hesabın var mı? giriş yap

  • 11 yaşında ölen kardeşin mezarını uzun süre sonra ziyaret edip, mezarın üzerindeki defne ağacının* ne kadar büyüdüğünü fark etmek.. dönüş yolu boyunca babayla tek kelime konuşamamak.. yol boyunca repeate alınmış halde sadece tek bir cümleyi tekrarlayıp duran iç sesi susturamamak; " aman da aman büyümüş de kocaman defne ağacı olmuş aslan kardeşim"..
    takip eden günlerde aynanın önündeki defne yaprağını arada bir koklayıp, okşamak..
    çok daha sonra aynı yapraktan babanın cüzdanında bulmak..

  • yerler ıslaktır. hava soğuktur. üstün incedir. satılan yiyecekler de bok gibidir. yani her şey boktur.

  • "ey iman edenler! ... birbirinizin ayıplarını araştırmayın. birbirinizin arkasından gıybet etmeyin. sizden biriniz ölü kardeşinin etini yemeyi ister mi? işte bakın bundan tiksindiniz... " (hucurat, 12)

    benim gibi adama bile ayet yazdırdınız. bravo.

  • bazı gerçekleri ortaya çıkarmış kızlardır. "a, ne tatlı yaşlı amca. eski istanbullu" diye yer verdiğiniz adam bu resimdekilerden biri olabilir. sorsan "biz beyoğlu'nda takım elbisesiz gezmezdik" diyecek.

  • korku kurbağası ve tüylü kurbağa olarak da isimlendirilen bu kurbağa türünün diğer ismi ise wolverine kurbağasıdır. şu fotoğrafta da göreceğiniz üzere kurbağamızdaki kılların ve wolverinin saç ve favorilerinin ne kadar benzediği aşikardır. belki de wolverine bu arkadaştan esinlenmiştir.

    neyse şakayı bir kenara bırakarak konuya başlayalım; genel olarak orta afrika'da yaşayan bu arkadaşın dişileri 8-11 cm iken erkekleri yaklaşık 10-13 cm civarındadır. asıl wolverine benzeme amacı ise bir tehlike anında ellerinden pençeler çıkarmasıdır. hemen aklınıza ne var kedilerde pençe çıkarıyor diyebilirsiniz.

    fakat bu arkadaş bu pençeler parmak kemiklerini kırarak ortaya çıkarıyor. harvard üniversitesi karşılaştırmalı zooloji müzesi'ndeki david blackburn ve meslektaşları , korkunç davranışın bir savunma mekanizması olduğunu düşünüyor.

    diğer bazı türlerin bazı bölgelerinde keratin veya kemik çıkıntıları bulunurken(bunun gibi) bu arkadaş wolverine özenerek ayak parmağının kemiklerini kasıtlı olarak kırarak, deriden çıkartıyor. bu işlemi bir kas sel bir bağlantı tarafından yapıldığı düşünülüyor. kemiği tutan kas kasılıyor ve kemiğin uç kısmında bulunan başka bir kemik yapısından ayrıldığını görüyoruz.**

    bu çıkan yapı tam anlamıyla bir kedinin pençesi gibi görünebilir, ancak kırma ve kesme mekanizması çok farklı ve benzersizdir ayrıca pençelerdeki gibi koruyucu bir keratin yapıya sahip değildir. işin ilginç yanı kırılan yapının geriye çekilme mekanizması tam olarak bilinmemektedir.

    kaynak

  • yeni çıkan çiftlere salça olunup yanlarında takılınmaz. selam verip, bir bahane bulunup kaçılır. rahat bırakılır.

  • --- spoiler ---

    olay nedeniyle hastanedeki işlemleri yarım kalan ve hastalarını tedavi ettiremeyen hasta yakınları yaşanan duruma tepki gösterdi.
    --- spoiler ---

    alacan bunları iceri.

    al sana acil, al sana virus diye salacan hastanenin koridorlarina.

    a.ina kodumun cahilleri.