• günümüzde nedense hem zıttı üzerinde durulan kavram.. tamam kadınlar belki ayrıntıcıdır.. ayrıntılarda çok şey görür ama bu onun fıtratında vardır.. öyle kabul edilmelidir.. anlaşılaması normaldir.. bu nedenle sürekli zıttı üzerinde durulmaması gereken kavramdır..

    az erkeğin başarabildiği ama aslında basit olan eylem..
  • çok ufak bir kısım kadını konunun dışında tutarsak; kadının ağzından çıkan söz ile istekleri arasında ters orantı olduğu unutulmadan hareket edilirse sorun yaşanmaz.
  • bi erkeğin yapacağı iş değil.
    erkekler kadın zihninin nasıl çalıştığı konusunda fikir sahibi olabilirler en fazla.
    yada yaşam pratiği çoksa, genellemeler vasıtasıyla neler olup bittiğine ayabilir.

    ama kadının yapacağı şeyleri yapmaya iten mantığı ve ne yapacağını kestiremezler.
    çünkü kadında zeka mantığı doğurmaz.
    öyle düşünüyor olması öyle davranmasını gerektirmez.
    ayrıntıcılık filan demek istediğim. o işin kılıfı. fikirlerin ordan oraya zıplaması gibi daha çok.
    sokağa çıkan köpek gibi, şuraya koşiim, yok buna kuyruğumu salliim, yok yok en işi buraya işiim gibi.
    yani elinizdekilere bakıp bundan şu çıkar diyemezsiniz. ondan ne çıkar, onu o bile bilemez.
    ama bi kadın bi kadını anlayabilr. sanırım sezgisel bi şey.
    koklayarak bulma gibi.

    lan madem anlatamayacaktım ne diye yazdım bunca şey? anlatırım sandıydım.
  • çok zordur. belkide imkansız..kimilerine göre..
    neden mi imkansız? çünkü dikkat edin kimi acayip karmaşık yollar sunar, kimi çok basittir der. peki neye benzedi bu?**
    şu sıralar piyasada dolaşan, dinli, sırlı, masonlu, localı kitaplara. onlarda da bir şey var ama olay çok basit ya da alabildiğine karışık. fakat o basit şey ne onu kimse diyemez.
    niye bu kadar büyük ki hem bu olay gözümüzde. bir insanı anlamak olmalı bunun doğrusu. hayır gel benimle 6 ay geçir, beni anlayabildiğini iddia et, dile benden ne dilersen. fakat nedir, biriyle uzun zaman birlikte olursun,2 sene, 5 sene, belki bir ömür, o zaman leb demeden leblebiyi kaparsın. hayvan değiliz ki biz çok kolay isteklerimiz olsun ve çok kolay anlaşılabilsin davranışlarımız.
    kısacası güzel okurlar, genç aşıklar, büyüklerim, koyverin gitsin. su akar yatağını bulur..
  • sadece aşk için yaşadıklarını ve hayatlarındaki en önemli şeyin bu olduğunu; ve aslında fiziksel yapı hariç, her anlamda en az bizim kadar güçlü olmalarına rağmen bir erkeğe sırtlarını dayamadan ve kalplerini emanet etmeden yaşayamayacaklarını bilmelerinin oluşturduğu çelişkileri anlamaktır...

    işte o zaman, "ne alaka şimdi yaa?" diye afallayarak baktığınız davranışların, kıskançlıkların, kaprislerin, kadınca kurnazlıkların veya huysuzlukların nedenini anlamanız zor olmaz. çünkü bu tip çelişkiler kadınların bizim kadar gamsız yaşamasını engeller, çoğu zaman da çeşitli düşünceler ve ikilemler arasında bocalamalarına neden olur.

    bu çelişkileri anlamak ve empati kurabilmek, onları anlamaktır, evet. ama bunu ne kadar başarabilirseniz tabi.. çünkü her er kişi bunu başaramaz. kimi çabalar, yapamaz; kimininse böyle bir empati zaten yeteneği yoktur, 1-2 dener, sonra da "dengesiz la bunlar!" der kestirip atar aklınca.. kısaca çabalamanız gerekir, ama bu her zaman yeterli olmaz. çünkü kalben empati kurulmazsa, hiçbir kadını anlamak mümkün değildir.
  • söylenenlere değil söylenmek istenenlere bakmak gerektirir.
  • mümkün değildir eğer erkeksen.

    (bkz: anlayamazsın)

    uğraşma, tadını çıkartmaya bak, hayat kısa...
  • zordur, uğraşmak gerekir. baktın olmuyor o zaman anlamaya çalışmaktan vazgeçip olduğu gibi kabul edersin. o da süper bir şeydir. bakın bir deneyin hak vereceksiniz.
  • konuşmaya çalışmakla çözülebilecek bir olaydır aslında, basittir. erkekler genelde susmayı tercih eder. karşısındaki kadın konuşur, anlatır. erkek anlasa da çoğu zaman söylemez bunu. konuş be adam, konuş ki, hem sen anla, hem karşındaki seni anlasın.
  • anne olmasını bekleyin derim.
hesabın var mı? giriş yap