• bir troll ağlıyor gözleri yaşlı
  • insanların haklı olarak sahip olması gereken yaşam standartları, hayat kalitesi ve satın alma gücünün farkına varıp, parasının her geçen gün değersizleşip diğer bütün para birimleri karşısında değer kaybedip erirken, ağır vergiler altında ezilirken ve de verdiği vergilerin çarçur edilmesi, yolsuzluğa gitmesi ya da kendisine dönmemesi neticesinde kendisine dayatılan masalları yemeyip araştıran, karşılaştırma yapan insanlara tam da sahip olduğu leş ağzıyla ota boka terör örgütü yapıştırması yapan lağım farelerini ortaya çıkartmıştır.bu tiplerin en büyük vasfı, tek bildikleri şey de sevmediği karşı tarafı terör örgütü, terörist olarak nitelendirmek...kapasite meselesi.
  • başlık sahibinin, yazarlara laf anlatamadığı başlıklardan biri. yorum yapanlar içeriği okumuyorlarsa durum vahim, okuyup da anlamıyorlarsa hepimize geçmiş olsun!
  • 25yıldıriktidardayımamamağdurum.avi
  • çok bilmiş yazara soru türkiye'deki çalışanların yüzde kaçı asgari ücretli almanya'daki çalışanların yüzde kaçı asgari ücretli?

    edit: merak edenler için 2010 verilerine göre bazı avrupa ülkelerindeki asgari ücretle çalışan oranı

    türkiye %42.9

    fransa %8.3

    yunanistan %6.2

    ingiltere %4.9

    bulgaristan %3.4

    hollanda %3.3

    ispanya %1.1

    kaynak euronews
  • okuduğunu anlamaktan aciz, matematik cahili zavallıların mensubu olduğu terör örgütü. yalnız bu insanlar aynı hesabı alım gücü bizden yüksek ama para biriminin kuru türkiye'den düşük ülkelerle (bkz: norveç) yapmaz.
    eğer karşılaştırma yapmak istiyorsanız satınalma gücü paritesi hesabı yapmak zorundasınız. ekonomistler big mac ındex falan diye boşuna mı kasıyor.
  • aşırı tehlikeli bir terör örgütüdür.

    hadi bırakalım bu "benim gibi düşünmeyen vatan hayinidir" ayaklarını.
    rossmann türkiyede de şubeleri olan bir alman kozmetik mağazası. bundan bir kaç yıl öncesinde, ankaradaki bir şubesine girdim, meraktan. o zamanlar 1 euro yanlış hatırlamıyorsam, 7 lira gibi bir miktara tekabül ediyordu. rossmanın kendi markası, almanya'da 1 eurodan satılan deodorantlar, ankara'da 7 liraydı. almanya'da asgari ücretle çalışan bir adamın 1300 euro aldığını varsayarsak (ki normal şartlarda bu fiyattan daha yüksek alıyorlar), o kişi maaşının tamamıyla 1300 adet deodorant alabilir. türkiyede ise, 1300 tl maaş alan adam aynı deodoranttan 186 tane alabilir.
    bu örnek hem hayat pahalılığını, hem de tl nin değerini göstermektedir.

    benim için değil ama senin için deodorant lükse giriyorsa, aynı örnegi, sütle, unla, makarnayla, peynirle de hesaplayabilirsin.

    sonuç, maalesef ki aynı sonuç..
  • az önce iki adet çocuk bezi ve bir adet meyve suyuna 230 tl para verdim, hani ucuzdu yurtdışı? valla ülkemiz cennet resmen. görsel
  • birim para doğru ölçü değil. bir günlük veya bir haftalık asgari ücret ile alınanlar şeklindeki kıyasların daha doğru olacağını düşünüyorum.
  • matematik dehası arkadaşlarımızdan rica etsek de vergi oranlarını da hesaplasalar. elektrik, doğalgaz, akaryakıt, alkollü-alkolsüz içeçek, süt ürünleri, elektronik, otomobil... bir sürü kalem. bunlara ne kadar vergi veriyoruz, kazancımızın vergisi ne kadar? dünyada bu işler nasıl işliyor ? örneğin bir alman ödediği elektrik faturasında ne kadar vergi veriyor? aynı alman kazancından ne kadar vergi veriyor?
    aynı şekilde bizler neye ne kadar vergi veriyoruz ?
hesabın var mı? giriş yap