hesabın var mı? giriş yap

  • bu rezilliği savunmak yerine sussalar, ileride çocukları kendilerinden utanmaz belki. konuşarak rezilliklerini kayıt altına alıyorlar.
    onur ve haysiyet bambaşka kavramlarmış her insanda olmayan...

    edit: imla

  • "kadınlar kendilerini güçsüz olana bir idol, güçlü olana bir eşya gibi sunarlar."

    cesare pavese

  • annem marketten gelince bir heyecanla poşetleri karıştırıyorum benlik bişey var mı diye. akranlarım çoluk çoçuğa karıştı.

  • yahu çık, bekar adamım, sanki size basmışım gibi ne yaygara yaptınız, altı üstü bir beğeni butonuna bastım de, bitsin gitsin, ne bu kıvırmaya çalışmalar yahu diye düşündürten yanıttır.

  • jüpiter'deki devasa büyük kırmızı leke nasıl hayranlık uyandırıyorsa satürn'de de aynı muazzamlıkta devasa bir altıgen bulunmaktadır.

    satürn'ün altıgenini ilk kez 1980 yılında voyager gözlemlemiştir. daha detaylı incelemesini 2004 yılında cassini yapmıştır ancak altıgenin gölgede olduğu satürn'ün kuzey kışında istenilen görüntüler elde edilememiştir. 2007 yılında ise satürn'ün altıgen şekli ayrıntıları ile görüntülenebilmiştir.

    devasa büyüklükteki altıgen satürn'ün kuzey kutbunda bulunmaktadır. altıgenin neden, nasıl oluştuğuna dair bu zamana kadar pek çok hipotez ortaya konmuştur. son yapılan çalışmalardan biri nature communications'da yayınlanmıştır. makaleye göre altıgen üstünde konumlanmış 7 farklı pus tabakası olduğu tespit edilmiştir. bu katmanların asetilen, propan, propin, diasetilen, benzen, bütan, pentan gibi hidrokarbonların farklı seviyelerde yoğunlaşmasıyla oluştuğu gözlenmiştir. her katman arasında ortalama 7-18 kilometre bulunmaktadır.

    satürn'de meydana gelen bu altıgen oluşumunun nedenlerine dair yapılan çalışmalardan bir diğer pnas'ta yayınlanmıştır. yapılan modellemeler altıgeni anlamamıza yardımcı olmuştur. modellemeye göre büyük jet akımlarının birleşip birbirini sıkıştırması sonucu girdap oluşturarak yer çekimi dalgalarının etkisi ile bu şekli aldığı yönünde değerlendirmelerde bulunmuşlardır.

    cassini'nin elde ettiği yüksek çözünürlüklü görüntü incelendiğinde altıgenin merkezinde büyük bir kasırga göze çarpmaktadır. merkezde bulunan kasırganın büyüklüğü dünya'da meydana gelen kasırgalardan 50 kat büyüktür. altıgenin içerisinde birçok küçük girdap da meydana gelmektedir. girdapların bir çoğu saat yönünün tersine dönmektedir. beyaz girdap ise altıgenin içerisinde bulunan ikinci en büyük girdaptır.

    cassini'nin görevi boyunca bizimle paylaştığı birbirinden farklı altıgen görüntüleri:
    bahar
    merkez girdap
    altıgen ve halkalar
    renkli altıgen

  • başlık: dünyanın en gerçekçi bilgileri

    @1- insanlar ağızları ve burunları kapalıyken konuşamazlar.

    @2- gözünüzü 10 saniye kapatırsanız, 10 saniye boyunca hiçbir şey göremezsiniz.

    @3- sıcak su soğuk suya göre daha sıcaktır.

    @5- kafanızı keserseniz ölürsünüz (evet her ikisini de)

    @6- eğer donunuzu indirmeden işemeye çalışırsanız donunuza işersiniz.

    @13- birinci doğru galiba beyler. diğerlerini de deneyeceğim.

  • gereksiz artistlenip tribe girenlerin yediği dayaklar ölüm kalım durumu olmadığı sürece içimi ferahlatıyor, itiraf ediyorum.*

  • patronu acun’un tertip ettiği engizisyon mahkemesi yargıçlarından biri! bütün kibir ve ahmaklığıyla gariban bir çocuğu binlerce insanın önünde küçük düşürme pahasına, bu pespaye tiyatroyu oynamakta beis görmemiştir.

    edit: tekrar edeyim: bir suçu varsa rahatsız olan şikayetçi olur. o da yasalar önünde kendini savunur, cezasını çeker! size mi düşüyor yargılamak! sizi ne ilgilendiriyor bir insanın yemek yapma becerisi dışındaki görüşleri, hayat tarzı, ideolojisi. siz kimsiniz arkadaş! yarın acun çıkın takla atın dese, takla mı atacaksınız reyting için! bu kadar mı aç ve çaresizsiniz! çoluk çocuğunuz var! ayıptır günahtır.