• bluetooth destekleyen cep telefonlariyla aksesuar olarak kullanilabilen kablosuz kulaklik cesidi.
    hareket serbestligi saglar ve arac icinde arac kiti yerine kullanimi oldukca rahattir.

    ayrica (bkz: bluetooth arac kiti)
  • stereo olanı çıkmış hadise. fiyatı ve özellikleri (gördüğüm model dahili 128 mb mp3 player içeriyordu) düzgün bir tane çıkınca almak için can atılacaktır.
  • iki kulağa da ses verenlerine dual bluetooth headset deniyor ve fakat böyle bir ürün nokia veya başka bir telefon için çıkmadı. nokia'daki yetkili ile aramızda şöyle bir diyalog tezahür etti.

    (aralık 2004)

    - iki kulağa da ses veren stereo bluetooth headset var mıdır? varsa kaçadır?
    - biz ona dual bluetooth headset diyoruz!
    - kaç para?
    - henüz bu ürün çıkmadı, çıkınca sizi bilgilendireceğiz, iyi günler

    madem çıkmadı, niye ukalalık ediyorsun sayın nokia dombilisi??
  • size de olur mu arada bir? hani yolda yürürken yanınızdan geçen biri size birşey söylemiş gibi gelir... döner, “efendim?” dersiniz ama aslında sizinle konuşmuyordur! siz “efendim” diye sorduğunuz sırada da konuşmaya devam eder ama yine sizinle değil karşısında biri varmışçasına elini kolunu sallayarak, hararetle, boşluğa doğru...
    genellikle bu durumda kalmamın nedeni hala alışamadığım şu cep telefonlarının kablosuz kulaklıkları oluyor. teknoloji biz ona alışana kadar kendi ahlak kurallarını oluşturup o eskilerin âdab-ı muaşeret’ine yeni ekler yapıyor. diyelim ki bir toplu taşıma aracındasınız ve yanınızdakinin telefonu çaldı, eğer telefonu çalan kişi biraz kibar ve (deyim yerindeyse) görgülüyse, en fazla telefonu hemen açıp konuşmak için durumunun uygun olmadığını söyler ve hemen kapatır, hatta üzerine de utangaç bakışlarla özür diler çevresindekilerden. tersi durumu anlatmaya bile gerek yok çoğunlukla başımıza geldiğinden zaten yakından tanırız bu geriye kalanları.
    anneannem ben çocukken sık sık kendi kendine konuşana deli deneceğini söylerdi, ben de saf saf inanırdım. bir de arkadaşım vardı murat, onun kendi kendine konuşmasını daha da garip bulurdu büyükler ama ben içten içe kıskanırdım onun hayali arkadaşını. hayali arkadaşım olmadığı için değil ama murat hep ilginç konular konuştuklarını ve canının hiç sıkılmadığını söylediği için. meğer kendi kendine konuşurken eğer kablosuz kulaklığın diğer ucunda kimsenin görmediği bir ‘hayali’ arkadaş olursa insana deli değil yoğun adam deniyormuş artık.
    bazen bu durumu biraz abartıp caka satmak için telefonda önemli konular konuşuyormuş gibi rol yapanlar da var. tanıdığım ama yakın olmadığım bir arkadaşın başına gelen olay durumun ciddiyetine iyi örnek olur: bu arkadaş –ki adını söyleyip daha fazla utandırmayayım- etkilemek istediği birinin yakınlarında olduğunu farkedince sarılır telefona başlar karşısındakine emirler yağdırmaya. bir de öyle iyi oynar ki rolünü sanırsınız gerçekten de karşısında sinir bozucu, birşeyden anlamayan, hiçbir işi doğru düzgün yapamayan biri var. herneyse, bir gün yine bu tek taraflı konuşması sırasında bu arkadaşın telefonu kulağındayken çalınca bütün foyası çıktı ortaya ve işin daha da kötüsü arayanın etkilemeye çalıştığı kişi olması ve bu yalanın farkında olduğunu anlatmak için bu yola başvurmasıydı herhalde.
    iletişim teknolojileri geliştikçe birbirimizden uzaklaşıyor muyuz ne dersiniz? birbirimize birşey söylemek için artık sadece mesaj yazmak ve hatta bu mesajı da uzun uzun yazmak yerine çoğunlukla bize gönderilse anlayamayacağımız kısaltmalarla yazmak yükselen değer oldu. ses tonunun sıcaklığı, jest ve mimikler belki birgün tarih olur ama o sıcaklık sanırım asla yakalanamaz eskisi gibi.
    yine anneannemin dediği gibi, “insan insana muhtaç...”

    yukarıdaki gibi düşüncelere mahal veren icat.
  • ozellikle uzun sure cep telefonu ile konusan kisileri telefondan yayilan radyasyonun olasi kotu etkilerine karsi koruyabilecek urun
  • her türlü telefonun pilini feci biçimde tüketen, bu da yetmezmiş gibi bir de kendisi şarj edilen, akşam eve gidince "hangisini şarja takacam ulan" şeklinde hezeyanlara sürüklediğinden bir şarj cihazının daha satın alınmasını şart hale getiren teknolojik aparat.
  • takanlara starship trooper (loser) tadi yakalatan mavi isikli cirkin sey.
  • bazen kulağınızda varlığını unutabiliceğiniz ve kapsama alanından çıkmaya başladığınızda cızırtılar gelmeye başlayan alet.
  • a2dp standartı sayesinde kaynak destekliyorsa stereo ve kaliteli ses verebilen cihazlar.
hesabın var mı? giriş yap