• naylon çadırlarla korunan askerlerimiz için sonrasında kale gibi karakollar yapılmıştır.
  • bir tane adamın ağzından çıkan laflar yüzünden olmuş. 20 sene önce de o adam mı vardı? pkk'yı aklamak için garip garip tezler öne sunuluyor yine. özellikle akp ve rte karşıtlığı üzerinden güzel bir algı oluşturulmuş. tüm suç akp ve rte'de. sanki asker ve polisler kendi kendilerine şehit oluyor. pkk'ya yine tek bir laf yok. pkk cici, pkk güzel amk. her zaman söylüyorum. akp karşıtlığı ile pkk destekçiliği arasında çok ince bir çizgi var. olayların bu noktaya gelmesinden elbette akp'yi ve onların kürtçü politikalarını sorumlu tutuyoruz. ama bir de işin karşı tarafı var. orada da türk kanı akıtmaya yemin içmiş, hain orospu çocukları var. o yüzden pkk aklayıcılığı yapmak için akp karşıtlığını kullanmayı bırakın. zira çok komik oluyorsunuz. unutmadan videonun altındaki yorumlara da bir bakın. 1000 yıllık kardeşlerimiz olan kürtler yine güzel dileklerde bulunmuşlar türkler için.
  • şu haldeki karakollarda bu orosbu çocuklarıyla mücadele ediyoruz. daha fazla bişi deyip sevindirmeyeceğim bu orosbu çocuklarını.
  • teröristler gelmişler. etrafta video çekip mevzileri öğrenmişler. tüm askerlerin tek tek nerede olduğunu görmüşler. sonra da saldırmışlar.

    çatışmanın görüntüleri yok. gördüğümüz de çatışma değil. askerimizin mevzilerinden hiç ateş edilmiyor çünkü. gördüğümüz çatışmanın sonu.
  • bir karakola değil; üs bölgesine yapılan bir saldırıdır.bölgede pek çok kritik tepede, üs bölgesi bulunmaktadır.bu üs bölgeleri hakim noktalara kurulur ve yakınlardaki karakollar tarafından desteklenir.üs bölgeleri görüntülerde de görüldüğü üzere karakolların aksine çok daha derme çatma mevzilere sahiptir.bu nedenle de bu tip saldırılara çok açık durumdadırlar.genelde hakim noktalara kurulu olduğundan dolayı aslında çok daha iyi görüntü alırlar; ama maalesef burada teröristler çok rahat konumlanmışlar.

    biz bırakın üs bölgelerini güçlendirmeyi, daha karakollarımızı kalekol'a dönüştürememiş durumdayız.
  • bu yeni propoganda modeline pkkyı geçiren hangi emir oldu bilemiyorum. artık sadece dağlarda asker ile savaşıyoruz imajı mı veriyorlar kendilerince caba?
  • isabet oranları çok düşük gerçekten.askerimizin göçebe vari çadırlarda sınırı korumasıda iç burkar ve düşündürücü tipten.
  • (bkz: doguda asker olmak)

    oyle gencecik çocukların yaşamı üzerinden "milliyetçilik oynamaya", oy toplamak icin agzından kan akıtmaya benzemiyor o isler.

    tıpkı "orospu cocugu" dediginde bir halta merhem olamadigın gibi.

    gercek bu. al buna konus!

    ek:

    2006 yılında yazmışım şunları "doğuda asker olmak" başlığı altına birer entry aralıkla. 10 sene geçmiş aradan; hala değişen bir şey yok:

    "kuşkusuz, her tür otoritenin haklılaştırılmaya gereksinimi vardır. egemenlik altındakilerin egemen güçlerin sahip olduklarını iddia ettikleri otoriteye itaat etmeleri gerekir. peki, bir iktidar ya da fiziksel zorun “meşru” ya da “hukuk ötesi” olarak değerlendirilmesi nasıl olmaktadır? “devlet şiddeti”, “işçi sınıfı şiddeti” gibi verili bir eylemi kim öyle adlandırıyor? bu aşamada bir “çekirdek amaç” esas olur . gene de, aktör bunun meşruluğunu, tanık gayri meşruluğunu iddia eder . bir toplumda yer alan teröristlerle toplumun önderleri (otoriteleri) arasında paralellikler bulunmaktadır ve ikisi de kendi ideallerini dışarıdan benimsetmeye çalışan “dışarılıklar” (outsiders) sayılabilir. her ikisi de birbirinin eylemini barbarlıkla suçlar ve kendi eylemini kahramanca sayar" (riches 1989).

