• "bilim tek bir buyruk tanır. bilime katkıda bulun" repliğini şiar edinmiş boğaziçi üniversiteli bir kaç öğrencinin araştırmalarını yazdıkları, türkiye'de ve dünyadaki araştırmaların da mis gibi çevirilerini yapıp yayınladıkları site.
    uzay, madde&enerji, biyoloji, akıl&beyin, teknoloji ve çevre gibi ana başlıklarının altında yüzlerce yayın var.

    şüphesiz hepimizin ilgisiniyse en çok "ortalama penis uzunluğu" araştırmasının çevirisi çekecek; http://bilimfili.com/…rtalama-penis-uzunlugu-kactir
  • ortalıkta yalan yanlış bilgileri magazin kafasıyla yayınlayan binlerce bu tür site varken, objektif ve yorumsuz tarzıyla hissedilen bu boşluğu çok güzel dolduran site.
    özellikle türkiye'de neredeyse olmayan astrofizik gibi konulardaki ileri çalışmaları içeren çevirileri de kesinlikle okumaya değer.
    enter.
  • "kendimizi neden gıdıklayamayız ve gıdıklanma neden dayanılmazdır?" baslikli yaziyla sahsimi meraklara sevk etmis faideli site. son zamanlardaki turkce icerik sitelerinin kalitesinin yerlerde oldugunu dusunecek olursak, bilimfili'nin iyi yerlere gelebilecegini dusunuyorum.

    yazinin linki: http://bilimfili.com/…diklanma-neden-dayanilmazdir/
  • içerikler, paylaşımların akıcı ve anlaşılır anlatılması nefis. başlıklar sade ve sizi içeriğine bakmaya yönlendiriyor. umarım boğaziçi üniversiteli arkadaşlarımız pes etmeden yollarına devam eder.
    her ne kadar yeşil yapraklı sebze tüketimi beyin sağlığını güçlendiriyor başlıklı yazıya inanmasam da bu siteye benim notum geçerli.
  • erkekler arasından parmak uzatma kısaltma operasyonlarına sebep olabilecek makale yayınlamış bilimli site.

    şurada yazdıkları yazıya göre;

    yüzük parmakları işaret parmaklarından uzun olan erkekler daha munis, kadınlarla daha iyi geçinebilen, daha kedi gibi erkekler oluyormuş.
  • facebookta denk geldim bu sayfaya. öyle ''hergün yeni bir bilgi'' tipi saçma bir şeydir diye düşündüm ama biraz gezinince hiç fena gelmedi. takibe aldım. bıkkınlık geldi sikimsonik sayfalardan. bozmadan devam ederler umarım.
  • birkaç gün önce dünyanın en süper insanlarından biri sayesinde keşfettiğim, öğrenmeli coşmalı site. arkadaşlar pırıl pırıl çalışmışlar, muhteşem bir fikir bulup devamını da getirmişler sağ olsunlar. bilmeye dair açlığınızı bilim üzerine ihtisas yapmadan da doyurabileceğiniz, nefis bir adres.
  • bilim severler için yeni soluk.
    kaliteli türkçe bilim içeriği üreten güzel bir ekip. okuyun, destekleyin, yayın.
    çok ihtiyacımız var böyle sitelere.
  • takip edilesi site. arada enteresan şeyler okuyabiliyor insan buralarda.
  • astronomi konusunda bolca yazmaya başlayan, ama sıkça eski ve yanlış bilgi giren bir platform.

    biraz dikkat ederlerse, çok güzel olacak. kontrol iyidir.
hesabın var mı? giriş yap