• 2017 nisan sonunda gösterime (usa) girecek teresa palmer'ın başrolünde olduğu bir gerilim filmi.
    yönetmeni: (bkz: cate shortland)
    hayatında yeni bir başlangıca ihtiyaç duyan clare için berlin bulunmaz bir fırsattır. dünyada gece hayatının en yoğun yaşandığı şehirlerden olan berlin, clare için hem geçmişe çekilen süngeri hem de eğlenceli bir kaçamağı temsil etmektedir. her turist gibi clare de yalnız geldiği bu şehirde bohem günler geçirir, bir gence aşık olur ve onunla birlikte evine gitmekten çekinmez.

    trailer

    izleme sonrası edit:
    uzak durun... 01:18:02 deyim ve daral geldi. 30 dk daha izleyeceğim bitirmek için!!
    normalde 45 dk lık süresi olmalıydı.. derinlemesine hiç bir şey yok!

    --- spoiler ---

    o apartman dairesinden; aklı olan ilk gün kaçabilirdi...
    --- spoiler ---
  • sırf künyesinde gerilim yazıyor diye izledim ve sonuç hüsran. ilk 35-40 dakika sürüklüyor bir şekilde ve merak uyandırıyor ama sonrası geçmek bilmedi be kardeşim. rezalet ötesi basit bir son da cabası oldu. izlemeyin, izlettirmeyin. çok klişe olacak ama gerçekten vaktinize yazık.
  • en büyük korkularımdan biri kapalı yerden çıkamamak olduğundan beni etkilemiş filmdir, bir "baracuda" ya da "gizli oda" olmasa da. adamın pencereleri tahtayla kapaması sırasında sıkıntım zirve yaptı
  • bu kadar beğenmeyen insana rağmen -kısmen de olsa- beğenerek ve keyif alarak izlediğim film. prömiyerini sundance film festivali’nde gerçekleştiren film, seks ve şiddetin hayatın gerçeklerinden olduğu vurgusuyla yola çıkıp, farklı olmaya çalışan ama sonuç itibariyle çok da fazla fark yaratamayan üstüne üstlük uzun süresi ve yavaş geçen sekansları ile zaman zaman seyirciyi sıkıyor. festival filmi olmasından ötürü de filmin başından sonuna kadar gereksiz bir şekilde de sanat kaygısı gözümüze çarpıyor.
  • farklı olmaya çalışıp bir gram fark yaratamayan üstüne üstlük uzun süresi ve yavaş geçen sekansları ile seyirciyi bıktırıyor. gereksiz bir şekilde de sanat kaygısı gözümüze çarpıyor. alıkonulma gibi basit bir hikayenin içine sanatlı bir anlatım eklemek isterseniz elinizde patlar elbette. neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak.

    not: üstteki entryden aşırma yoktur, benzerliğe şaşırdım.

    http://www.turkcealtyazi.org/…/berlin-syndrome.html
  • klasik festival filmlerindir. meraklılarının hoşuna gidecektir.
  • sevmediklerinize tavsiye edebileceğiniz türden bi film.

    öyle ki,

    flashtv'de yayınlanan bir filmi izlemiş olmayı tercih etmek durumunda kalacaksınız.

    puanım 3,9
  • her kadının izlemesi gereken film. hatta tinder hesabı açmadan önce izlemeyi zorunlu kılan bir yasa çıkarılmalı.
  • teresa hatrına izlediğim film. 120 dklık türk dizilerine benzemiş.4/10
  • süresi uzun olsa da gayet izlenebilir bi film. öyle aman aman germiyor ama bekleneni veriyor bence.

    --- spoiler ---

    asıl olayın başlamasına kadar geçen sürede fotoğraf çekmek için sırt çantası ile atlayıp almanya'ya gelen kızın köyünden yeni çıkmış fadime gibi utangaç pozlar vermesine anlam veremedim açıkçası.

    bir de adam neden bunu yapıyodu? sebebi neydi? öğrencisinin dahi ulaşabildiği evde bu tip işler yapmanın cesaretini nerden buluyodu? cevapsız sorular...

    aslında ben olayın stockholm sendromuna bağlanmasını bekledim nedense. hep böyle hastalıklı şeyleri sevmişimdir aslında. bi sonraki kurban için beraber hazırlık yapsalardı, araya kıskançlıklar girseydi mesela daha ilginç olabilirdi.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap