• kerameti kayın-pederinden menkul zatı övmek isteyenlerin bu ara sıkça kullandığı cümle!

    ak yalakalar da biliyor "damat" olmasa bu kadar yıllık tecrübesi ile banka şubesinde müdür olamayacak adamın basamakları bu denli hızlı çıkamayacağını, ancak bugün başbakanlık düşük ihtimal de olsa ileride ne olacağı belli olmayacağından yağlamak istiyorlar.

    istiyorlar istemesine de yağlamak için bile malzemeleri yok. cv'de abd ünviersitesini görünce ballandıra ballandıra anlatıyorlar!
    ne de olsa kıbleleri abd!

    neyse konumuza dönelim
    ***

    neymiş bu çok iyi eğitim diye bi bakayım dedim.
    lisans: istanbul üniversitesi ingilizce işletme bölümü
    mba: new york pace üniversitesi'nde finans
    link
    (doktora yaptığını söyleyenler var. ama zat-ı şahaneleri tbmm sitesine bilgilerini vermediğinden teyit edemiyoruz.)

    istanbul üniversitesi ingilizce işletme bölümü alanında türkiye'de ilk 10'a girecek bir bölüm.
    ama kesinlikle ilk 3 değil.

    ny pace university ne menem bir şeydir diye araştırdım.
    sıralamada yerini zorlanarak buldum.
    abd üniversiteleri sıralamasında 180. sırada (180. sırayı 5 üniversite ile birlikte paylaşıyor.)
    sıralamaya alınan üniversite sayısı
    (bkz: legen wait for it dary)
    199 (199. sırada 5 üniversite var.)
    link

    türkiye'de ilk 100 üniversite sondan 20. üniversiteyi kıyaslama için örnek olarak vermeyeyim de sonra hakaretten içeri atmasınlar.
    ama anladınız siz ne olduğunu.
    ***
    bu mu lan?
    bunun için mi bu kadar yalıyorsunuz?
    sanki akp için eğitim çok önemliymiş gibi...
    sanki üç gün öncesine kadar "hoca" denilen adam şutlanmamış gibi...
    pelikan bildirisinde "okumuş" olanlarla ince ince daşak geçilmemiş gibi...

    ***
    bunlar da örnekler
    tabi ki abdulkadir selvi maraş dondurmasına muamele eder gibi yazılarıyla ön planda.

    "parlak bir eğitime sahip..."
    link

    çok iyi bir eğitiminin olması...
    link

    ahmet hakan geri durur mu?
    (bkz: dayak)
    link

    edit: @cerebral pussyfication mesajla uyardı. doktorasını kadir has üniversitesi'nde yapmış.
    tezinin linkini verdiği entry'si (bkz: #60030729).

    debe editi:
    arkadaşlarlar mesajla iletmiş hassas bir konu
    (bkz: #60468430)
  • inanın; eğitimli, genç ve türkiye cumhuriyeti'ne bağlı herkesin ideolojisine bakmaksızın yönetimde olmasını isterim,

    ancak damat olmaz aga. olmaz.

    bu siyasi açıdan da çok çirkin bir şey.
  • çok iyi eğitim öyle mi? bakın size bir örnek vereyim; bu ülkede prof. dr. gazi yaşargil hastane kurmak istedi ama içine edilesi bürokrasi yüzünden kuramadı. gazi yaşargil kim diyen olursa küçük bir araştırma yapıp kim olduğunu görebilir. dünyanın saygı duyduğu bir ilim adamı hastane açamıyor, ama gazi yaşargil tek eliyle beyin ameliyatı yaparken portakal ağacında vitamin olan biri bu makama eğitimi ile geliyor hemi? midem bulanıyor.
  • yine de (bkz: bilal erdoğan) kadar iyi bir eğitim almamıştır.

    bıbıcmm kartal anadolu imam hatip lisesi'ni bitirdikten sonra harvard üniversitesi'ne devam etmiştir. daha sonra yine harvard üniversitesin'de kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır.

    (bkz: ailenin akıl küpü)
    (bkz: bilal erdoğan'ın başbakan olması)
  • bilal de harward mezunu. ama disari cikip kafaya oksijeni cekince isler degisiyor.
  • akboklar dikkatli olun, eğitimin devlet kademesi için önemini överken eğitimsiz birini sinirlendirebilirsiniz.
  • kral* çıplak" yazıları başlamış. bizim de çorbada tuzumuz bulunsun madem.

    şimdinin enerji bakanı, geleceğin olası başbakanı berat albayrak'ın master'ını tamamladığı apartman üniversitesinin kalibresi ve ranking'leri hakkında çok yazılıp çizilmiş. isteyen şu enrty'lere bakabilir: (bkz: #56435381) (bkz: #60474051)

    zengin çocukların paralarını mba programları ile hüpleterek çarkını döndüren zibilyon tane amerikan üniversitesinden birine kabul almak için, cebinizde 70 bin dolar para ve herhangi bir yerden alınmış 4 senelik lisans diploması olması yeterli. bu üniversitelerin amerika'ya ne faydası olduğunu irdeleyen güzel bir wsj makalesini şurada bulabilirsiniz.

    ben daha çok berat albayrak'ın doktora eğitimi üzerine iki kelam edeceğim. albayrak'ın doktorasını nerede yaptığı uzun süre gizemini korumuş bir konu. wikipedia dahil her kaynakta şu kopyala-yapıştır bilgi mevcut:
    "doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı."

