• bizzat carpenter brut'un youtube kanalına fragmanı düşmüş olan.

    https://www.youtube.com/watch?v=jlhhr8xc4am

    (bkz: seth ickerman)
  • günümüzde synth müziğin babası olarak gördüğüm carpenter brut'un merakla beklediğim filmi. adamların klipleri bile başlı başına film gibiyken bu yapım nasıl olacak kim bilir? bekleyelim görelim.
  • müzikleri mükemmel
  • görüntü yönetmeni kimse bayıldım haberi olsun, acayip göz zevkime uyan bir dizi olmuş. ben sevdim henüz çok underrated ama
  • super bir dizi/film. ortam goruntu muzikler harika.

    --- spoiler ---

    sirf got loblarindan dogan "gunes" icin bile odul almasi lazim ahaha

    --- spoiler ---
  • neden şu tür yapımlara daha fazla maruz kalamıyoruz?

    (bkz: seth ickerman) (bkz: carpenter brut)
  • sergerde music işbirliğiyle lenovo'nun sunduğu, cuma bilimkurgu gecesinde izlenmiş, iki adamın bir olup tek olduğu seth ickerman'ın yazıp yönettiği, tost makinesi dahi olsa makinelere davranmamanın akıbetleri üzerine, mükemmel görsellikte, orta metrajlı cyberpunk.

    müzik olarak sırtını zaten bugünün synthwaveinde oldukça popüler carpenter brut'ye yaslayan film, bunun karşılığını tek-kişilik bu topluluğun sıkça kullandığı ters haçı -sorgusundan sual olunmayacak şekilde- makinelerin içinde çıplak yaşayan güzel kadınların vajinalarına iliştirmek suretiyle şükranla veriyor.

    bu ziyadesiyle estetik din-karşıtı sembole eşlik eden sığ oyunculuk ve diyaloglar bir yana bırakıldığında, gerek 80'lerin korku yapımlarında gerekse de buna eşlik eden synthwave'e yayılan kadın düşmanlığı ve istismarına bir nevi saygı duruşu olarak, makinelerin - elbette çıplak ve kadın olsa da - bir ruhu olduğunu anlatan bir film. elbet, yapım beş klipin bir derlemesinden hâllice durmasıyla, makine-yapay zeka-insan arasındaki gerilimlerle ilgilenmekten çok uzak. bu bölünmüşlüğe rağmen, "genç erkek" karakterin makine veya insan fark etmeksizin tam bir kadın düşmanı olduğu hikâye örgüsünde - yine türden bilineceği üzere - baştan sona bulandığı kadın bedeni istismarında*, aynı finalde kadınların* sadece erke değil tüm evrene cehennemi vajinaları çevresine hizalanmış ters haçlarıyla mükemmel bir koreografiyle yaymasının bir teselli teşkil edip etmeyeceği müphem.

    nitekim karakterler arasındaki replikler yerine, görsellik ve müzik arasında müthiş bir diyalog kuran yapım.
  • hem görsel hem de işitsel olarak bünyeye inanılmaz bir şölen yaşatan muhteşem bir film. filmde en sevdiğim şeylerden biri karanlık uzay bilim kurgu atmosferi yerine rengarenk, alışılmadık evren tasarımı oldu. canlı, agresif renkler bilim kurguya ve özellikle uzay bilim kurgusuna çok yakışıyor ancak karanlık temayı tercih ediyorlar maalesef.

    filmin müziklerine gelecek olursak, carpenter brut muazzam iş çıkarmış. zaten filmi de bu sayede bulmuştum. sonuç olarak görselliği ve müziğinin uyumu ile muhteşem bir iş çıkmış ortaya. izleyin.
  • (bkz: cosmic horror)

    çizgi roman estetetiğinde çok başarılı görselliği olan bir mini dizi.

    konu konsept ucundan turbo killer klibi ile ufaktan bağlantısı var, zaten ordaki kızda filmde oynuyor.
hesabın var mı? giriş yap