hesabın var mı? giriş yap

  • los angeles'ta bir itfaiye ekibinin aksaminin nasil gectigini haber yapmak uzere kameramaniyla cekime gelen hanim kizimizin gelen bir yardim cagrisina ekiple birlikte katilmasi, bulastigi canliyi dakikalar icerisinde zombiden bozma isirganlara ceviren fantastik bir bir kuduz virusu turevinin kol gezdigi bir apartmana farkinda olmadan girmesi ve devlet guclerinin de durum kontrol altina alinana kadar binayi karantinaya almasi uzerine ekiple birlikte kapana kisilmalari hikayesini gercek zamanli olarak kameramanin objektifinden anlatan, klastrofobik ve bol salyali gerilim filmi... bozmasi.

  • kişi başına yaklaşık 90 tl yapar. 5 kişilik bir ailenin yıllık 450 tl ödemesi demektir. bir yıllık lig tv için pahalı diyerek almaktan vazgeçen kişi, bu diyanet payını ödemiyor olsaydı evinde 1 yıl lig tv izleyebilirdi.

    90 tl verdiğime değiyor mu diye bir fiyat/performans değerlendirmesi yaparsanız; her hafta 1 kez cuma'ya yılda iki kez de bayram namazına gitseniz 54 namaz yapar. bu da namaz başına 1.75 tl falan eder. eğer vakit namazlarına da camiye gidiyorsanız namaz başına maliyetiniz 10 kuruşun bile altına iner ki bu devirde bu fiyata bulunmaz bence.

    vakit namazlarına gitmiyorsanız biraz pahalı bi hizmet oluyor. (bkz: kombine boşa gitmesin diye maça gitmek)

    (bkz: donanımhaber sıcak fırsatlar)

  • bence en güzel şöyle çözülür:

    makini: avuçiçine alınabilenler ve daha küçükleri.

    makine: avuçiçine sığmayacak kadar olan ama bir insanın kaldırabileceği ağırlıkta (20 kilodan hafif) olanlar

    makina: 20 kilo ya da daha ağır olan ama bir tondan hafif olanlar

    makino: 1 ton ve üstü ağırlıktakiler.

    makina mı makine mi

  • protesto eden kişinin “ufak tefek sabıkası olanları da işe almıyorlar.” beyanıyla ekrem imamoğlu’nun ne kadar doğru bir iş yaptığını tescil ettiği eylem.