    iki genç geldi işyerine. nişanlılar, gözlerinin içi gülüyor genç kızın. oğlan biraz daha "dik durma" kaygısında. ama on dakika önce elime verdiği, çizgili kağıda yazılmış "beni anladınız allah ne muradınız varsa versin" notu var zihnimde. gülümsüyorum onun yaşına ve hissiyatına uymayan duruşuna bakarken. anlatıyorlar uzun uzun. daha konuya gelememişler de etrafı kolaçan ediyorlar gibi. birden genç kız - o gözlerinin içi gülen kız- buza çeviriyor bakışını: askere gidecek, düşünebiliyor musunuz diyor. ya başına bir şey gelirse? cevap yok! "ne düşnüyorsun bu konuda?" diye soruyorum. "ölür, kavuşamam! yılardır beklemişim, ölürse ölürüm..." diyor. gözleri japon çizgi filmlerindeki küçük kızlarınki gibi doluyor... ölmüş işte gene bir tanesi. rakama vurulup söylendiğinde o kadar sığ ki; hayal ölüyor be, yapılmak istenenler, uğruna hayat verilesi bir sarılış, bir gün bile sevgiliyle birlikte uyanılmadan kapanan bir defter... diğer yandan da ölüyor. dün vardı ekranda; bir pkk lı gencin ağlayan annesi. annenin düşüncesi, savunusu, hayatı, derdi...; sadece anneliği. en koşulsuz sevgi! yazık çocuklara.

    dedem söylermiş ölüm yatağında:
    çamdan sakız akıyor
    kız nişanlın bakıyor oy zalım nenni nenni
    o yana da dönder sar beni, bu yana da dönder sar beni
    sağ yanımda yarem var sol yana dönder beni!

    nişanlı bakıyor, nişan almış bir başkası bakıyor, hayatla ölüm arasında bir çocuk akıyor.
    şemdinlide bir asker tezkere aldığı gün vurulmuş helikopterde, aşağıda da! dönemeden yarin kolunda. yara sağı öldürmüş ya, ne yana dönsen ölüm o vakit, anneye kavuşamamanın korkusu içinde...
  • dün kemal kılıçdaroğlu'na yumurta atan beynini siktiklerim vardı hani.. izleyin yumurta beyinli insanlar izleyin!

    13 senedir oy verip başımızdan eksik ettirmediğiniz insanlar bakın ne hale getirmiş memleketi. valilere emirler verip askerin elini kolunu bağladığını, bu sebeple güçlenen teröristlerin başımıza nasıl bela olduklarını izleyin!

    burada şehd olan askerlerin daha kanları kurumamışken kızını everip, paşasını şahit yapan sultanlarınızı izleyin!

    hepinize yazıklar olsun!
  • gidip suriyede kendileri gibi olan yaratiklardan kacip turkiye'de ancak haince saldirilar duzenleyebilen bir baska yaratik grubunun cektigi video. anlasilan o ki karsilarindaki yaratiklarla ayni olduklarindan onlardan ogrenebildikleri tek sey video cekmek olmus.

    terorle mucadeleyi veya teror olaylarini a hukumetine veya b hukumetine yuklemeye gerek adamlarin istedikleri ve ortadogudaki durumda belli.surada yer alan belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. nisan ayinda yayinlanan belgeselde ypg'den suriye demokratik gucleri olarak bahsediliyor. sokaklar apo resimleri ve ellerinde cok gelismis silahlar bulunmakta ve emin olun o silahlar turkiye'ye giriyor. o silahlar yine koalisyon gucleri tarafindan saglaniyor.
hesabın var mı? giriş yap