• batman:the animated series in tutulmasından sonra yine aynı atmosferi taşıyan fakat gelecekte geçen şahsen batmanin kostumunu begenmedigim yeni nesil batman çizgi dizi ve filmi
  • cizgilerinden cok konusuyla one cikan bir bucuk saatlik batman cizgi sinemasi. ayrica seslendirmeler de kaliteli bir kadro* tarafindan yapilmi$tir. the crystal method'lu saglam elektronik tadli soundtrack'ini de unutmamak lazimdir.
  • daha cok ogrencisi uzerine kuruludur. bu batmanda ataturkun ben sporcunun zeki cevik ve ahlaklisini severim benefitlerine tamamen sahiptir. bayagi hizlidir bir de hackerlik vardir bu cizgi dizide. malum future.
  • tam olarak 71 dakika suren bu animasyon filmde bildigimiz batman(yani bruce wayne) ya$li bir adamdir ve mentor mentor takilmaktadir. 17 ya$indaki yeni nesil batman ise sokaklardan babasinin intikamini almak pe$inde bir delikanlidir. batman kostumu ise geli$mi$ teknolojik eklentilerle ucmaya, uzaktan dinlemeye, akliniza gelecek turlu turlu james bond ivir zivirina sahiptir. bugunlerde cine5'te $ifresiz yayinlanan yeni nesil batman'le orjinal batman cizgi serisi arasinda gecen olaylara toplu bir cevaptir bu uzun metrajli cizgi film.
  • turkiye'de, bu saatlerde yayinlaniyor dizisi cine5'te. fakat taytli erkeklerden hoslanmadigimdan izlemiyorum pek.
  • cine 5 te tesadufen rastlayip, simdiye kadar izledigim batman filmlerinden daha cok sevdigim cizgi dizi...
    maalesef eldeki 5, 6 bolum surekli tekrarlandigi icin kabak tadi vermistir.
    bruce waynein yaslanmis ama karizmadan odun vermemis haline de tanik olabiliyoruz sayesinde...

    (bkz: batman of the future)
  • return of the joker isimli 71 dakikalık filmi gayet güzeldir. seyredilesidir. ancak genel gotham ve batman atmosferini taşımamaktadır.
  • bölüm isimleri;
    sezon 1
    1: rebirth (1)
    2: rebirth (2)
    3: black out
    4: golem
    5: meltdown
    6: heroes
    7: shriek
    8: dead man's hand
    9: the winning edge
    10: spellbound
    11: disappearing inque
    12: a touch of curaré
    13: ascension

    sezon 2
    14: splicers
    15: earth mover
    16: joyride
    17: lost soul
    18: hidden agenda
    19: bloodsport
    20: once burned
    21: hooked up
    22: rats!
    23: mind games
    24: revenant
    25: babel
    26: terry's friend dates a robot
    27: eyewitness
    28: final cut
    29: the last resort
    30: armory
    31: sneak peek
    32: the eggbaby
    33: zeta
    34: plague
    35: april moon
    36: sentries of the last cosmos
    37: payback
    38: where's terry?
    39: ace in the hole

    sezon 3
    40: king's ransom
    41: untouchable
    42: inqueling
    43: big time
    44: out of the past
    45: speak no evil
    46: the call (1)
    47: the call (2)
    48: betrayal
    49: curse of kobra (1)
    50: curse of kobra (2)
    51: countdown
    52: unmasked
  • eger ki bir gun film haline getirilecek olursa bu seri, bruce wayne'i oynayacak kisi hepimizin yakindan tanidigi ozhan canaydin olacaktir kuskusuz.
    http://tinyurl.com/6p4fgo
    http://tinyurl.com/5ow9h3
  • bruce wayne i yaşlanmış ama hala olaylara hakim görmek için izlenebilen çizgi film. ancak çizgi roman alemiyle tutarlılığı biraz şüphli durumda, gerçi anladığım kadarıyla dc aleminin kendisi kendi içinde pek tutarlı değil ama.

    --- spoiler ---

    çok uzman olmayan şahsım tarafından farkedilen en önemli fark barbara gordon un sakat kalmamış olması şu an babasının yerini dolduruyor olması. dolayısıyla kendisi oracle rolüne girmemiş. ama bu fark çizgi filmlerden de geliyor olabilir.

    diğer önemli farkta joker ve robin ilişkisini ve batman ın neden yardımcılarına karşı bu kadar korumacı olduğuna dair hikaye. burada öğrendiğimize göre joker zamanın robin i olan tim drake i kaçırmış ve beynine bir operasyon yaparak onu küçük - ve hiç sevimli olmayan - bir jokerciğe dönüştürmüş. ama delirmiş haliyle bile tim batman değil joker i öldürmeyi başarmış. tabi bundan sonra olaylar gelişiyor.

    dc evrenindeyse ikinci robin jason todd joker tarafından vurularak öldürülüyordu. ve onu yerine de olaylardan sonra 3. robin tim drake geliyordu.

    tabi batman ın çok karanlık bir çizgi roman olması çizgi filme çevirilirken değişmesini kaçınılmaz kılıyor. batgirl olarak belkemiğinden vurulan barbara gordon veya jason ölünce dengesizleşen ve pervazsızlaşan bir batman çocuk işi sayılmaz.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap