• güncelleme unutulmuş, çok doğal bir şey. ayrıca adamlar istersen iade alırım demiş. neden dolandırıcılık olsun anlamış değilim.

    edit: tüketicinin korunması kanununu mesaj yolu ile hatırlatan arkadaşlara kesinlikle saygı duyuyorum, olması gereken de odur. bim vb marketlerin kaç tanesinde kasiyer veya reyon görevlisi bu kanunları biliyordur sormak isterim. ülke insanının çoğu haklarından habersizken, bu insanlardan tüketicinin korunması kanununun bilmem kaçıncı maddesini bilmesini ben beklemiyorum açıkçası.
  • esnafın niye delirdiği belli oldu.
  • 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun 54. maddesine göre çözüm olarak tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması hakkı saklı olduğu için dolandırıcılık/suç teşkil edebilecek rezalettir.
  • klasik bir 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun m.54/2 örneği.

    ''etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır. ''
  • dolandırıcıların feryadı ; dolandırıldım 4 lira için başlık açıp, unutulan bir etiket yüzünden emekçi arkadaşlara iftira atan yazar hezayanı. derdin bu olsun eleman çalışıyor dalgınlıgına gelmiştir bu kadarı da saçma.
  • çalışanların dikkatsizliği sonucu oluşan bir durum. başlık açılacak bir durum göremiyorum. iade alabiliriz demişler. bile isteye yapılacak bir durum değil.
  • ben sana hak veriyorum. tüketici hakları kanununa göre etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olduğunda ucuz olan fiyat üzerinden satmak zorunda. müşteri ürünü iade alınarak değil mandalinayı etiket fiyatından alırsa memnun edilir.
  • şirketlerin az personel ile çok iş prensibi yüzünden personelin anasının amı kadar iş olduğundan yetişememesi. olan budur kardeş. kimse seni dolandırmadı. etiket yüzünden kasa açığı çıkmasın diye de mecbur o teklifi yapacak personel de. hiçbir şey göründüğü gibi değil yani.
  • güncelleme unutulmuş doğal bir şey
    çocuk park ederken azıcık sürtmüş
    abi bozuk yok zaten kısa mesafe bindin

    yemişim lan emekçi edebiyatınızı! adam da emekçi ki bimden alışveriş yapıyor! herkes işini doğru yapacak öğretmen polis doktor olsa anında agzına sıcarsınız galerici emlakçı olsa anasına söversiniz... cehalet eğitimle gitmez...

    gayet yerinde uyarı bim ya da başka bir marketten alışveriş yaparken fişinizi kontrol edin...
    kasa etiketten yuksekse etiket geçerlidir.
  • boyner'de bu fiyat farkı olayı başıma geldi. aldığım ürün 190 lira idi. ama fiyata güncelleme gelmiş ve 210 lira olmuş. raftaki fiyat üzerinden vermek durumunda kaldılar. işlem için de baya uğraştılar.

    böyle durumlarda elbetteki raf fiyatından satmak zorundalar. dikkatli olup fiyatlarını sürekli kontrol etmekle yükümlü olan onlar.
hesabın var mı? giriş yap