• eğer kırmızı bir üzümden blush yapılacaksa ki genellikle kırmızıdan yapılır, üzümün hiç maserasyon işlemi yapılmadan direkt sıkılarak pembe rengi alması sağlanır. beyaz şarap yapım aşamasındaki süreçle aynıdır tek farkı kırmızı üzüm kullanılmasıdır. şıra haline bekletilmeden direkt sıkıldıktan sonra fermantasyon süreci başlar. roze şaraplardan daha şekerli ve ondan daha az tanenli olur. yumuşak içimi de bundandır. alkol ve şekere oranı diğer sek şaraplarla aynı oranlardadır. blush tipi şaraplar, derin ve zengin örnekler değillerdir. onlardan güçlü bukeler ve yoğun gövdeler beklemek doğru olmaz. öte yandan, sıcak yaz günlerinde, gündüz saatlerinde ferahlamak için votkalı veya cinli ağır bir kokteyl içmekten çok daha uygunlardır.
  • an itibariyle bulutsuz bir fethiye gecesinde "bu yıldızli gökler ne zaman, başladı dönmeye... kimse bilmez" dedirtendir. bunu içtiği halde sevisemeyecegini bildiğine mi yanar insan yoksa sevismeyecegibi bile bile tadını mi çıkartır orasi da benim cakirkeyifligimin muammasi olsun. dursun bu köşede...zira;
    "gül rengi şarap, icilmez mi böyle günde?" diyor mehmet güreli. icilir elbet.
    şerefe...
  • şaraptan pek haz etmem. pahalısıymış, o ,bu, köpek öldürenden anlamam ama bu meret (blush), bir şekilde boğazınızdan geçerken hafif bir yaz akşamı tadı bırakıyor
  • hafif bir aksam yemegi icin orta govdeli blush sarap idealdir. tatli bir ruzgar ve guzel sohbetle daha da keyifli olur.
  • aksam güneşin batışını seyrederken hos bir müzik eşliğinde içmeyi tercih ettiğim, lezzetli ve yaklasik 2 senedir favorim olan sarap çeşidi.
  • 1970' li yıllarda california' lı bir şarap üreticisi tarafından keşfedildiğine dair söylentiler olan pembe şarap çeşidi.
    blush erken hasat edilen ve çok fazla kızarmamış kırmızı üzümlerden elde edilen bir şarap türüdür.
    üreticiler tarafından blush için toplanan üzümler 5 derece soğuk hava depolarında dinlendirilerek ertesi gün işleme alınırlar. bunun sebebi ise üzümün bağ bozumundaki aromalarını tekrar yakalamaktır.
    üretim işlemleri soğuk ve oksijensiz bir ortamda yapılır. üretim aşamasında oksijen gazı yerine azot gazı eklenerek üzümün tüm özelliklerinin şıraya aktarılması sağlanır.
    roze üretiminden farkı ise üzümlerin maselasyon işlemine maruz kalmamasıdır. yani kabaca beyaz şarap üretim tekniği ile kırmızı bir üzüm kullanılarak elde edilen şarap çeşididir.
    genelde roze şaraplar kadar koyu renkli olmazlar ama kullanılan üzümün türüne, hava koşullarına bağlı olarak koyu renkte olabilirler. ( o sene hava erken ısınmış olabilir, dolayısıyla üzümler erken kızarmış olabilir. )
    blush yapı itibariyle yanında herhangi bir aperatif veya atıştırmalık olmadan da tüketilebilir.
  • sağlık bakanı fahrettin husband her bulaş dediğinde akıllara gelendir...
  • zeytinyağından daha yumuşak içimli: cielo pinot grigio... ee evde yok canım çekti sözlük.
  • ozellikle yazın soğutulmuş kadehlerde buz gibi soğuk tüketimi çok keyifli olan içecektir. favorim sava premium blush. tam bir fiyat performans ürünü.
  • yazın en sıcak günlerinde buzlukta bekletilmiş kadehte buz gibi bir blush, carlsberg biradan daha keyiflidir.
hesabın var mı? giriş yap