçmenlerinin milli değerlerimizle hiçbir sorunu yoktur.

    milli değerlerimizle sorunu olan kürtçü ve arapçı tayfalar sonunuz yakın biliyorsunuz, ondan bu havlamalarınız.
  • asalet sahibidir. geldiği yerin medeniyetini yükseltir. ikinci sırada ise:
    (bkz: kafkas mültecisi)

    90'larda çok kosova arnavutu ve boşnak geldi. ve gayet de efendi adamlardı. kafkaslardan da bir miktar çeçen gelmişti, hatta millet çeçenleri vahşi falan bulur ancak bizim memlekette kadınlarımıza taşkınlıklarını falan görmedik. belki hayat görüşleri bizimki gibi olmasa da usul, racon bilen adamlardı gelenler. keza bir sürü afrikalı göçmen de geldi ve hepsi ekmeğinin peşinde. aslında 90'larda gelen afganlar ve pakistanlılar da gene fena adamlar değillerdi. çünkü kontrollü şekilde alınıyordu gelenler. ama bu heriflerin alayı ipini koparmış da gelmiş. ne oldukları belli değil.

    bu surisi, afganı, pakisi falan var ya... yabancı düşmanlığını çok fena arttıracak memlekette. ve bizim memlekette yabancı düşmanlığı olursa avrupa'dakilerden falan daha sert olur bizdeki yabancı düşmanlığı orası kesin.
  • ulan bok sen kimsin de türk oğlu türk balkan göçmenlerinin anavatanına gelişine mültecilik diyorsun? bayıldığınız padişahlarınızın zorla iskan ettirdiği, osmanlı dağıldıktan sonra kaderine terk edilmiş ve sayısız zulüm görmüş balkan göçmenlerine laf söylemeden git bir abdest al köpek.
hesabın var mı? giriş yap