hesabın var mı? giriş yap

  • ilk olarak güney afrika'nın gauteng bölgesinde tespit edilen ve yalnızca birkaç hafta içerisinde delta varyantı gibi bir canavarı paramparça eden ürkütücü şey. (delta'ya karşı %500 seçilim avantajı var, inanılmaz.)

    hiç kimsenin beklemediği bir suş ve çoğu bilim adamı delta'nın açtığı rotadan ilerleyecek varyantlar beklerken, bütün dünyayı şoka uğrattı. geçirdiği çok fazla ve benzersiz mutasyonlar nedeniyle, 2019'da çin'de ortaya çıkan ata virüse en uzak olan varyant.

    bu kadar fazla mutasyonlara sahip olmasının ağırlıklı 2 olasılığı var:

    1- immunsüpresif (aids vs.) bir kişide kronik hastalığa neden oldu ve bağışıklık sistemi yetersiz kaldığı için yoğun bir şekilde mutasyon geçirme şansına erişti.

    2- ters zoonoz. insandan bir hayvana (olasılıkla bir maymun türü) ve sonrasında tekrar insana bulaştı.

    daha önce yüksek enfeksiyona maruz kalan ve kısmi aşılamanın olduğu bir popülasyonda bu kadar dehşetli şekilde yayılmasının en büyük açıklaması: çok yüksek derecede bağışıklık kaçışı.

    asıl vahim olan tarafı ise, muhtemelen delta'dan daha bulaşıcı görünüyor.

    aşıların oluşturduğu bağışıklığı çok sert vuracak ama ne kadar, şimdilik belirgin değil.

    en iyi ihtimalde, aşıların etkinliği bir miktar korunur ve hızını yavaşlatabilir. kötüde ise tamamen devre dışı kalması olası.

    her iki senaryoda da salgına reset atılır ve 2020 yılına geri dönüş yaparız. yalnız çok büyük bir farkla, bu artık o eski virüs değil.

    eğer virülansı aynı kalır ya da yükselirse, yalnızca 2020 yılına dönmekle kalmayız. geçtiğimiz 2 yılı mumla aratacak kadar korkunç potansiyelde bir varyant. bu kadar agresif bir türün, neler yapabileceğini hayal gücünüze bırakıyorum. dua edin de virülansı şansımıza düşmüş olsun.

    cuma günü piyasaların çöküşü ve petrolün düşüşü tesadüf değildi. bu diğer tüm varyantların toplamından daha fazla mutasyona sahip ve daha kötü-önemli bir seviyede.

    buradaki saçmalıklara kulak asmayın, çoğu neyin yaklaştığının farkında bile değil. tehlike çok büyük ve hızla geliyor.

    edit: dünya sağlık örgütü tarafından ismi omikron varyantı olarak belirlenmiştir.

  • adamlar en azından samimi ve bunu yasayla yazılı hale getirmişler.

    bizde de aynı cezalar ve suçlar, muameleler var, ama ne yazılı ne de aleni.

    odtü'de direnen gençler için bunlar ateist, bunlar terörist diyen ben miyim?

  • okudugum 5 sene boyunca bilkentli olmaktan en çok utandıgım andır=
    kanka- su hatun cok ii ya
    ben- hangisi abicim
    kanka-acık pembe gomlek giymiş sarı saçlı siyah taytı ve çizmesi var bak şurda
    ben- (bi sure baktıktan soora) sarı saçlı, acık pembe gomlek giymiş siyah taytı ve çizmesi olan kızlardan hangisi abicim?

  • vay anasını adam parayı bastırıp köşe yazısı yazmış, bir de diğer gazeteciler gibi poz vermiş. asrın ayılığı olabilir bu.

  • yapisi sasirtici bir sekilde ram-air kanopilere benzeyen atlayis tulumu. marka ve modeline gore kanat alani ve dizayni degismekle beraber hava gecirgenligi sifir olan (bkz: zp) kumastan yapilir ve ayni kanopiler gibi on kisminda ve gobegin hemen altinda hava almasi icin agizlar bulunur. kanatlarin ic kismi hucrelere bolunmustur, cikisinizi yaptiktan sonra dikey hizinizla beraber agizlardan hucrelere dolan hava tulumun kol ve bacak kanatlarini sisirir ve verimli bir kanat profili (bkz: airfoil) olusturmalarini saglar. bu sayede tulum daha fazla lift uretebilir.

