• bodrum bodrum' a misilleme icin yapilmi$ immortal ayatollah parcasi.
  • şu andan itibaren bir web sitesi de olan film.

    http://www.bornovabornovafilmi.com/

    filmin künyesinde katkıda bulunanları okuduktan sonra, neden bu kadar az diye kendi kendime sorduğum film.
  • inan temelkuran yaşadıklarını anlatmış olmalı. yoksa bu kadar yoğun bir film nasıl çıkabilir? ama ben de yaşadım bunları, o filmdeki insanlar da gerçekten yaşıyorlar. bi filmi izledikten sonra bir kaç gün tokat yemiş gibi dolaşmayı seviyorum. bu film bana bu hissi yaşattı. bir de eskiden zeki demirkubuz filmleri yaşatırdı bu hissi. ama inan temelkuran ın filmini izleyince ikisinin arasında bir fark olduğunu da gördüm kendimce. zeki demirkubuz "kenarda köşede kalmış insanların öykülerini" anlattığını söyler. ama onların nerde yaşadığını bilmiyorum ben. inan temelkuran ın anlattığı insanların nerde yaşadığını biliyorum. altın portakal da izledim ben de. galaya davetiye kalmamış. başka gösterimde izledim. çok severek alkışladım. diğer filmlerini de izlemeliyim ama ben inan temelkuran ı benimsedim.
  • heyecan verici bir deneme, ümit vaad eden bir yaklaşım, yakın hissettiğim bir ses, ustalığa manyel öyküleme ve dramatik kurgu, 'yeni' aktörlerin hemen hemen hepsinden fışkıran sıradışı oyunculuk. iyi yani.

    ama iyi yazdın mı fanboy oluyon, o yüzden kötüsüne de gireyim: mavi yeşil reklam filmi tonlu kötü kalır korekşın, kendini sık sık tekrar/ihbar/izah eden ve mükemmel bir hassasiyetle yakalanmış 'yerel ağız-argo'ya yetişemeyen kimi kimi diyalog sakilliği, montaj-kurgu'nun yeni yönetmen tarzı sarkmışlığı.

    ama son tahlilde de, muhasebede de, izlediğime (kişisel sebeplerle de olsa) çok sevindiğim bir film oldu. inan, benle temasa geç, emailımı bul, buluştur. konuşmamız lazım.
  • en iyi film odulunu hakkiyla almistir, ayrica kosmos filmiyle de paylasmistir.
  • yilin pek guzel, pek temiz, ustelik de pek durust ve kalbi dogru yerde bir kac filminden biridir bornova bornova, aldigi odulleri kendi filmim alsa bu kadar sevinirdim...
  • son sahnesine kadar oldukça iyi giden, ama kısa film gibi biten sonuyla olmamış dedirten film. öner erkan çok iyi bir iş çıkarmış ve ödülü hak etmiş, ama en iyi film ödülünün kosmos'la paylaşılması, bence kosmos'a haksızlık olmuş.
  • bu akşam dokuz eylül üniversitesi sinema merkezinde galası gerçekleştirilmiş filmdir. özellikle çocukuluğumun geçtiği dar sokakları, bisiklet tamircisini, lastikçi dükkanını izlerken beni gülümseten, o günlere götüren filmdir aynı zamanda... konu olarak evet günük hayatı anlatmaktaydı. o nedenle bol küfür içermesi çok doğal geldi. ama aynı zamanda bu insanların içinde olma hissini yaşattı bana. belki her gün karşılaştığımız ama farkında olmadığımız hayatlara yönelik bir farkındalık yarattı. oyuncuların her biri çok başarılıydı. filmdeki adıyla hakan'ı yani öner erkan'ı filmde izlerken sevesi geliyor insanın... -salonda kendisi de vardı sevemedim o başka ama-
    sonuç olarak diyebilirim ki bence de ödüllerini haketmiş bir film. izlenmesini öneririm. sadece filmin sonu kısa olmuş demeden bitirmeyeyim.
  • bugün itibarıyla vizyona girmiş ve koşarak gidip izlediğim filmdir.sahnelerden birinde mezun olduğum lisenin* lise 1 de okuduğum sınıfını görmem de güzel oldu.
    izmir'de,özellikle bornova civarında yaşayan/okuyan kişilerin izlerken ayrı bir tat alacağını düşünüyorum tanıdık yerleri gördükçe.

    atlamamam gereken önemli bir eleştiri var ve bu kısım yönetmene gidiyor.
    sevgili yönetmenim,filmin ismini bornova bornova koymuşsunuz,tüm film izmir'de geçiyor.pek tabii ki filmi izmir'li bir çok seyirci izleyecek.bu insanların hepsi bornovadaki bir evden manzarası ne kadar güzel olursa olsun izmir limanından bakarcasına deniz görünmeyeceğini bilir.azcık dikkat etseydiniz keşke.

    edit:hayvan gibi yazar ve bihayli beni düzeltti.bilemedim,bornovanın tepelerinden hiç gitmemiş olduğum bazı yerlerden deniz manzarası görülüyormuş.ama gene de filmde gösterildiği gibi süvari caddesinden görünmediğine ve o bornovanın deniz gören yerlerinin de denizi o kadar yakından görmediğine eminim*
hesabın var mı? giriş yap