• şampiyon olmasıyla ortaya çıkan durum. şampiyonluğunun hiç gündemde olmaması ve ilginin zayıf olması bunu kanıtlıyor. londra'daki arkadaşıma 2 saat beşiktaş'ı tanıtmak zorunda kaldım.
  • dolaylı olarak doğru. fenerbahçe ve galatasaray başarısız olduğu için izlenmiyor ve ratingler düşüyor. e fenerbahçe ve galatasaray başarısız olduğu için beşiktaş şampiyon oluyor. ülkenin yarısının fenerbahçe ya da galatasaraylı olduğu düşünülünce, doğru yani.
  • evet kayırılmaya o kadar alışmışsınız ki, sürekli para ile güç ile karşı tarafı korkutup bizi desteklemezseniz sizden bişey almayız der gibi ayak yapıyorsunuz da.

    o ayaklar eskidi kardeş, beşiktaş'ı izlemeye devam edeceksiniz...
  • bu beşiktaş ligin reytingini düşürdü geyiklerinin türkçe'sini ben size buraya yazayım isterseniz.

    "biz bileğimizin hakkıyla ve oynayarak bunları yenip, geçip şampiyon olamıyoruz, bu yüzden ligi izleyesimiz gelmiyor. en iyisi mi, gelecek sene siz abilerimiz bunları sahada biçin, masa başında kesin, biz de ligi izleyelim size reyting kasalım."

    işte siz bu kadarsınız. elinizden gelen de bu kadar. şerefiniz de bu kadar. ama yok öyle yağlı ekmek. o azizin şike günleri, himmetle ayağa kalkma günleri geçti koçum. bundan sonra bu ligde şerefiyle oynayıp, hakkıyla kazananlar olacak siz de mal mal onları izlemekle yetineceksiniz. ha pardon izlememekle yani. reytingler düşüyordu demi? *
  • güzel ve göze hitap eden futbol yerine orospu kavgası izlemeyi seven bir ülke için doğru önerme... beşiktaşlı olarak katılıyorum... londra'daki arkadaşın ise gerçekten futbolla olan bağını gözden geçirsin... feda döneminden beri en eksik kadrolarıyla bile ingiliz kulüplerine götünden solutan tek türk takımı beşiktaşken nasıl beşiktaş'ı tanımaz hayret... "ağzının kenarındaki menemen artığı kurumamış necip ile liverpool'u elemiş, premier lig'in son senelerdeki en sağlam takımı tottenham'ı içerde dışarda götünden nefes aldırmış, arsenal'in şampiyonlar ligi ön elemesinde kılpayı, götünden nefes alarak kurtulduğu siyah beyaz formalı, vodafone sponsorlu takım" dersen hatırlar bence... sırf o dönemin etkisiyle slaven bilic'i premier lige transfer etmişlerdi... hala oradadır, westham united diye bir takımda... westham'ı biliyordur sanırım...
  • doğru olan önerme.ulan hiç mı takip etmezsiniz be.bundan yaklaşık 5 sene evvel lig tv yatirimcilarından biri "fb ve gs nin son maça kadar cekismesini canı gönülden isteriz.hic olmazsa birisi zirveye oynasın" türünden açıklama yapmıştı.ayrica off the record konusmalardan şike yapan feneri sike sike dusuremediklerini,ayni şikeyi gs yapsa da dusuremeyeceklerini,fakat olayın muhatabı diğer (!) takımlar olduğunda rahatça dusurebileceklerini pişkin pişkin söyledi adamlar.he tasvip etmiyorum elbette olanları.ama göz var izan var.başarı ayrı reyting ayrı.yayinci kuruluş muhakkak beklediği gelire ulaşamamıştır.bu ülkede sporu gerek dolaylı olarak gerekse dolaysız olarak gs ve fb finanse eder.aslinda tartışılması gereken husus bu.aziz yıldırım çok uğraştı gs ile beraber avrupalı bir yayıncı kuruluş ayarlamak için ama sikimsonik gs yönetimleri yüzde almakta mahir oldukları için hep yarım kaldı proje.
  • bir beşiktaşlının "x takımın şampiyonluğu sonrası ligin reytinginin düşmesi" açması durumunda tinerci ya da bir yazarın yazdığı şekliyle thinner damgası yiyeceği başlıktır.

    ligin reytingi düşüyor ise bunun sebebi beşiktaş değildir. renkli basının bilerek haber yapmamasıdır. şu an dünyada en iyi iki futbolcudan biri olan cristiano ronaldo'nun beyanatı, los galacticos diye anılan takımın efsane futbolcusu guti'nin paylaşımları ortada. beşiktaş doğru hamleler yaptı artık bunu kabul edin. ama siz de haklısınız. "feda" dediği sezonda komidinin üzerine para bırakan sizdiniz. şimdi neden ağlıyorsunuz ya da zorunuza gidiyor. sağ bekinizi de sol bekinizi de bedava aldık. bu mu zorunuza giden?
  • 3 sene önce futbol delisi olan çevrem bu sene futbolun f sini agzına almadı, hatta sırf maç yayını yapıyor diye hesapta maç parası alacak olan mekanlara dahi gidemedik bunlar yüzünden(10 tl bile vermek istemediler).

    burada hala olayın kıskançlık vesaire olduğunu düşünen var. devlet beşiktaşa el atıp yarıştan geride kalmamasını sağladı bundan sonra yine eskisi gibi döner devran.
  • doğrudur. ingiltere'de yapılan videoları izliyorum. röportaj yapan soruyor türkiye'den hangi takımları biliyorsunuz diye. cevap verenler genelde fb, gs diyor. nadiren beşiktaş, trabzon diyen var. neden fener diyor röportaj yapan. cevaplar aynen şöyle. fener oyunculara iyi para veriyor. yani fb-gs insanların gözünde iyi futbol oynayan takımlar değil. iyi para veren takımlar. şimdi napiim ben bu tanınırlığı..
hesabın var mı? giriş yap