    öte yandan internette doktoranın tamamlandığı üniversitenin ismine ulaşmak hiç de kolay değil. aşağıda üniversitenin isminin bir türlü veril(e)mediği farklı spektrumdan pek çok haber kaynağı listeledim.
    http://www.aljazeera.com.tr/…/portre-berat-albayrak
    http://t24.com.tr/…-calik-holdingin-ceosuydu,317827
    http://www.yeniakit.com.tr/…-tas-dussun-109175.html (tezini okuduğunu iddia eden bir köşe yazarı var ama üniversitesinin ismini söylemekten imtina ediyor.)
    http://www.biyografi.info/kisi/berat-albayrak
    http://www.sabah.com.tr/…eni-turkiyeden-vazgecmeyin (amerikaya doktora için değil tezsiz mba programı için gidiyor. burada eski ceo'su olduğu gazete bile manidar bir hata yapmış.)
    http://www.haberler.com/…um-noktasi-7308600-haberi/ (yine amerika'ya doktora yapmaya gitti denilerek doktoranın amerika'da tamamlandığı gibi bir intiba oluşturuluyor ama tabi yine üniversite ismi yok.)
    http://www.milliyet.com.tr/…kimdir--gundem-2152695/
    http://sosyal.hurriyet.com.tr/…i-olmasaydi_40052881 (gizli yandaş ahmet hakan bile berat'ın amerika'da doktora yaptığına inanmış ya da okuyucuyu inandırmak istemiş.)

    yazının bu noktasında durun ve siz de şansınızı bir deneyin derim. bakalım doktora yaptığı üniversite bilgisine rahatlıkla ulaşabilecek misiniz?

    birkaç ay önce ekşi'de azimli bir yazar* albayrak'ın doktorasını 2011 yılında kadir has universitesi'nde prof. dr. erişah arıcan danısmanlığında tamamladığını bulmuş ve mevzubahis entry'de (bkz: #60030729) aşağıda linkini verdiğim tezi paylaşmıştı.
    berat albayrak'ın tezi

    prof. dr. erişah arıcan şu an marmara üniversitesi bankacılık ve sigortacılık yüksekokulu müdürü olarak akademik hayatına devam ediyor. kadir has üniversitesi ile artık resmi bağı kalmamış gibi görünüyor. (ya da kadir has üniversitesi'nin web sitesinde bu bilgi mevcut değil diyeyim.)

    ben de akademisyenim fakat kendi çalışma alanım sosyal bilimler değil. bu nedenle tezin içeriği konusunda ahkam kesmem doğru olmayacaktır. yalnız biraz inceleyerek edindiğim izlenim; iyi bir akademik dil kullanıldığı, format ile ilgili kurallara dikkat edildiği yönünde. formatta fark ettiğim tek ciddi problem, zaten kaynakçada yer alan referansların bir de footnote olarak her sayfaya eklenmiş olması.

    bunun yanında sosyal bilimler enstitülerinden çıkan tezlerde empirical çalışmaların ihtiyaç duyduğu kadar istatistiğe (dolayısıyla matematiğe) rastlanması doğaldır. fakat sosyal bilim vakalarını matematiksel modeller ile açıklamaya çalışanlar, genelde mühendis ve matematikçiler olur (en popüler örneği oyun kuramı ve john nash). berat albayrak'ın tezi, sosyal bilimler enstitüsünden çıkan bir doktora tezinde pek rastlamayacağınız miktarda matematiksel modelleme içeriyor. (ozellikle bakınız: section 4.2)

    bir düşünün; 2007 yılında aktif büyüklüğü 2 milyar dolar olan çalık holding'in genel müdürü oluyorsunuz ve 2013 yılına kadar bu dev holdingin ceo'luğunu sürdürüyorsunuz. bu süre zarfında appendix hariç 228 sayfalık doktora tezinizi tamamlayarak aradan doktorayı da çıkartıyorsunuz. işte ben buna başarı derim!

    bir diğer ilginç nokta ise şu. 5 yıl önce doktorayı tamamlayıp google scholar'da arama sonucu olarak conference proceedings dahi çıkmayan boş bir sayfanın sahibi olmak öyle kolay iş değil. amerika'da doktora yapsanız (ki doktora programlarına ver parayı al diplomayı üniversitelerinde pek rastlayamazsınız.) en azından doktora tezinizin proquest sayfası arama sonuçlarında gelir. bildiğim kadarıyla türkiye'de doktora tezini proquest'e yükleme zorunluluğu getiren bir üniversite olmadığı için sonuçlarda haliyle doktora tezi bile çıkmıyor. cv'sinde "akademisyen, marmara üniversitesi'nde dersler veriyor" yazan albayrak için, tarifi imkansız bir "boşluk" olsa gerek.
    [google scholar tespitini benden çok önce yapmış olan cerebral pussyfication'a teşekkür. (bkz: #56371775)]

    özetle; berat albayrak'a çok iyi eğitim almış diye methiyeler döşeyen köşe yazarları, o eğitimi çok iyi yapan öğelerin ne olduğunu -pek sanmıyorum ama- umarım sonraki yazılarında bize anlatırlar.
  • valla arkadaş listeme şöyle bir göz atıyorum, berat albayrak'tan çok daha iyi bir eğitime sahip gözüme çarpan onlarca kişi var. evet hiçbiri bakan değil.

    damat olmasa bakan olamazdı, çok net. eğitimi çok iyi, şöyle yetenekli, böyle okumuş diye parlatmaya çalışmayın boşuna.
  • zaten herşeyi kendisi bildiği için sadece itaat isteyen "uslu" insanların ülkesinde önemsiz bir ayrıntıdır, eğitim.
  • çok iyi olan eğitimi ile başbakanlık şansı olmayandır.
    bize anaokulu terk başbakan yakışır.
    (bkz: düşük profil)
hesabın var mı? giriş yap