• bu kadar benzin zammına ve araç fiyatlarinin vergiden kaynakli yüksek olmasina ragmen, bisiklet kullanımının bu kadar az olmasını anlayamıyorum. sanırım kültürel. eskiden cok eskiden atlarını süsleyen ve avradıyla/avratlarıyla aynı kefeye koyan bir milletin torunlarıyız. at kalmadı. araba var artık. araba cok önemli bizim için.
  • sıcak ulan sıcak dedirten mesele
  • avrupada tam aksi olan durum. insanlar işine bile bisikletle gitmeyi tercih ediyor. bizim ülkede olmamasını da normal karşılıyorum. bisiklet yolu yok, güvenlik yok.. neden hayatını riske atsın ki insanlar.

    bir dakika lan, türkiye'de güvenlik hiç kimse için yok ki?!
  • motorsiklet kullanicilarini bile gormezden gelen, "niye onume geciyon la" diye doven arac kullanicilarina sahip turkiye de bisiklet suruculerinin can guvenliginin tehlikede olmasiurumuyla alakalidir. ayrica sadece istanbul u baz almayalim. duzce, adapazari gibi duz sehirlerde kullanimi gayet de yaygindir. ıstanbul' da yaygin olmamasi normal. o bisikleti nereye baglayacaksin? bisiklet park yerleri yok, birsey yok. baglasan da vahsi vahsi kesiyorlar kilidi ve bisikleti caliyorlar. kilidi acamasa bile bisiklete zarar veriyorlar. tekerleri patlatip, seleyi goturuyorlar. cok medeni bir ulkeyiz vesselam. ahlak, etik tavanlarda...
  • herkes bisiklet kullanmaya başlasa eminim bu seferde bisiklet vergisi koyarlar. o yüzden gerek yok. tecavüz kaçınılmaz, biz de zevk almaya bakıyoruz.
  • ne yazık ki asıl nedeni coğrafyanın uygun olmamasıdır. coğrafi alanı tepelik ya da dağlık olmayan alanlarda çalışır böyle bir araç. tüm diğer nedenler de buna bağlı olarak bisiklet kullanmanın bizim şehirlerimizde 'zor' olmasından dolayı ortaya çıkarlar. sorunun özüne bakmanız lazım.

    örneğin, ankara'da dikmenden kızılaya çalışmaya geliyorum diye yardıra yardıra yokuş aşağı inebilmek kolayken, kan ter içinde o yolu tekrar çıkman gerekir. böyle bi olay hobi olarak gitmiyorsan, vücudun hayvan gibi fit değilse mümkün değildir. kimseyi buna alıştıramazsın.

    edit: konya dümdüz neden orda yok diyenler için geliyore: konya'da bisiklet yolu ağı 447 km’ye ulaştı
  • kendini bir bok sanan iktidar yalayıcısı bir ailenin mensubu, bisiklet süren size saatte 150km/h sürat ile çarpıp ölmenize neden olsa bile arabasının masrafını ailenizden isteyecek kadar hayatınızı karartabilir. (bkz: öldürdüğü kişinin ailesinden tazminat istemek)

    bu ahval ve şerait içinde bırakınız bisikleti, sarı damperli kamyon kullanmak evlâdır.

    debe editi: bununla debeye girmek şaşırtıcı.
    demek ki herkes tepkilerimizin giderek sivrildiğinde hem fikir.
  • en önemli nedenleri bisiklet yolunun olmaması can güvenliği endişesidir.
  • (bkz: bakirköy bisiklet yolları) hep arabaların park ettiğini gördükten sonra allah akıl fikir versin.
hesabın var mı? giriş yap