• birçoğu da organ yetmezliğine girmiş ve hastanelerde tedavi görüyordur. bazısı da gözlerini ya da alkolün etkilediği bazı organlarını kaybetmek durumuna gelmiştir.
  • tek sorumlusu alkolden alınan yüksek vergilerdir.
  • bir kaç bilgisiz arkadaş yorum yapmışlar ama konunun özünü atlamışlar. adamlar kaçak içkiden dolayı ölmüşler. yüksek vergilerden dolayı insanlar kaçak içkilere yöneliyor bu ölümler daha da artacaktır ilerleyenen zamanda maalesef.

    yüksek verginin başka bir sonucu olarak ileride uyuşturucu kullanımının da artması beklenebilir ki bu da en az bir önceki sonuç kadar yıkıma sebep olacaktır toplumda.

    türk toplumunun islamiyeti araplar gibi yaşamadığını kabullenemeyen siyasal islamcıların aldığı kararların sonucunda yaşanan ölümlerdir. ister kabul edin ister etmeyin ülkenin en az %95'i islamiyeti tam anlamıyla yaşamıyor. kendimize özgü kurallarımız var. cuma günü camiye gidip akşamına rakı içiyoruz ve bu toplum için çok normal bir durum.
  • malin biri zorla mi iciriyolar diye sormus, icki kotuluklerin anasiymis, sana ne mk ! ister osmanli serbeti icer ister bira icer isterse de zikkimin kokunu icer.

    alkol tukettigi icin neden 25 kat vergi odemek zorunda kaliyor da kacak olanina yonelmis diye sormuyor ama.
  • korkutmustur. bi daha tövbe (bkz: swh)
  • aşırı vergi bütün kötülüklerin anasıdır.
  • bu kadar zamdan sonra herkes walter white ile jesse pinkman gibi oldu mk.

    ha onlar meth yapıyordu bizimkiler alkol. insanlar güzel bir rakı sofrası kurmak istese cebinden en az 250 tl çıkacak, el insaf bu kadar olmaz.

    t : alkol fiyatlarıyla doğru orantılı şekilde artacak ölümlerdir.
  • zorla mı içiriyorlar diye çemkirilen ölümlerdir.

    napsın da rahatlasın lan bu insanlar, sokakta işte evde her yerde herkesin suratı asık. tatile gidemiyorlar pahalı, içki sigara içemiyorlar pahalı, seks olayı ülkede zaten çok kısıtlı bir kesimin elinde. insanlar işten sonra arkadaşlarıyla çay içemiyor mesai saatleri korkunç. bunların üzerine başka, rahat güzel, eğlenceli yaşamları görüyorlar. minimal oranda ellerinden geldikçe bu nimetlerden faydalanmak istiyorlar. ki hakları.. en tabii hakları hem de.

    sonra birileri çıkıp eee kimsenin yaşamına karışmıyoruz diyor. daha nasıl karışılabilir acaba? insanlar ölmüş daha ne yapılır da karışılabilir.

    bakın bu işin sonu hiç hayra alamet değil. bu insanların zararsız, mutlu, verimli olması için rahatlamaları lazım. insan gibi yaşamaları lazım. 2019 yılındayız, unutulmaması lazım.
  • herkesin suçu birbirine attığı üzücü durum.
    suç;
    inanılmaz derecede yüksek vergilerden dolayı devletin mi?
    sahte içki üretip bunu satan kişilerin mi?
    ucuz olduğu için sahte içki alıp bunu içenlerin mi?

    bence hepsinin suçu var.
  • yaziktir insanlara bir nefes alma alani acin, bir rahatlasinlar. dar gelirli bir insanin oturup iki kadeh icki icmeye hakki yok mu? zaten hayat pahali, ulke stresli, insanlarin kacacak bir yeri yok. adamin parasi yetmiyor kacak icki iciyor, sonrasinda da hayatini kaybediyor. belki haberi bile yok ictigi ickinin sahte oldugundan. ordan da aptalin biri cikip icmeselermis diyebiliyor. ne yapsin ulan insanlar? herkes senin gibi yasamak zorunda mi? sen cami de rahatliyorsundur, oburu icki icer, digeri spor yapar. nedir bu insanlari kendine benzetme cabasi?

    ayrica 30 milyon dolarlik ozel ucaktan, orta sinif bir otomobilin mtv'si kadar motorlu tasitlar vergisi alan devletin butun vergileri orta ve alt sinifa bindirmesi ile bu insanlarin olumune ortak oldugu durumdur.
hesabın var mı? giriş yap