aynı isimde "beef" başlığı da var
  • minari'nin yıldızı steven yeun'un yer aldığı 10 bölümlük, 30 dakikalık dramedy dizisi. a24 projesi, netflix'te de yayınlanacak.

    --- spoiler ---

    wong and yeun (through his universal remote banner) are executive producers. the creator-writer-showrunner, lee sung jin, is co-executive producer on dave and he is producing the alex russell black list script lurker and developed omniverse, a pilot for showtime with kanye west, jaden smith and scooter braun. past credits include the fx pilot singularity, amazon’s undone, netflix’s tuca & bertie and hbo’s silicon valley.

    --- spoiler ---
  • bölüm sonlarını 90'lardan sağlam müzik parçalarıyla bitiren dizi.

    https://www.imdb.com/…/tt14403178/?ref_=tt_mv_close
  • 6 bölümlük iyi bir mini dizi olabilecekken, konuyu uzattıkça uzattığı için vasatı aşamayan dizi. eleştirmen puanları inclusiveness'tan dolayı yine +10 avansla başlamış; tanıtımlar baştan sona yanıltıcı. sadece ilk iki bölümle son iki bölümü izleseniz yeterli.
  • an itibariyle ilk uc bolumunu izledigim on numara bes yildiz 2023 yapimi netflix dizisi.

    sezon tamamen izlenince bu entari editlenecektir.
  • a24 büyüdükçe ana akıma kaymaya başladı. ama dizilerini/filmlerini hala öyle bir paketliyor ki izleyiciye "farklı" bir şey izleyeceğini satabiliyor.

    karakterlerinin kötülüklerinin ve kusurlarının nedenlerine net şekilde yanıt verip izleyiciden anlayış ve empati sömürmeye çalışan bir dizi. tüm uzakdoğu var, hatta doğu kültürü üzerine laflar da var ancak doğuya yönelik tek bir şey yok.

    neyse

    finalinde de açık açık belirttikleri gibi dizinin tamamı catch 22 paradoksu üzerine inşa edilmiş. dizide bundan başka tek bir şey yok. ne biliyim bir sınıf eleştirisi, kültürel bi eleştiri falan bekliyorsunuz. ha tabi bunlar yetmezmiş gibi dizinin geriliminden sizi oldukça dışarı iten vıcık vıcık bir duygusallık var.

    vasat altı, zaman kaybı.
  • kahramanları çok asabi bir netflix komedi dizisi.
    işleri kötü giden ve taksitle aldığı elektronik eşyayı iade ederek harçlığı doğrultmaya çalışan bir müteahhit (steven yeun) ve uysal bir kocası olan bir iş kadını (ali wong) arasındaki gerilim üzerine kurulu bir senaryosu var. müteahhit evini paylaştığı umursamaz, kripto ve oyun müptelası kardeşiyle de sorunlu ve bu da senaryoya farklı bir boyut ve derinlik katıyor.
    basit görünen ancak izleyiciyi hassas yerinden yakalayan senaryosunu ve akışını sevdim. sayısız film ve diziyi yarıda ya da hemen başında bıraktığım bugünlerde iyi geldi.
  • muazzam ötesi bir dizi. ilişkilerle, yalnızlıkla, yaşamla ilgili aşırı gerçekçi ve derinlikli yaklaşımı, oyunculukları, hikayesi, komedisi, mekanları ve ince anlatımıyla... bayıldım, perfect!!
  • zengininden fakirine bütün karakterlerin loser olduğu asabiyet dolu harika bir komedi dizisi.

    seyir zevki olarak bir başka netflix dizisi olan the end of the fucking world ile kapışabilecek kadar başarılı.
  • olm bu ne!!?
    bana bunlarla gelin işte*
    netflix çöplüğünde bir elmas..

    bu nasıl bir olay örgüsü, bu nasıl bir senaryo?
    muhteşem yahu!

    tüm duygulara hitap ediyor. hüzünlü, komik, trajik, duygusal, seksi, öfkeli, ağlatan… var oğlu var…

    bölümler kısa. leblebi gibi gidiyor. zaten mini dizi. normalde 60 dk civarı oluyor diziler bu 30-40 dk.
    10 bölümü bitirdiğinizde 5 bölüm süresi kadar zaman alıyor yaklaşık.

    imdb (8,4) puanını sonuna kadar hak ediyor.

    konusunu ise anlatmak çok zor.
    bir otoparkta iki kişi zıtlaşır ve olaylar bambaşka boyutlara ulaşır (karma).

    izleyin, izlettirin…

    isaac olm adamımsın benim…
  • bölüm sonu şarkıları nostalji yaptırdı. şarkı bitmeden bir sonraki bölüme asla geçemiyoruz
    1. bölüm sonu the reason hoobastank link
    bu şarkıyla ileriki bölümlerde bir aşk geleceğini belli ettiler.
    2. bölüm sonu cornflake girl tori amos link
    sürekli pozitif olmanın öğrenilmiş kalıplarına isyan eden bir kadın ve bir erkeğin çevresinde gelişen komik olaylar. jenga oynarken dikili kuleden blok blok parça eksiltirken yaşanan gerilime benzer bir gerilimi de var, her an kurulu düzen (iş, aile, sosyal çevre...) yıkılacak gibi ama bir yandan da yıkılsa bir rahatlama da olacak gibi. hem sıkı sıkı tutunup hem de bazen delirsek de bir tekme atsak şu kuleye ne olur ki sorusu. çok yeni sorular değil ama en nihayetinde bir komedi dizisi çok da derinlik aramaya gerek yok.
    ali wong da karakterine çok uymuş
    (bkz: #151179167)
hesabın var mı? giriş yap