  • dolma biberin doldurularak yenmesi gereken bi sebze olduğunu ilk kim düşündüyse higgs bozonunu bulmuş kadar büyük iş yapmış arkadaş! hayır onca zımbırtıyı bir araya getirip bi bitkinin içine tık ve lezzetli bi şey çıksın ortaya.

  • bunun kralı ettir. lakin günümüzde bu sorun ortadan kalkmıştır.

    artık diş arasına eften püften şeyler sıkışmaktadır.

  • " ama onların kültürü bu... " şeklinde savunanların da artık kabul etmeleri gereken durum.

    bir değil, iki değil, üç değil. tarih boyunca dünyaya sürekli salgın hastalık yaymışsın. üstelik bunu orta çağ'da kasıtlı bir şekilde gerçekleştirmiş, ipek yolunu veba hastalığını yayma niyetiyle kullanmışsın.

    2019'a gelmişsin bir gram akıllanmamışsın.
    " wuhan'da salgın başlayacak " diyen doktoru tehdit edip bunu haber yapan gazeteciyi hapse atmışsın ve hâlâ seni savunuyorlar!

    neymiş başka milletler de koyun, domuz falan yiyormuş!

    siz hiç türkiye'de bir koyunun diri diri kaynar suya atılıp daha sonra da derisinin canlı canlı yüzüldüğünü gördünüz mü?

    almanya'da domuzların odunlarla kafalarına vurulup can çekişirken ayaklarının kesildiği bir pazar var mı?

    bakın bu öyle çin'de üç beş kişinin yaptığı bir şey değil; pazar kuruyor adamlar pazar!

    her şeyi ama her şeyi yiyorlar. tamam ye, ne yersen ye ama bari sağlıklı koşullarda ye! bu da mı kültür?

    hangimiz kaldırımda satılan ve üzerinde sinekler uçuşan kırmızı etin kilosu 10 lira bile olsa alırız?

    bu adamlar sidikte yumurta haşlayıp yiyorlar!

    dünyaya asla saygısı olmayan, dünyanın en kibirli ülkesidir çin!

    sıçmışım komünizmine, emperyalizmine, sosyalizmine... ben size insanlık diyorum!

    " ülkemize gelip bize virüs bulaştırmayın " diyor çinliler.

    bu, tüm dünya ile alay etmektir.

    insanlar babalarını, annelerini, eşlerini, çocuklarını kaybediyorlar bu salgın hastalık yüzünden.

    tüm dünyada hayat durdu lan. şu hâlimize bakın.

    ve hâlâ çin'i savunabiliyorsunuz öyle mi?

    yazıklar olsun.

  • bu kişi tıbbi eğitim aldığı için yoğun bakımda hastaların oksijensiz kalınca öleceğini biliyor kabul edilmeli ve kasten adam öldürmekten yargılanmalı diye düşünüyorum. yaptığının açıklaması olamaz.

  • paranızı yerel para birimine türkiye'den çevirerek giderseniz daha iyi oranlar bulabilirsiniz. ayrıca bir çok yerde dolar da geçerli ama kredi kartına güvenmeyin fazla. ayrıca oranın güneşi buralara benzemez, güneş kremi falan kesinlikle alın yanınıza.

    vize'yi havalimanında halledebiliyorsunuz. turistik bölgede bile halk yeterince ingilizce bilmiyor ama yine de gündelik kısmı kotarırsınız. öyle müzeydi kalıntıydı beklemeyin, camış gibi yatıp içip denize girmelik bir yer. balık avlamayı seviyorsanız eğer muhteşem ötesi seçenekleriniz var. ayrıca dalmak için dünyadaki en güzel 5 yerden birisidir aynı zamanda.

    wikitravel sayfasına bakmadan zaten hiç bir uzak asya ülkesine gitmeyin. buradan planınızı yapın, orada internet de sıkıntılı olabiliyor zaman zaman.

  • o zamanlar rusyada emekli maaşları 150 dolarmış derlerdi insanlar nasıl geçiniyor diye hayret ederdim.
    artık etmiyorum...