• çoğu zaman kendi meslektaşları tarafından devleştirilmiş olan markaların etiketlerini, logolarını taşıyan giysiler, ayakkabılar, aksesuarlardır. işte ne bileyim dieseldir, camperdır, levi'stır, odur budur. mesleği, bu ürünleri insanların satın almasını sağlamak olan reklamcı zümrenin, gene gidip bu ürünleri ilk satın alan kitle olması da hayatın kayda deger ironilerinden biridir.
  • tanitan biziz, tuketen de biz olacagiz sloganiyla, touchdown semalarina karizmasini cayir cayir parlatacak cesitli marka zevatina maasindan kallavi bir miktari boca ettiği markali, fiyakalı, trendy gösteriş materyali. dedikodunun en yaygin yapildigi işkollarindan biri olan reklam sektorunde, bu reklam insanlari bir araya geldiklerinde baskalairinin işlerini çekiştirir, veriştirir, yerin dibine geçirirler. eh meslek muhabbeti cene yormaya baslayinca siranin haftanin rüküşlerine gelmesi anlayisla karşılanabilir.budurumdah kelli, kimse kendine bir soz soyletmiyeceginden reklam insanlari markayla donanmis süslü kolordu olarak dolaşmaya başlamasi normak mesleki bir reaksiyon olarak algilanmalidir. netice, birakiniz reklamcilar lux markalar giysin, şeker de yiyebilsinler.
  • "bir reklamcinin giydirdikleri"nin yaninda esamesi okunmayan kostumlerdir. takmamak lazim.
  • konuyla alakalı bir kitap yazan frederic beigdeberger e göre reklamcı modayı yaratanlar arasında yer alır... insanlara ne giyeceklerini ne yiyip ne içeceklerini gösterir... başkaları tanıttıklarını giymeye başladığında reklamcı çoktan başka limanlara yelken açmıştır bile...
    (bkz: 3900 tl)
    (bkz: kültür endüstrisi)
  • renkli ,mumkunse fosforik, kendini burdayim diye bagirtan renklerde giyinmeliler.sahsen eski calistigim ajansta hep pastel hep pastel *?! giyip duruyorsun diye azar yemistim zamaninda.

    seni ilgilendirmez be adam !.
  • bizim patron cok sik ve de marka giyinebilmekte. ne de olsa 3 yildir kimseye zam yapmiyor herif!
  • valla benim simdiye kadar gordugum, reklamcilarin son derece rahat giyindikleri; bu sekilde giyinmekten haz aldiklari. esofman t-shirt kombinasyonu accaip revacta.

    tabii bu genelleme grafikerleri, kreatifleri, stratejistleri kapsiyor. musteriyle toplantiya girip cikan ust duzey yonetim giydikleri konusunda biraz daha secici, biraz daha profesyonel.
hesabın var mı? giriş yap